Megszoksz vagy megszöksz? Te ebben a helyzetben mit tennél?
Nyugi, ez csak egy kérdés, nem kell ítélkezni.
A családodról tételezzük fel, hogy jómódú. Apádat kevésszer látod, mert sokat dolgozik, de amúgy sem érdekled különösebben. Anyád elvált tőle, neki saját élete van, és konkrétan magadra hagytak és lepasszoltak a nagyinak. A nagyidnak egész nap jár a szája, be nem lehet fogni, le nem lehet állítani, pletykál rólad a barátnőinek meg a nem barátnőinek is. A családodban az összetartás nulla, a szeretetedet pénzzel vették meg mindig, de figyelemmel sosem. Jelenleg munkanélküli vagy mert 2 diplomával sem tudsz elhelyezkedni egy vidéki faluban. Mikor mindig hülyének vagy nézve, le vagy ugatva, kuss a neved, akkor inkább vársz amíg kihal a család és tiéd az örökség, vagy lelépsz amint alkalmad, pénzed és lehetőséged adódik rá?
Megszökök.
Szokjon a harapós harcsa micsodája.
Én fél évig hajléktalanszállón voltam, nem bántam meg. Utána voltam egy ideig néhány hónapig támogatott lakhatáson leginkább újrakezdő függőkkel, de egy éven belül meg tudtam oldani, félre tudtam rakni annyit hogy talpra álljak elinduljak egy albérlettel.
Most lakás-takarékozok stb mindig egy kicsit előrébb.
Mondjuk nekem nem voltak pénzesek a szüleim, az egyik alkesz volt a másik meg sajnálta magát mellette de sose lépett, én meg nem akartam ezt ismételni.
Megszökni az élettől tud az, aki azért végzett 2 diplomát, hogy utána ne tudja kamatoztatni. Megszokni meg legfeljebb a semmit tevését lehet.
Elindulni és felnőni, önállónak lenni - ezt az opciót nem látja valaki ebben a helyzetben, annak baja van az önérzetével és valószínűleg kezelésre szorul. Ahhoz meg zs kell. Sok zs. Ahhoz meg dolgozni kéne. Nem kell félni a várostól, el kell indulni és munkát kell keresni. Nincs házastárs, nincs gyerkőc, mobilisnak kell lenni. Albi, munkahely, fejlődni, 2 éven belül váltani másik állásra magasabb pozícióba. Ezt 2x megjátszani, ha keresni is akarsz és nem csak robotolni, majd belevágni profizmussal az életbe!
Nem kell a gyerekkort megszokni, és nem kell a (felnőtt) élet elől megszökni!
Nem ítélkeztek, áááh! Okádék emberek, semmilyen véleményekkel... Ez igen aztán tanács, ember! hagy gratuláljak a szüleidnek én is, hgy szép, derék, és értékes embert tojtak a világra...
Úgy írtok itt, mintha MO valamilyen csodavilág lenne, és mindenhonnan csokiszirup csöpögne a nyakunkba! Vagy én élek rossz helyen????????
A szakmámba 0 esélyem van gépészmérnökként elhelyezkednem, pedig az évfolyam legkiemelkedőbbje voltam, állandóan versenyekre és workshopokra jártunk. A mester elvégzése után felajánlottak egy állast, de a szakmámtól teljesen eltérő pozícióban. Nem fogadtam el. Elmentem helyette fóliákba dolgozni, feketén, szóval én is munkanélküli voltam papíron, mégsem a nagyanyám fizetésén éltem. Nem gondoljátok, hogy a felszíni információ kevés ahhoz, hogy bárkinek nekiesnétek, hogy ménem ez meg ménem az????
Kérdező.
Sajnos ma Magyarországon nincs olyan ember, akinek a környezetében ne lenne fiatal pályakezdő, aki munkanélküli.
Elmehetsz kb. közmunkára és ennyi. Más nincs. Ezt hangoztatja az a propaganda, amit belénk sulykol a FIDESZ! Nagyon szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy az iskola után azonnal önálló lábakra tudj állni. A családodban lévő negativitást nem tudom hogyan vészelted át, hogy mennyire sérültél közben, de próbálj meg mindig előre nézni. Ha pedig már tele lesz az a bizonyos pohár, akkor el kell jönni, máskülönben az egészséged is rámehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!