Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Fillérba****s ha ezért nem...

Fillérba****s ha ezért nem akarok étterembe menni?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, szegények voltunk mindig is.Nem az az igazi mélyszegénység, de sok dolgot nem engedhettünk meg magunknak, viszont voltak lehetőségeim.

Mostanra talán sikerült odajutnom, hogy egy kicsivel de többet keresek az átlagnál (attól messze vagyok, hogy gazdag legyek, de többé-kevésbé elégedett vagyok az anyagi helyzetemmel)

Ehhez hozzátartozik, hogy egy fillérb***ó ember vagyok, ezt sokan megmondták, tudom én is, sokszor szégyellem, de nem tudok vele mit csinálni, betegesen zavar ha nincs meg egy bizonyos kvóta a számlámon, és mindig magasabbra kerül a léc, szóval benne vagyok ebbe az ördögi körforgásba.(de még mindig jobbnak tartom ezt annál ahogy a szüleim éltek/élnek)

Egyébként meg pont az ő életvitelük miatt lettem ilyen.

A nagybátyámékkal szoros a családi kapcsolat, ők alapvetően külföldön élnek, de 3 hónapot nyaralnak a Balatonnál minden nyáron, nekik rengeteg pénzük van is meg volt is.

Régebben sokszor elvitt nagybátyám étterembe minket, meg meghívott a nyaralójukba.

Ilyenkor ő állt mindent.

Mostanság beszéltünk arról, hogy látják, hogy jobban megy nekem, stbstb (csak beszélgettünk, hogy örülnek neki, semmi konkrétum)

Aztán rá pár hétre mondta nagybátyám, hogy összeülhetnénk családostul egy vacsorára.

Ez így is történt, szokásosan jó hangulatban telt minden, majd az este végén nagybátyám átnyújtotta nekem a számlát, hogy a felét ő állja.

40 ezer forintot fizettem, de rögtön levert a víz.Nem azért mert hű de nagy pénz és kifizethetetlen, na de egy vacsorára?!

Nekem ez nem ér ennyit.Igen, azt hittem, hogy ő fizeti mint régen.Igen, úgy jó lett volna, gondoltam ez egy meghívás volt, hogy menjünk étterembe.Ha nekem az elején azt mondja, hogy a családom fogyasztását majd nekem kell fizetnem biztos, hogy nem megyek.

Azóta volt egy újabb meghívása, arra sem mentem, de a család igen.Ugyan úgy állta a részüket mint régen.

Most májusban jönnek megint, és névnapozni akar egy étterembe, mondtam, hogy nem megyek, és már fel vannak háborodva, hogy mi az, hogy nem találkozok velük hónapok óta?!

Nem szeretném ha megint csőbe húzna, egyszerűen nem szánok rá egy vacsorára nemhogy 40 de 20 ezret sem.

Szívesen találkoznék velük vagy nálunk, vagy náluk, nekem mindegy, de nem így."Ingyen is találkozhatunk"

Viszont ebből nem tudom, hogy hogy lehet jól kijönni.Mert ugye nekem ez az egyetlen okom, viszont nem várhatom el nagybátyámtól, hogy csak ő fizessen.Én viszont úgy vagyok vele, hogy ezt nem engedhetem meg magamnak.

Nekik meg ez a heppjük, hogy étterem, étterem, étterem.

2019. máj. 5. 11:24
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
94%
Előre tisztázzátok, hogy szívesen állod a részed, de több nem fér bele neked. Ha így is oké, akkor menj.
2019. máj. 5. 13:33
 32/54 anonim ***** válasza:
31%

Nem vagy fillérbaxo!

A nagybátyád egy utolsó tróger farok, meghív vendégségbe aztán meg fizessél ki 40.000Ft ember nekem volt idő mikor ennyit kerestem egy hónapban.

Én kerek perec megmondanám neki, hogy nem volt szép dolog, hogy rád hárította a számlát mikor tudja, hogy milyen szegénységben nőttél fel.

Ja igen, én se járok étterembe, még a boltba is spórolósam járok.

Mert egyszerűen idehaza nem tehetem meg, hogy kiadjak ennyi pénzt.

2019. máj. 5. 13:33
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

"névnapozni akar egy étterembe, mondtam, hogy nem megyek, és már fel vannak háborodva, hogy mi az, hogy nem találkozok velük hónapok óta?! ... Szívesen találkoznék velük vagy nálunk, vagy náluk"

Hívd meg őket magatokhoz. Abból láthatja, hogy nem arról van szó, hogy nem akarsz velük találkozni.

2019. máj. 5. 13:42
 34/54 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván előre meg kellett volna beszélnie veled, hogy felesben szeretne fizetni, az ő részéről ez valóban nem volt túl tisztességes. DE! Éveken keresztül tömted a fejed az ő kontójukra, akkor a minimum az lenne, hogy ha megengedheted magadnak, viszonzod a kedvességüket és MAGADTOL kellett volna/kellene felajánlani a számla rendezését. Mikor ingyen kajálhattál, gondolom nem kerestél kibúvót és sosem mondtad le, és lássuk be, ez így elég gáz.

Nem azt mondom, hogy eszetlenül szórni kell a pénzt, de amit te csinálsz, nem normális. Ha párod lesz, tőle is sajnálni fogsz egy gombóc fagyit? Mindenképpen keress fel egy jó terapeutát, mert ez az attitűd meg fogja keseríteni az életedet.

2019. máj. 5. 13:46
 35/54 anonim ***** válasza:
20%
Menj el, pénzt pedig csak annyit vigyél magaddal, amennyit fogyasztani fogsz. Ha nyújtja a számlát, akkor közöd, hogy nincs nálad pénz, mert a tartalékot lekötötted.
2019. máj. 5. 13:47
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a mondatot nem tudom nagyon hová tenni:

"Azóta volt egy újabb meghívása, arra sem mentem, de a család igen.Ugyan úgy állta a részüket mint régen."

Szóval az érdekelne, hogy amikor volt a 40 ezer forintos dolog, akkor kik voltak a "családod", akiknek a fogyasztását még rád sózta a bácsikád? 25 éves vagy, netán feleséged, gyerekeid? Vagy anyud, apud, tesód? Mert az meg nekem is fura, hogy akkor a Te családod részéről miért csak Te szálltál be (és legalább utólag miért nem ajánlották fel pl. szüleid, tesód, hogy a sajátjukat odaadják neked).

2019. máj. 5. 14:04
 37/54 anonim ***** válasza:
86%

Egészen addig a pillanatig szívesen jártál a nagybátyádékkal étterembe, amíg ő fizetett. Nem volt pénzed, fizetett helyetted is. Most már van pénzed, a nagybátyád joggal,gondolja, hogy most már fizeted legalább a saját családodét. Mivel jól éreztétek magatokat korábban, ezért a nagybátyád joggal gondolta, hogy szívesen mentek együtt étterembe, és eddig csak az anyagi helyzeted miatt fizetett ő.

Igazából legalább egyszer, neked kéne meghívni őket. Szánalmas vagy.

2019. máj. 5. 14:15
 38/54 anonim ***** válasza:
87%

A többiek már leírtak mindent, én csak egyetlen dolgot kérdeznék.

Benned és a családodban tényleg semmi szégyenérzet nincs?

Tényleg nem érzed cikinek, hogy évtizedes viszonylatban folyamatosan a nagybátyád pénzén éttermeztetek?

Nektek ez nem volt kellemetlen?

Csak azért mert többet keres, folyamatosan mindig neki kell fizetnie a számlát? Ti viszonoztátok egyáltalán ezt valaha is bármivel?

És amikor valamelyest jobban megy neked, akkor még fel sem merül benned, se az, hogy egyetlen egyszer végre visszahívd őket, de még az sem, hogy a saját részetek fizesd? Tényleg nem, szerinted ez így full rendben van, hogy évtizedeken át ő kajáltat titeket?

Mert ha igen, akkor nem fillérb*szó vagy, hanem egyszerűen csak nincs benned semmi szégyenérzet, ami nem feltétlen negatív tulajdonság.

Végezetül megoldásként vagy keressetek olcsóbb éttermet, vagy rendeljék olyat te és a családod, amit ki tudtok fizetni!

2019. máj. 5. 14:38
 39/54 Metionin ***** válasza:
83%
Itt most nem arról van szó hogy fillérbaxás, hanem eleve rosszul lett lekommunikálva az egész. Tisztázni kellett volna az elején hogy mindenki a maga családjának állja a kaját, ez az egyik, a másik meg hogy a te családod részét miért egyedül neked kellett kifizetni? Miért pont neked nyújtja a számlát a nagybátyád amikor többen voltatok a családodból és amikor a családod látta hogy neked kell állni az ő részüket is, nem volt annyi eszük hogy szóljanak hogy hé hát adunk bele, ne fizesd az egész családét te egyedül. Alapvetően én is egy nagyon spórolós ember vagyok mert szintén szar anyagi helyzetű családból jöttem, de bennem van egy ilyen 'parasztbüszkeség' is vagy minek hívják, hogy nem szeretem ha más etet, ha más állja a költségeimet. Ha a családodban lettem volna, elsüllyedtem volna a szégyentől ha látom hogy az egész pereputty 40 ezres számláját kifizeted és a többiek ezt mosolyogva nézik.
2019. máj. 5. 15:11
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fura családod van. Bennem is az merült fel amit előttem is írtak, hogy a családtagok akiknek a részüket kifizettették veled, miért nem szálltak be a költségbe? Hiszen nem a feleségedről meg gyerekeidről van szó.

Ez nem csőbe húzás volt, hanem lehet unja már a nagybácsi hogy ő állja a cechet. Akkor viszont nem kéne ragaszkodnia az ilyen összejövetelekhez - de ez már más téma.

Szóval mondd egyszerűen meg, hogy neked most nem fér bele az étterem mert gyűjtesz és kész. Akkor nem fogják azt hinni hogy haragszol vagy szemét vagy vagy ilyesmi.

2019. máj. 5. 15:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!