Hogy szólítjátok a nagynénéteket, nagybátyátokat? Tegezitek vagy magázzátok őket?
Szüleitek nővére, fivére. Pl:
1. Imre bácsi, Gizella néni
2. Imre, Gizella
3. Imi, Gizi
nálunk teljesen összevissza (volt, mert már alig él valaki).
anyukám nővérét Keresztmamának hívtam és tegeztem (mert a keresztanyám is). a bátyját becenév bácsinak, feleségét keresztnév néninek, és magáztam.
apukám oldaláról mindenkit magáztam, (lehet, mert apukám rég meghalt, és csak lazán tartottuk a kapcsolatot - a szoros kapcsolat a keresztanyámmal volt, talán azért volt vele magázás.).
apukám bátyját "bátyja', a feleségét 'nénje' megnevezéssel illetük, apukám öccse simán csak Feri volt, és magáztuk.
totál összevissza.
Egy nagybátyám van,anya öccse. Tegezem és a keresztnevén szólítom. Az általad leírt harmadik variáció.
Fura is lett volna ha magázom mert kiskoromban sokat játszott velem meg tesómmal is.
23N
A 3-as variáció.
Ismerős családnál a 8 év körüli gyerekek a 30 körüli nagynéniket Julcsi tántinak szólítják. Szerintem vicces.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!