Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogy kezelitek a váratlanul...

Ti hogy kezelitek a váratlanul betoppanó vendégeket?

Figyelt kérdés

Folyton minden családtag váratlanul toppan be hozzánk. Egy órányira laknak tőlünk, de sosem szólnak előre, hanem már a kapuban vagy maximum 5 percnyire tőlünk szólnak, hogy itt vannak. Sosem kérdezik meg, alkalmas-e, ráérünk-e, csak jönnek. A párom itthonról dolgozik (rendesen 8-17 között, csak home office-ban), de simán idejönnek munkaidőben is. Volt, hogy a munkára hivatkozva már elküldött családtagot, hogy legközelebb szóljon, amikor jön, mert most dolgoznia kell és én is épp pihentem. Sértődés lett belőle, mindkettőnk családja azt harsogja, hogy milyen pofátlanok vagyunk ezért. Majd ezután 2 nappal az én családom is már csak annyival hív, hogy hogy lehet bejutni a kapunkon, mert itt vannak. Ha az ajtó is nyitva lenne, csak úgy bejönnének, mintha a haza mennének.

Pár hónapja költöztünk a családhoz közel, egy órányira. Előtte messze laktunk, de oda is volt, hogy az én családom odajött szó nélkül és nem voltunk otthon, így hazamentek találkozás nélkül. Még majdnem meg is sértődtek, de ebből sem tanultak. Itt most látják, ha itthon vagyunk, az autót, a lámpákat, így letagadni nem tudjuk magunkat.

Ti hogy kezelnétek az ilyen rokonokat? Jobb volt tőlük távol, és mivel csak ideiglenes lakás, pár évnél nem tervezünk itt többre, de addig hogy kezeljük ezt, hogy bármikor bárki csak úgy bejön ide, mintha otthon lenne? Én várnék túl sokat?

2018. jan. 9. 09:52
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
Ilyeneket nem engedek be. Nem nagyon érdekel, hogy megsértődnek. Mondjuk ilyen nálunk nincs már évek óta, mindenki rájött, hogy nálunk nem divat a beesünk aztán nézünk- látogatás...
2018. jan. 9. 10:41
 12/52 anonim ***** válasza:
87%

Kicsit fárasztó, de egy héten keresztül minden hajnal 1-2 között felcsengetném őket, beülnék a nappalijukba, és fél órán keresztül ott ülnék. Kérdezném őket, hogy na milyen, ha váratlanul beállítunk? Sütivel nem készültetek? Miért pislogtok ilyen nagyokat? Ja, hogy most nem alkalmas? Érdekes, titeket se szokott érdekelni, hogy alkalmas-e nekünk a betoppanásotok.

És mindenkit felkeltenék, aki ott lakik. Ez egy életre szóló lecke lenne :)

2018. jan. 9. 10:49
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, milyen dolog ez! És még ők sértődnek meg! Én nem engedném be őket, csak ha meg van beszélve előre. Ha megsértődnek és azt mondják, pofátlan vagy, megmondanám, hogy az a pofátlanság, ha valaki hívatlanul beállít, alkalmatlan időpontban másokhoz! Az, hogy közel laktok és rokonok vagytok, nem jelenti azt, hogy csak úgy bejöhetnek, amikor akarnak, mintha nálatok is laknának. Lehet, hogy ők olyan emberek, akik mindig ráérnek mindenre, nem csinálnak semmit, csak bármikor érkező vendégeket fogadnak és néha csak úgy beállítanak másokhoz, ezért nem értik?
2018. jan. 9. 10:51
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

Bezárom a kaput és kész.

Csengőre nem válaszolok, telefont nem veszem fel, és LESZAROM, hogy várnak a kapuban.

Aki nem hív fel előtte, az így járt, mert NEM reagálok rá, felőlem fagyoskodhat órákig is, majd megtanulja, hogy nem törjük rá senkire az ajtót.

2018. jan. 9. 10:53
 15/52 A kérdező kommentje:
Telefonra nem tudunk nem reagálni, mert nem tudom, hogy mikor miért hívnak. Pl mikor a rokon felhívott nemrég csak úgy, hogy a kapunkban áll és hogy lehet bejutni, akkor nem tudtam, miért hív, hívhatott volna valami másért is, pl egy rokon beteg vagy levelem jött hozzájuk (még oda vagyok bejelentkezve). Így muszáj felvennem.
2018. jan. 9. 11:00
 16/52 anonim ***** válasza:
19%

Örülök nekik. Nálunk nem kell bejelentkezni, se csaladtagnak, se barátnak, ha itthon vagyunk, mindig örömmel és szeretettel vannak fogadva.

Ha otthon dolgoznék, akkor nem jönnének munkaidőben, mert értelmes emberek. Ha nem azok lennének és elmagyarazni se tudnám nekik, akkor simán kikapcsolnam a csengőt és nem nyitnek ajtót senkinek. Nem olyan bonyolult ez.

2018. jan. 9. 11:05
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk alapból zárva van állandóan a kicsi kapu.A nagy kapun meg senkinek nem ajánlanám,hogy bejöjjön felügyelet nélkül(kutyák,állandóan szabadon vannak).

És mindig csak azt engedünk be akit akarunk,szóval...olyan is volt már,hogy valaki vasárnap pontban 12-kor állított ide.Oké,beengedtük,majd mikor bejön azt mondja,jaaaj,ne haragudjatok,hogy elrontottam a vasárnap délutánotokat(és várj,hogy jobb legyen,mindenki le volt pihenve,szóval felcsörget a kapucsengővel).Gondoltuk oké,egyszer az életben kibírjuk.Következő alkalomkor ugyanígy csinált,megint egy vasárnap délben jött,ugyancsak mindenki le volt pihenve(vasárnap általában van rá időnk),na de most ott kint hagytuk a fenébe,nem ment ki senki kaput nyitni.Aztán elment.Azóta nem nyitunk senkinek se kaput se ajtót(főleg ha ilyen genyók),ha tetszik jó,ha nem úgy még jobb... :))

2018. jan. 9. 11:07
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Én írnék egy köremailt vagy körfacebooküzenetet vagy akármit, hogy szívesen fogadsz vendégeket és nem az a baj hogy meg akarnak látogatni, de legyenek szívesek tisztelni az időtöket és X idővel előbb rákérdezni hogy alkalmas-e az időpont nektek, különben nem tudjátok őket fogadni.

Ha lesz.rják a kérésedet, akkor ne engedd be őket és mondd meg nekik hogy dolgod van. Egyértelműen köss ki egy szabályt, hogy pl. legalább 1-2 nappal előbb szóljanak, ne akkor amikor odaérnek, ne akkor amikor elindulnak.

2018. jan. 9. 11:09
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

"Pl mikor a rokon felhívott nemrég csak úgy, hogy a kapunkban áll és hogy lehet bejutni, akkor nem tudtam, miért hív, hívhatott volna valami másért is..."

Akkor megmondod szépen, hogy sehogy sem lehet bejutni, mert épp nem alkalmas az időpont. Ha nem tetszik neki dörömböljön ameddig akar, előbb utóbb veszi a lapot.

Biztos hogy rövidre zárnám a témát az ilyen rokonokkal... itthon vagyok kettesben párommal, urambocsá esetleg éppen "dolgokat csinálunk", vagy zuhanyzok, vagy esetleg tök pucéran megyek a köntösömért erre ránk törik az ajtót mert ők most jöttek és kötelező fogadnom őket? Tudod mikor, biztosan nem tűrném....

2018. jan. 9. 11:13
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, megspékelve azzal hogy kisbaba is van (meg 2 nagyobb tesó). Nem számított, hogy altatom, etetem... Az ajtón is bejöttek persze nem halkan és szinte kiabálva köszöntek. Ha védőnőnél voltunk vagy bárhol akkor megvoltak sértődve, hogy nem jelentettem be előrre hogy mikor hol vagyunk.(ők sose szóltak, ha jönnének). A kapunk azóta zárva. Nem zavarnak a vendégek, de amikor indulnánk, a gyerek beöltöztetve és ,,csak beugrottunk" (minimum 1 óra) elég bosszantó tud lenni. Volt, hogy mondtam épp indulunk, időre megyünk. Akkor duzzogás volt. De kezdik megszokni, hogy attól hogy 15percre laknak, nem illik csak úgy bejönni, pláne kopogás stb nélkül. Amig messzebb voltak nem volt gond
2018. jan. 9. 11:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!