Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Egyedül nőtök fel szülők nélkül (tegyük fel elváltak) (nagyszülők nevelnek tizenéves kortól, míg élnek ők támogatnak amivel tudnak).
Egyik szülőt 18 évesen látod először (a másikat 14 évesen "utoljára").
Egyedül (kedveseddel) teremted meg az "életed". Tanulsz (önerőből főiskola, egyetem), dolgozol, tepersz, hogy haladj (és haladsz is).
Majd nyugdíj előtt álló egyik szülő felhív (2-3 évente, ha keresett korábban, soha semmivel nem támogatott), hogy a "bank" elvitte a hitelezett ingatlanát és segíts neki. Mit tennétek?
Túl sokat nem.
Mit szeretne az említett szülő?-pénzt, vagy vegyél neki lakást, vagy vedd magadhoz?
#2-es vagyok
Annyit hozzátennék, hogy az előbb nem pénzre gondoltam, hanem arra, hogy ha van lehetőséged rá, akkor elszállásolhatod valahol. A pénz meg ugye megint más kérdés.
A szülei élnek?
Megmondanám neki, hogy ő a te szülőd, nem te az övé. Segítségért a szüleihez forduljon, mert ez a világ rendje, hogy a szülők segítik a gyerekeiket.
A gyerek nem tudja megoldani a szülő problémáját, lehetetlenség.
A szüleit (akik engem felneveltek) sajnos már eltemettem.
Igazság szerint nem, hogy nem kerestek és nem támogattak (még jó szóval sem), hanem "feltartottak". Az egyik szülője után örökölt a "szülői házból" és erre a házrészre árverést hirdettek a "rendezetlen" élete miatt. Ezt én kifizettem, hogy a ne legyen "probléma" ebből. Ebbe a (budapesti, jelenleg) üresen lévő ingatlanba szeretne "ideiglenesen" beköltözni.
Nem él "egyedül" van férje, családja (féltestvérem). Illetve a férjének él az apja.
Akkor a szülőd örökölt a szülői házból egy részt, amit elárvereztek, te pedig kifizetted - jól értettem?
Papíron most kinek a tulajdona ez a rész?
Mik (voltak) a terveid a házzal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!