Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogy kezelitek a váratlanul...

Ti hogy kezelitek a váratlanul betoppanó vendégeket?

Figyelt kérdés

Folyton minden családtag váratlanul toppan be hozzánk. Egy órányira laknak tőlünk, de sosem szólnak előre, hanem már a kapuban vagy maximum 5 percnyire tőlünk szólnak, hogy itt vannak. Sosem kérdezik meg, alkalmas-e, ráérünk-e, csak jönnek. A párom itthonról dolgozik (rendesen 8-17 között, csak home office-ban), de simán idejönnek munkaidőben is. Volt, hogy a munkára hivatkozva már elküldött családtagot, hogy legközelebb szóljon, amikor jön, mert most dolgoznia kell és én is épp pihentem. Sértődés lett belőle, mindkettőnk családja azt harsogja, hogy milyen pofátlanok vagyunk ezért. Majd ezután 2 nappal az én családom is már csak annyival hív, hogy hogy lehet bejutni a kapunkon, mert itt vannak. Ha az ajtó is nyitva lenne, csak úgy bejönnének, mintha a haza mennének.

Pár hónapja költöztünk a családhoz közel, egy órányira. Előtte messze laktunk, de oda is volt, hogy az én családom odajött szó nélkül és nem voltunk otthon, így hazamentek találkozás nélkül. Még majdnem meg is sértődtek, de ebből sem tanultak. Itt most látják, ha itthon vagyunk, az autót, a lámpákat, így letagadni nem tudjuk magunkat.

Ti hogy kezelnétek az ilyen rokonokat? Jobb volt tőlük távol, és mivel csak ideiglenes lakás, pár évnél nem tervezünk itt többre, de addig hogy kezeljük ezt, hogy bármikor bárki csak úgy bejön ide, mintha otthon lenne? Én várnék túl sokat?

2018. jan. 9. 09:52
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Utolso gyanitom a szobacicáid értelmesebbek a rokonaidnál. : O. Mi az h átrendezik más lakását,mert nekik ugy tetszik,meg elpaterolják az háziállatokat? Jézus,milyen emberek vannak. :O
2018. jan. 9. 17:31
 42/52 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorold a kovetkezo mondatot: sajnalom, anyuka, nagyneni, xy, most nem alkalmas. Eppen dugunk.

Nem fogjak firtatni.

2018. jan. 9. 17:52
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

Felveszed a telefont és mondod, hogy nem vagytok otthon, legközelebb szóljanak mielőtt jönnének. Ha azt mondja szerinte otthon vagytok mert ég a villany, akkor mondod neki, azt úgy szoktátok hagyni, hogy ne törjenek be.

Ilyen egyszerű. Párszor elmennek potyára aztán majd megtanulják.

2018. jan. 9. 19:46
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Amikor be akarnak jönni, csak ennyit mondj kifulladt hangon: “Sűrgős? Mert épp kefélünk.”

Hidd el, többè nem jönnek bejelentès nèlkül

2018. jan. 9. 20:17
 45/52 anonim ***** válasza:
Hozzánk csak olyan vendégek jönnek, akiket odahívunk. Ha az édesszüleinkről vagy testvéreinkről van szó, akkor is.
2018. jan. 10. 11:24
 46/52 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek váratlanul betoppanó vendégeink.

Volt egy, akit a 2. váratlan látogatásnál nem engedtünk be, azóta megtanulta használni a telefont.

Mondjuk tényleg nem értem: nem tudtok nemet mondani?

Én tudok, ezért nincsenek ilyen problémáim.

2018. jan. 10. 13:45
 47/52 anonim ***** válasza:
8%
#46: Lehet, hogy hiányoztak az iskolából, mikor a 'nem' szót tanították :DDDDD
2018. jan. 10. 15:05
 48/52 anonim ***** válasza:

Egyszerű.

Közlöd, hogy "most nem alkalmas, mert nagyon sok dolgunk van", pont. Ha nem értik meg, akkor várakozzanak csak kint feleslegesen. Ha nem vagytok képesek soha nemet mondani, akkor ne csodálkozzatok, ha ők le se sz@rják, hogy nektek mikor alkalmas, mikor nem, és csak jönnek váratlanul.

2018. jan. 11. 11:18
 49/52 anonim ***** válasza:
40-es,hát én a helyedben azon nyomban kib.sztam volna őket az udvarra.Mi az,hogy jön kipakítani az állatot a saját lakásomból....pfff,olyan Isten nincs,hogy ezt megtehessék velem.Inkább a kutyáimmal(vagy macskáimmal,attól függ éppen mi van) vagyok egy lakásban,mint az ilyen rokonnal.Nálunk nincs a lakásban állat,mert kutyánk van kettő,de nagyon nagyok,és azoknak férőhely kell,ami kint az udvaron meg is van nekik adva(kb 40 ári föld,szóval...)...macskák is vannak,pontosan nyolc,azok kis kint vannak,mert nincs szívem egyet behozni,a többit meg kint hagyni.Egyenlően szeretem őket,nem teszek kivéltelt.Jobb így nekik,ha egy lenne,akkor talán azt bent tartanám.Na mindegy,nagyon nem térnék el a témától...Igaz ami igaz,a saját lakásomban ne parancsolgasson senki...és KÉSZ.
2018. jan. 11. 12:16
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező miért foglalkoztat az téged, hogy megsértődnek? Logikusan belegondolva, szerinted őket érdekli, hogy zavarnak titeket, ha ők nem várt vendégek és teljes mértékben feltartanak titeket mindenben? Nem, egyáltalán nem érdekli ez őket, mert ha fontos lenne ez nekik, nem állítanának be kérdezés nélkül.

Meg kell tanulni nemet mondani. Kint fagyoskodnak, vagy feleslegesen jöttek el és mehetnek haza? Pech, sz@r ügy. Máskor majd talán felemelik a telefont, és megkérdezik, hogy van-e időtök/kedvetek találkozni. Ha meg megsértődnek, így jártak. Majd megtanulják, hogy nekik sem lehet mindent. Ne hagyjátok magatokat, mert ha nem húzzátok be a kéziféket, akkor ennek nem lesz vége.

2018. jan. 11. 15:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!