Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy szólítjátok a nagynénétek...

Hogy szólítjátok a nagynénéteket, nagybátyátokat? Tegezitek vagy magázzátok őket?

Figyelt kérdés

Szüleitek nővére, fivére. Pl:

1. Imre bácsi, Gizella néni

2. Imre, Gizella

3. Imi, Gizi

2018. febr. 18. 18:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy nagynéném van, őt mindenki úgy szólítja, hogy Nene. (Gondolom, ha több is lenne akkor lenne Gizi nene, Ica nene, stb.) Az ő férjét Sanyi báttyának szólítottuk, de már nem él. Apum tesójával már nem tartjuk a kapcsolatot, de őt simán, csak a keresztnevén hívtam.

Én mindenkit tegezek a családban, ez a megszokott nálunk.

2018. febr. 18. 20:43
 22/29 anonim ***** válasza:
Anya nővére, tegezzük, becenevén szólítjuk. Régóta elvált, de a férjét is mindig tegeztük (vele ritkán találkozunk).
2018. febr. 18. 21:12
 23/29 anonim ***** válasza:
Fenti példánál maradva, tegezés, de egyik sem a háromból. Imi bátya, Gizi nénje (bár nekem csak nagybátyám van).
2018. febr. 18. 22:02
 24/29 anonim ***** válasza:

Nagybátyám nincs, de a Nagynénémet Magdikázzuk. :D

Mindenki Magdikának hívja, szóval én/mi is a tesómmal. Bár a mi családunkba anyai ágról mindenki nagyon közvetlen egymással, már akit ismerek. Apai ágról nem ismerek senkit aki még élne. :X

2018. febr. 19. 07:09
 25/29 anonim ***** válasza:

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy van egy lánya akinek ugyanúgy Magdi a keresztneve, tehát tulajdonképpen az egyik

nagymagdi, a másik meg kismagdi. :D Érdekes, nem is tudom, hogy mi kezdtük-e el őket így hívni, mert kicsik voltunk, vagy már előttünk is így becézték őket? :/ Nem emlékszem... :D

2018. febr. 19. 07:12
 26/29 anonim ***** válasza:
Mi mindenkit tegezünk... mama, papa (mind2ből már csak 1 van) és a nagybátyámat is tegezem. Bár fura is lenne ha egy 27 évest magáznék😄
2018. febr. 19. 16:08
 27/29 anonim ***** válasza:

Én tegeztem mindegyiket és a keresztnevükön szólítom őket néni és bácsi nélkül.

Apám oldaláról 3 nagybátyám van

Anyám oldaláról 1 nagynéni és 1 nagybácsi, a nagybátyámat Pista bácsinak hívtam amíg fel nem nőttem, azóta semminek se hívom, de továbbra is Pista bácsiként utalok rá. (a nagyapámat, a nagybátyámat, és az uncsitesómat is Istvánnak hívják, így István-papa, Pista bácsi, és Isti lettek)

2018. máj. 23. 15:03
 28/29 anonim ***** válasza:
Tegezodok mindenkivel a családbol, ez termesztes szerintem. Nagynenemet hivom rendesen a keresztneven mint egy barátnőt, keresztanyamat keresztanyunak hívom es tegezem mellé.
2019. szept. 4. 11:26
 29/29 ..Axel.. válasza:
Igazából szerintem ez kórtól is függ én személy szerint 20 vagyok, faterom 38, van 1 bátyja (45)eves, 1 nővére (40) és 2 öccse (az egyikk 28 a masik 24éves)...és egyiket sem magázom, az édesanyámnak is van 2 öccse (egy 25 es egy 31 eves) plussz még egy 41 éves nővére itt szintén senki nem magázok. A még élő mamámat sem aki még csak 56 éves. Az apám mamája aki immár 98 éves őt igen, igaz mondta hogy nem kell magázodnunk de egyszerűen olyan idős és tapasztalt, hogy egyszerűen nem tudom letegezni. Szerintem a te esetedben illetve mindenkiébe ha elérsz egy bizonyos kort pl elmultál már fiatal korú (14) szerintem egy kérdéssel megoldható. Illetve szerintem ez még viszonytól is függ ha valakivel nem érzed jól magad nem szivesen beszélsz vagy aligha tartod a kapcsolatot akkor sztem full m1 hogy tegeződtök e vagy sem?! De képzeld el vagy egy olyan mamám aki igazábol csak a faterom nevelő anyja ő 50 éves és tegezem de ugy hogy a neve mellé mindig mondom hogy néni pl (szia Ibi néni)
2019. szept. 4. 17:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!