Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogy kezelitek a váratlanul...

Ti hogy kezelitek a váratlanul betoppanó vendégeket?

Figyelt kérdés

Folyton minden családtag váratlanul toppan be hozzánk. Egy órányira laknak tőlünk, de sosem szólnak előre, hanem már a kapuban vagy maximum 5 percnyire tőlünk szólnak, hogy itt vannak. Sosem kérdezik meg, alkalmas-e, ráérünk-e, csak jönnek. A párom itthonról dolgozik (rendesen 8-17 között, csak home office-ban), de simán idejönnek munkaidőben is. Volt, hogy a munkára hivatkozva már elküldött családtagot, hogy legközelebb szóljon, amikor jön, mert most dolgoznia kell és én is épp pihentem. Sértődés lett belőle, mindkettőnk családja azt harsogja, hogy milyen pofátlanok vagyunk ezért. Majd ezután 2 nappal az én családom is már csak annyival hív, hogy hogy lehet bejutni a kapunkon, mert itt vannak. Ha az ajtó is nyitva lenne, csak úgy bejönnének, mintha a haza mennének.

Pár hónapja költöztünk a családhoz közel, egy órányira. Előtte messze laktunk, de oda is volt, hogy az én családom odajött szó nélkül és nem voltunk otthon, így hazamentek találkozás nélkül. Még majdnem meg is sértődtek, de ebből sem tanultak. Itt most látják, ha itthon vagyunk, az autót, a lámpákat, így letagadni nem tudjuk magunkat.

Ti hogy kezelnétek az ilyen rokonokat? Jobb volt tőlük távol, és mivel csak ideiglenes lakás, pár évnél nem tervezünk itt többre, de addig hogy kezeljük ezt, hogy bármikor bárki csak úgy bejön ide, mintha otthon lenne? Én várnék túl sokat?

2018. jan. 9. 09:52
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

"Telefonra nem tudunk nem reagálni, mert nem tudom, hogy mikor miért hívnak. Pl mikor a rokon felhívott nemrég csak úgy, hogy a kapunkban áll és hogy lehet bejutni, akkor nem tudtam, miért hív, hívhatott volna valami másért is, pl egy rokon beteg vagy levelem jött hozzájuk (még oda vagyok bejelentkezve). Így muszáj felvennem."

Az gyakorlatilag nem fordul elö, hogy azért jönnek valakik, mert vészhelyzet (betegség, baleset, stb) van. Szóval emiatt beengedni valakit hülyeség.

Az meg, hogyoda jön leveled - egyszerüen átjelentkezel a mostani lakcímre, és ha véletlen oda küld valaki egy levelet, azt bedobja a postaládádaba a rokon, emiatt nem kell sem a telefont felvenni, sem beengedni öket.

Ha megsértödnek, akkor az az ö magánügyük, idövel leszoknak a "rátok törésröl".

Szóval ez részben a ti hülyeségetek is, mert hagyjátok magatokat zavarni, ezen elöször nektek kell változtatni - telefont nem felvenni, a kapuban állót nem beengedni és kivárni, mire megszokják a dolgot.

2018. jan. 9. 11:20
 22/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, azonban azt, hogy ne vegye fel valamelyikünk az anyjának, apjának a telefont, csak mert 20-ból egyszer épp betoppanni készülnek és a kapuban állnak... kicsit erős lenne. Azt bírom, hogy új a lakás, és a nagymama már előre bejelentette, hogy a nagynéni majd jön megnézni a lakást... persze nem hívtuk meg őket, nincs a kicsi garzonlakásunkon semmi túlzottan mutogatni való.
2018. jan. 9. 11:48
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nem kell felvenni nekik a telefont. Senkinek sem kell felvenned a fonokodon kívül munkaidőben. Így kellene kezeled a helyzetet. Dolgozol, nem telefonalgatsz, nem fogad vendéget, nem nyitsz ajtót. Ennyi
2018. jan. 9. 11:51
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Én nem engedném be őket. Már bocsánat, de van egy magánéletem. Megsértődnek? Pont leszarom.
2018. jan. 9. 11:59
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Állj a sarkadra, és ha alkalmatlan, ne engedd be őket ajtón belülre. Ha az ilyen rokonok megsértődnek, azzal nem veszítesz semmit, de a nyugalmatokat visszakapjátok.
2018. jan. 9. 12:19
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

Csak én most írom le harmadszor, hogy ha fel is veszed a telefont, NEM KÖTELEZŐ BEENGEDNI ŐKET.

És szerintem más is említette már ezt a megoldást.

2018. jan. 9. 12:20
 27/52 anonim ***** válasza:
92%
Eddig sajnáltalak, Kérdező, hogy milyen gyökér rokonaitok vannak, de a válaszaidból már egyértelmű, hogy ti vagytok a legnagyobb gyökerek ebben a szituban. Jobbnál jobb, tanácsokat kaptál, de mindegyiket élből elutasítod. Neked szerintem ennyiből áll az életed, hogy valójában várod, hogy mikor toppannak be, hogy aztán nagy hűhót csaphass. Sajnáltatod magad, mégse teszel ellene. Edd meg, amit főztél.
2018. jan. 9. 12:21
 28/52 anonim ***** válasza:
66%
Kaptál tok jo válaszokat,segitséget,tippeket, de itt a kérdezok 90 % nem választ segitséget akar, csak simán siránkozi és vakakit/kiket ocsárolni.
2018. jan. 9. 12:24
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Akkor felveszed a telefont, és hiába áll ott a kapuban, NEM engeded be.

Pont, hozzánk egyszer jöttek be random, mert nyitva volt a kiskapu, apáma hajukat leüvöltötte, hogy hogyan képzelik ezt.

2018. jan. 9. 12:34
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
Mik ezek? Valami értelmi fogyatékos birkák? Mit nem lehet érteni hogy "szóljatok előtte"?
2018. jan. 9. 12:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!