Hiv az otthon, más is van igy, aki kulföldön él?
12 eve elek kulföldön , ezalatt az idö alatt voltam otthon többször is , az utóbbi idöben ritkan mert a gyerekem most kezdte a közepiskolat, azelött meg beteg voltam es fökent azert jöttem ide mert itt akartam magam kezeltetni, de vegul ittragadtunk , a gyerek itt kezdte meg az életét.
Hozzam visszakanyrodva: nem tudom itt feltalalni magam, habar anyanyelvi szinten beszelem a nyelvet es diplomas is vagyok , megsincsenek kapcsolataim , rajöttem h azt erzem h semmi közöm az itteni emberekhez , igaz en felnöttkent jöttem ki es otthon se volt sok baratom, de megis otthon úgy erzem h minden emberhez ezer szal köt, szavak nelkul is ertjuk egymast ,mig az itteni emberek idegenek szamomra , nem vonzanak mint haverek , nem erzem h lenne közös alap , semmi es úgy érzem h ök is hasonlòan méregetnek, gyanakvással.
Nem tudom ezt megmagyarazni , annyit érzek h nem tud a lelkem megpihenni Itt es nagyon banom h kijöttem.
Amig a gyerek 18 nem lesz nem tudok hazajönni es utana mar talan a szuleim es senkim nem fog mar elni mire eljöhetnek innen. Azt amit otthagytam mar nem fogom megtalalni es elkeserdek ha erre gondolok.
Par vigasztaló gondolat jól jönne
"Hazat szeretonek vagy nem szeretonek szuletni kell!"
Vagy esetleg tortenhetnek veled olyan borzalmak a sajat hazadban sorozatban gyerekkorodtol kezdve, hogy hiaba szulettel jo szivvel, hazaszeretettel, elvandorolsz egy masik orszagba es az uj helyen kezdesz uj eletet, igy tudsz igazan a tortenteken tullepni.
Ha nem hiszed, olvasd el itt a gyakorin azok kerdeseit akiket gyerekkorukban a szulei sulyosan bantalmaztak es melyszegenysegbe taszitottak. Es termeszetesen ezt a banasmodot meg a felnott korukra is kiterjesztik, ha az idokozben felnott gyerekuk meg a kozelukben van.
Velem is ez tortent, es bar husz eve tengerentulon elek, szeretem a hazamat, de tulzottan honvagyam azert nincs, hiszen semmi jo emlekem nem kot oda.
Kedves 21-es, őszintén sajnállak és akár hiszed, akár nem, maximálisan megértlek, mert hasonló cipőben jártunk mi is a testvéremmel.
Alkoholista, mentálisan beteg anya, tutyimutyi apa, szegénység. Az emlékeid beléd égtek, azokat akárhova mész, nem tudsz elmenekülni előlük, viszed magaddal.
Ezekért nem a szülőfölded a felelős!
Elozo
21-es vagyok.
Persze hogy nem. Nem is a fold a felelos erte, hanem bizonyos emberek, akiktol minel tavolabb szeretnel lenni. Foleg ha mint irtam, az alkoholista bantalmazo szulo a bantalmazast es erzelmi zsarolast kiterjesztene a jelenre is, ha a kozeleben lennel. Na es persze a kisvaros ahonnan szarmazol nagyon is emlekezne rad, hiszen a szuleidet ismertek mint a rossz penzt. Es ugy gondolnak alma nem esik messze a fajatol, es eszerint kezelnenek meg felnottkent is. Meg mikor osszefutnal ezekkel az emberekkel mar felnottkent es szulokent, de meg ugy is ugy emlekeznek rad, hogy aha, te vagy az xy lanya/fia, ja tudom mar... A tavolabbi csaladtagokrol meg mar ne is beszeljunk. Azok mar gyerekkoromban is ugy bantak velunk mintha mi a szuleinkkel egy szemely lennenk, es az o szegyenuk a mi szegyenunk is lenne. Felnottkent is hiaba tettem barmit, a lenezes egyertelmu volt.
Bizony ilyen esetekben megoldas a kulfoldi letelepedes, mert itt a vilag masik vegen, senki nem kerdezi ki volt az anyam. Meg ha kerdezik is, ismeri mindenki a mondast: "Messzirol jott ember akarmit mondhat."
Es a szulofold lehet hogy nem hibas, de ha egyszer nincsenek tul jo emlekek amik odakotnek, akkor megint csak honnan jonne a honvagy?
"12:54
Amikor idõsödni kezdesz, talán akkor megérted ezt a szitut."
Bőven felnőtt vagyok, kétlem, de persze sose lehet tudni. Számomra a honvágy idegen érzés, mindig is "gyökértelennek" éreztem magam, de ez sose zavart, szvsz nagy szabadságot ad. Persze, sok emlékem van, de ez miért kötne bárhová? Nem vagyok szentimentális típus, nem kötődöm tárgyakhoz sem, helyekhez sem, stabil, megszokott környezethez pedig pláne nem - szeretem a változást körülöttem, mindig is ilyen volt a személyiségem. Ahogyan a hozzád hasonló embereknek nehéz megérteni, hogy vannak emberek, akiknél a honvágy egy nemlétező fogalom, úgy nekem is nehéz megérteni azokat, akik egy ideje külföldön élnek, de nem érzik maguk otthon. Mások vagyunk, máshogy is kezeljük ezeket a dolgokat, szóval azért óvatosan bánnék azzal a jósgömbbel :)
Elozo
Te akkor a 12:54-es vagy?
Egyebkent aki azt a mondatot irtad, magyaran hogy idosebbkent fogod megerteni, nem a felnott korra gondolt, hanem kicsit kesobbre.
Mondjuk 50+-ra. Ha pedig te vagy a 12:54-es akkor hidd el 6 ev kintlet nem azonos azzal amikor mar evtizedek ota kint elsz.
Szoval szerintem nem josolni akart az aki ezt irta, de azert terjunk vissza a temara mondjuk egy jo 10-15 ev mulva.
Amugy teljsesen egyet ertek azzal amit irsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!