Nem akarok keresztszülő lenni, akkor nagy baj ez?
Ateista vagyok,bár megkereazteltek,elsőáldoztam,de csak a ruha miatt.
Házasodni már nem voktam hajlandó templomban,férjem sem hívő,hiába nevelték annak.
Az öccsééknek nemrég született gyerek,minket akarnak keresztszülőnek.
Férjem hajlana rá,nekem viszont herótom van az egyháztól úgy ahogy van,templomba csak temetéskor és más esküvőjére megyünk ha muszáj (késtünk már wl direkt,katolikus esküvő egy borzalom).
Ateista keresztszülőket választani minek? Ugyse fogom templombacipelni a gyereket,ajándékot meg kap egyébként is,hisz unokaöccs.
Férjem nem katolikus,én igen papiron,még egyházi esküvőt és átkeresztelkedést is elvárna a pap,nem kevés pénzzel valami egyházadó címen...
Igazad van, így tényleg nincs értelme vállalni. Mondjátok ezt el szépen, kedvesen, csak találnak valakit a famíliában vagy a baráti körben, aki megfelel a kritériumoknak.
Egyébként én hivő vagyok, de az egyházakkal hadilábon állok, nem szeretem a hit intézményesítését (pláne gyarló halandókkal.:-)) A reformátusok azért ebből a szempontból normálisabbak, nekem van református keresztgyerekem, noha katolikusnak kereszteltek. A tiszteletes teljesen képben volt velem kapcsolatban, de nem problémázott rajta.
Komolyan mondom orom latni, hogy ateistakent is van annyi tisztelet benned egy vallas irant, hogy nem "jatszol el" olyat amit nem vennel komolyan.
A szuloknek meg ha elvileg vallasosak, akkor illene tudniuk mi egy keresztszulo es mit vallal.
Ha jonnek azzal, hogy vallald el igy is, mondd meg nekik hogy ez olyan lenne mintha ok szerelem nelkul hazasodnanak.
Hát nálunk a fiam megszületése( akkor még nem házadodtunk össze) után meglátogattak minket és ecsetelni kezdték, hogy s mint lesz a keresztelő, ki lesz a keresztszülő.. Én megvártam amig befejezik és tudattam velük, hogy nem lesz megkeresztelve.. Leesett az álluk.. Mié? Kérdezték. Hát honnan tudjam, hogy milyen vallású lesz nagykorában?!
Ennyi, ha nem akkor nem.
Csak a férjed egyedűl is lehet keresztapa.. Ha te nem akarsz.
Férjem is csak ugy lehet ha összeházasodunk pap előtt.
Nem lefizethető pap,római katolikus,eléggé bigott (esküvői tanujuk is ő volt,már ott ia kötözködött a pap hogy nem katolikus).
A feleség egyke és a szülei is egykék.
Házasodni a férjem sem akar templomban,ahhoz oktatásra kell mászkálni,fizetni kell halom pénzt.
Nekünk sem lesz megkeresztelve ha lesz gyerek.
Annyira nem szokott téma lenni a vallás,férjem szülei nagyon vallásosak,nekik nagy megrökönyödést okozott hogy nem mentünk templomba házasodni. Azóta kerülik a témát
annyira hülyeségnek tartom ezt a keresztszülő dolgot. a legtöbb felkért személy még ha az elején akarja is, idővel herótja lesz tőle és inkább tehernek éli meg. de legtöbben már a felkéréskor nem örülnek neki.
tényleg semmi értelme,főleg ha ateisták vagytok. manapság minden a pénzről szól. a keresztszülőktől elvárják,hogy szülinapkor,névnapkor,karácsonykor,mikuláskor ,gyereknapkor busás ajándékot vigyen.aztán ott lesznek majd a ballagások óvodából,iskolából,gimnáziumból. ha úgy van akkor diplomaosztó, esküvő stb.. minden ilyen alkalomkor a keresztszülőnek jól a zsebbe kell nyúlni. közben meg lehet,hogy a gyerekkel nem is jöttök ki jól,nem lesz semmi közös témátok,csak hát a kötelező dolgok meg lesznek ejtve és kész.
tényleg semmi értelme. ha a férjed ennyire vállalni akarja,akkor hajrá. nem muszáj párnak lennie a két keresztszülőnek. ő lehet keresztszülő nélküled is.
Ajándékot igy is ugyis ugyanannyit fog kapni,mert unokaöccs,nem fogok azért többet rákölteni vagy kevesebbet mert van egy plussz papirja.
A pap nem kereszteli meg csak a férjemmel,mert most mi bűnben élünk vagy hogy mondta az esküvőjükkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!