Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell a 1,5 éves unokahúg...

Miért kell a 1,5 éves unokahúgomat hozzászoktatni az okos telefonhoz?

Figyelt kérdés
Nővéremék az unokahúgomat hozzászoktatták az okos telefonos videónézéshez és nem tud nélküle meglenni. Ha nálam van vendégségben akkor is állandóan Bogyó és Babócát kell néznie, különben hisztizik. Ha nem engedem meg hogy nézze folyton, akkor én vagyok a szemét a tesóm szemében. Aranyos az unokahúgom amúgy, csak ha nekem lenne gyerekem én tuti nem engedném meg se neki se másnak hogy videót nézessen vele ilyen picin, max 3 éves kortól engedném egy kicsit, mert hozzászoktatják és utána már nem tud tőle szabadulni.
2017. júl. 1. 10:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
4%
Mert ő már pár évesen tudni fogja, hogy léteznek az okostelefonokon alkalmazások, amiknek segítségével a gyakorira kiírt kérdésükben nem lesz hiba...
2017. júl. 1. 10:35
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Vannak akik nem fogják föl hogy ez mennyire károsan hat a gyerekre (pl viselkedészavar, gyenge izomzat, rossz szemek)
2017. júl. 1. 10:41
 3/18 anonim ***** válasza:
39%
Ja, a tévé meg az olvasás is rontja a szemet a rossz nyelvek szerint...
2017. júl. 1. 10:44
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is épp tegnap akadtam ki egy kétéves gyerek szülein ugyanezért. Minél tovább távoltartanám tőle, mint a kést, ollót, stb. Máshogyan veszélyes, de ugyanannyira. Sőt...
2017. júl. 1. 10:45
 5/18 anonim ***** válasza:
96%

Miért?

Mert amíg a gyerek filmet néz, nem kell vele foglalkozni.

Ennyi idős gyereken állandóan ott kell lennie a szemnek. Mert pakol, hozzányúl dolgokhoz, ismerkedik a világgal. Anyukának csak könnyebb, ha mindez elmarad és a gyerek ül egyhelyben bámulva a filmet.

2017. júl. 1. 11:07
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

#3, a tv valóban nem jó szintén, bár előnye a telefonnal szemben hogy nem kell kézben tartani, vagyis akár mozogni, játszani is lehet közben. Illetve nem olyan közelről nézik.

Az olvasás meg fejleszti a képzelőerőt, a gondolkodást, bár ennyi idős gyereknél legfeljebb képeskönyv jöhet szóba, ahol a szülő mesél hozzá...

De igen, egy kisgyerekkel foglalkozni kell, figyelni rá, s valóban mi sem egyszerűbb mint a kezébe nyomni egy ilyen kütyüt, és akkor egész nap elvan egy helyben, anyukának nincs vele gondja...

:(

2017. júl. 1. 11:21
 7/18 A kérdező kommentje:
A gyerekkel sokat foglalkoznak ezek mellett, de ez az okostelefon mánia az agyamra megy.
2017. júl. 1. 11:58
 8/18 A kérdező kommentje:
Emellett az unokahúgom rengeteget mászkál ami teljesen normális az ő korában, de ha meglátja a tv-t akkor teljesen transzba esik ha direkt takarom a tv-t előle akkor hisztizik.
2017. júl. 1. 12:01
 9/18 anonim ***** válasza:
87%

Mert megbabonázza...

Amúgy meg miért szoktatták hozzá?

Könnyebb letenni a TV elé aki felneveli mint az hogy foglalkozz vele napi 12 órát.

2017. júl. 1. 12:09
 10/18 anonim ***** válasza:
10%
beállítod a youtube-on a gyerekdalokat neki attól nem lesz semmi baja.
2017. júl. 1. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!