Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megőrjít a nagynéném otthon...

Megőrjít a nagynéném otthon mit tegyek nem bírom tovább?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok és anyuval meg a nagynénémmel élek. De napról napra kevésbé bírom elviselni. Reggel 4:30-ra arra kelek hogy csörög az edényeivel a konyhában, régóta nem tudtam magam kialudni. Ha rossz kedve van, beteg, vagy bármi más elkezd a konyhában pakolni miközben rend van. Anyukámat imádom őt is eléggé idegesiti de nem tudunk vele mit tenni. Elszeretnénk tőle költözni, de nem tudom hogy fenn tudná-e magát tartani ugyanis anyu fedezi a költségek nagy részét. Én még 2 évig tanulok addig nem tudok dolgozni, megfordult a fejembe hogy inkább abbahagyom a tanulást és keresek munkát hogy elmenjek albiba. Segítsegek!!

2017. aug. 1. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Aludj füldugóval, vagy költözz kollégiumba.
2017. aug. 1. 10:45
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Az elég jó ütőkártya, hogy tőletek jön a pénz. Hajnalban meg ki kell menni a konyhára, lekiabálni a haját, hogy hagyja már abba a zörgést.

A tanulást ne hagyd abba, hosszú távon nem járnál vele jól.

2017. aug. 1. 10:47
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Diákmunka? Én suli közben 2 helyen is dolgoztam, és meglett a diplomám, szóval nem lehetetlen, csak akarni kell. :)
2017. aug. 1. 10:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Első kommentelő. Füldugóval alszom, de még így is hallatszódik. Diákmunkával nincsenek jó tapasztalataim. Bankban tudnék elhelyezkedni, de ott csak főállásban. Mellesleg lelkiismeret furdalásom lenne, ha elköltöznénk hogy nem tudja magát fenntartani. Tehetetlennek érzem magam. Már többször szoltunk finoman hogy halkabban, de mindig folytatja. :(
2017. aug. 1. 10:52
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Ne finoman szóljatok. Mondjátok meg neki, hogy hajnalban nem illik edényekkel zörögni, mert zavar vele másokat. Ha nem tud aludni, foglalja el magát valamilyen csendes tevékenységgel, pl. olvasson, vagy menjen ki sétálni.
2017. aug. 1. 11:02
 6/11 anonim ***** válasza:
20%

Az apám detto ugyabez.

4 órakor nekiáll zörögni, szeletelőgépezni, rádiózni stb. Szerinted érdekli, nem? Anyám nem képes szólni neki. Már hosszú évek óta probléma ez nálunk.

Ha én felkelek éjjel mondjuk WC-re, összetalálkozunk a folyosón, akkor meg ordít.

Volt, hogy menstruáltam ezért cserélni felkeltem 3-szor is, erre elkezdett nekem panpogni, hogy tuti "nem tudok aludni, gyógyszert kellene szednem". Hozzáteszem, hogy én nem zavartam fel senkit sem. Meg még volt, hogy este tévéztem nem bömbölt egyáltalán, nem hallatszik át, csak a konyhából látta, hogy világít. Erre elkezdte, hogy "ha akarom, ha nem beadja a gyógyszert". Éjjel felkeltem kétszer hányni, szarul voltam, erre másnap azzal fogad, hogy irattam-e gyógyszert, amitől tudok-e alukálni.

Az nem számít, hogy én volt, hogy hullaként mentem suliba mert 4-kor megkezdte a csörömpölést. Füldugó nekem nem vált be... Hangszigetelt ajtón gondolkozom, mert nekem üveges is félig, a fény is bejön.

Ezeknek nem számít senki, csak maguk!!!

2017. aug. 1. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Közmondás: Néma gyereknek anyja se érti szavát! Egyáltalán mondtátok már neki? Lehet, hogy ő nem is gondol erre! Simán, nyugodtan közölni kell vele, hogy zajt csinál, és megkérni, hogy ne tegye. De egyáltalán mit pakol? Ha nincs elöl semmi, minden a szekrényben a helyén, akkor fizikailag lehetetlen pakolni. Ha egy szólás nem elég, akkor pár napig mindennap szólni, majd megtanulja.
2017. aug. 1. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Még jó, hogy ti álljátok a nagy részét, mivel ketten vagytok...
2017. aug. 1. 13:05
 9/11 Shaddark ***** válasza:
38%

Szerintem nem "szólni" kellene neki hanem leülni vele és megbeszélni hogy ez nektek komoly probléma.

Lehet azt hiszi hogy ő ezzel jót tesz :) Így hálálja meg a hajnali tevékenykedésével hogy rendesek vagytok vele.

Ahol több ember együtt él oda kellenek határok, amik élesek és kontúrosak. Meg kell beszélni minden olyat ami zavarja az együttlétet - de nem futtában, odavetve hanem leülve közösen, hogy érzékelhető legyen ezeknek a határoknak a fontossága. Együttélési szabályokat csak dominánsan, határozottan lehet meghozni, amit csak megemlítettek az nem számít :) .

2017. aug. 1. 13:36
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
Valamikor ő is alszik. Ti meg pakoljatok akkor. Lehet ha nem alszik el korán, akkor nem fog hajnalban zörögni.
2017. aug. 1. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!