Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy-két rokonom mindig mondoga...

Egy-két rokonom mindig mondogatja, hogy rendes és okos vagyok, de néha már fájdalmasan burokban élek. Miért baj az?

Figyelt kérdés

Hiszen a társadalmi különbségek is erre épültek. A sajtó és a rádió előtt a nemesség meg a királyi család teljesen el volt zárva a közemberektől. Az átlagember is el van zárva a hajléktalanoktól pl. vagy a fejlődő országoktól.

Egészséges vagyok, egyke, a szüleim pénzesek, és mindent megkaptam, amit akartam, de mindig tudtam, hogy az a szüleim pénze, és nem jár nekem alanyi jogon. Jól tanulok, jó szakra akarok menni (mérnök, közgazdász), és ha egyetemre megyek, kapok egy lakást a szüleimtől.

Anyám családbájában mamám kb. szemrehányásként mondja, hogy mi mentünk többször külföldre nyaralni, meg járunk színházba, moziba, könyvtárba, és ő egyikben se volt soha. Nagybátyáméknak három gyereke van és kb fele annyi fizetésből kell kijönniük 5 emberre, mint nekünk 3-ra. De mindig megkapom, hogy, én nem tudhatok semmit, mert sosem hallottam olyat a szüleimtől, hogy nincs erre vagy arra pénz, mehogy nekem sosem kellett osztoznom semmin.

De mi a fnét csináljak, ha szimplán szerencsés? Nem dicsekszem azzal, hogy mennyi mindenem van.

És akkor mindenki burokban él, ahol egészséges a családi környezet, egy gyerek van, és sosem voltak anyagi problémák?

16/L

2018. febr. 16. 07:26
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%

"az volt az eredeti kérdésem, hogy miért baj az, ha tudom, hogy anyagilag be vagyok biztosítva, ha nincs betegség a családban, se nélkülözés, és a szüleim is szeretik egymást. Miért kell éhezni vagy betegnek lenni ahhoz, hogy tiszteljenek?"

Ja, hogy tiszteletre vágysz? Ezt eddig még nem mondtad. De mindegy is. Az a lényeg, hogy nem baj, ha tudod, hogy anyagilag be vagy biztosítva, ha nincs betegség a családban, se nélkülözés, és a szüleid is szeretik egymást. És nyilván nem kell éhezni vagy betegnek lenni sem. Ennyi. A többivel ne foglalkozz.

16 éves vagy, azért nem szoktad meg még, hogy mindenkinek más az értékrendje, mindenki mindenről máshogyan gondolkodik, és hogy senki a világon nem kap tiszteletet mindenkitől. Neked sem fog sikerülni. Tehát ne azon legyél, hogy mindenkinek a tiszteletét kivívd, hanem döntsd el, hogy szerinted mi hogyan erkölcsös, tisztességes, normális, fair, stb., és aszerint élj. Aki más véleményen van, azt is érdemes lehet azért meghallgatni, átgondolni, amiket mond, ha úgy érzed, alakítani a hozzáállásodon, az értékrendeden, de annyit nem ér az egész, hogy felhúzd magad. Aki irígy, az mindig mindenre be fog szólni. De legyen az az ő gondja. Te csak nézz keresztül rajta, és élj boldogan. :)

2018. febr. 26. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!