Hiv az otthon, más is van igy, aki kulföldön él?
12 eve elek kulföldön , ezalatt az idö alatt voltam otthon többször is , az utóbbi idöben ritkan mert a gyerekem most kezdte a közepiskolat, azelött meg beteg voltam es fökent azert jöttem ide mert itt akartam magam kezeltetni, de vegul ittragadtunk , a gyerek itt kezdte meg az életét.
Hozzam visszakanyrodva: nem tudom itt feltalalni magam, habar anyanyelvi szinten beszelem a nyelvet es diplomas is vagyok , megsincsenek kapcsolataim , rajöttem h azt erzem h semmi közöm az itteni emberekhez , igaz en felnöttkent jöttem ki es otthon se volt sok baratom, de megis otthon úgy erzem h minden emberhez ezer szal köt, szavak nelkul is ertjuk egymast ,mig az itteni emberek idegenek szamomra , nem vonzanak mint haverek , nem erzem h lenne közös alap , semmi es úgy érzem h ök is hasonlòan méregetnek, gyanakvással.
Nem tudom ezt megmagyarazni , annyit érzek h nem tud a lelkem megpihenni Itt es nagyon banom h kijöttem.
Amig a gyerek 18 nem lesz nem tudok hazajönni es utana mar talan a szuleim es senkim nem fog mar elni mire eljöhetnek innen. Azt amit otthagytam mar nem fogom megtalalni es elkeserdek ha erre gondolok.
Par vigasztaló gondolat jól jönne
Menj haza 2 ho elmulik a nosztalgia
Orbania egy drama
Próbálj meg sűrűbben hazalátogatni, már csak a szüleid miatt is, de neked sem ártana.
A régi legjobb barátnődet hívd meg magadhoz, regisztrálj magyarországi közösségi oldalakra, köss barátságokat, azokat ápold, kölcsönösen látogassátok egymást.
Gondolj arra, hogy akkor jössz haza amikor akarsz, csak tőled függ!
Én elég sokat jártam külföldre a munkámból kifolyólag, volt, hogy félévig is kint kellett lennem, hozzáteszem pazar körülmények között.
Mégis soha, egyetlen pillanatra nem fordult meg a fejemben, hogy el tudnám örökre hagyni Magyarországot.
Én itt vagyok otthon.
Van akikben nincs meg ez az érzés, ők a szerencsések, de aki ilyen mentalitású mint én, annak itthon a helye.
Szerintem unatkozol
Foglald el magad tanulj ujra vagy keress uj munkat hobby templomot stb
En feltalaltam magam, be is illeszkedtem, itt elunk csaladdal mar hat eve, megis jo volna hazamenni. Masok az itteniek.
Hianyzik Magyarorszag.
A gond az, hogy amig nem tudok hasonlo fizetest talalni otthon mint itt, addig eselytelen. Hitelek vannak amiket fizetni kell, ha hazamennenk kapasbol kiesne a kulfoldi felesegem fizetese is, ami itt ugyan minimalber de otthon azert jonak szamitana, tehat egy fizetesbol kene elnunk, torlesztenunk, stb, es ha ez az egy fizetes meg alatta is van a mostaninak, akkor mar nagyon nem eri meg a mutatvany.
Raadasul egy hatarozatlan ideju, stabil munkaviszonyt kellene kockaztatnom egy uj, egyelore bizonytalan, probaidos allasert, olyan orszagban ahol a munkavallalo jogai kevesbe vedettek. Ezt a kockazatot csaladdal, gyerekekkel, nagyon nehez vallalni.
Amin erdemes gondolkodni: nyugaton a minimalber joval magasabb, de a berek nem nonek olyan gyorsan, egy mernok/orvos kb a minimalbernek csak 2-3szorosat keresi meg, nem tiz-huszszorosat mint nalunk. Ami azt jelenti, hogy mikor mar ot-tiz eves tapasztalattal rendelkezel, es vezetoi pozicioba kerulsz, akkor erdemes otthon korulnezni, mert onnantol mar lehet, hogy elerned ugyanazt a szintet, sot otthon gyorsabban none a berezesed mint kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!