Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi vagyunk a bunkók?

Mi vagyunk a bunkók?

Figyelt kérdés

Sógornőm, férjem testvérének a lányának április végén volt a középiskolás ballagása. Tőlünk kapott egy 50 ezres utalvány, amit a kedvenc boltjában lehet beváltani arra amire csak szeretné. Továbbá kapott egy hatalmas virágcsokrot és egy nagy héliumos lufit, mert az volt a vágya. A kettő együtt még 20 ezer ft volt.

A lánynak május 14-én volt a szülinapja is, de arra nem kapott semmit tőlünk, mert úgy gondoltuk, hogy a ballagására kapott 50 ezer ft fedezi a szülinapot is. persze adhattuk volna 25-25 ezer ft-ba is az utalványt, de így egyszerűbbnek gondoltuk.

Tegnap itt voltak nálunk, mert a lányt felvették egyetemre . Sógornőm felhozta, hogy habár nem akart szólni, de mekkora bunkók vagyunk, hogy elfelejtettünk venni ajándékot a lányának még májusban, holott eddig minden évben vettünk. Mondtam, hogy amit kapott a ballagására azt a szülinapjára is kapta. Sógornőm szerint ez nem így működik. Most vettünk lakást hitelre, azt fel kellett újítani stb. mi se tudunk pattogni anyagilag.

27/N, 34/F

2017. aug. 11. 09:07
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
87%

Ne már... nekem nem hogy a ballagási ajándékom és a szülinapi ajándékom nem éri el a 70 000 Forintot együttvéve.

Nagyon el vannak kapatva. Szerintem legközelebb ne adjatok ekkora értékű ajándékot nekik, főleg, ha ennyire nem becsülik meg.

Jó, nyilván nem a lányt kell büntetni, de ha ennyire hálátlanok, akkor toll a fülükbe. Ekkora ajándék után még lebunkózni. Megáll az eszem.

2017. aug. 11. 15:13
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagytok bunkók. Viszont a pénzcsapot ideje lenne elzárni, mert a sógornő rettentő pofátlan volt.

Más a saját gyerekének nem vesz ilyen összegben, és nem azért, mert nem telik rá. Következő szülinapra csoki+ötezret adnék, ha ez nem tetszik, akkor eddig se titeket szerettek.

Nem kicsi már a lány, és mások köszöntést se kapnak, mégsincs cirkusz belőle.

2017. aug. 11. 15:44
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom...túl sokat adtatok eddig is...Elzárnám a pénzcsapot de rögvest. A 19 éves királykisasszony nagyon hozzá lett szoktatva, hogy mindennel el legyen látva, igy számára egyértelművé vált az, hogy neki minden alkalomra jár valami. Nagyon rühellem az anyagias embereket. Ilyanekkel nem járnék össze valami gyakran..
2017. aug. 11. 20:02
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, milyen önző. Én ha kapnék egy ilyen utalványt, a pofámat is befognám az tuti, anyum talán azt is mondaná hogy nem biztos hogy ekkora összegben el kellene fogadnom. A sógornőd kicsit el van tévedve. Születésnapra nem kötelező ajándékot adni amúgy. Egyébként elmondom én mit szoktam kapni: anyukám süt nekem egy egyszerű tortát és vesz valami apróságot (fülbevalókat, elvisz vásárolni), és néha nagyszülőtől kapok ajándékot úgy, hogy nagypapám vesz egy szál virágot és/vagy egy tábla csokit pluszba becsomagol egy darab 2000-sel. Pedig nem mondanám, hogy pl nagyszülők olyan szerényen élnek. Vettek egy használt kocsit, aztán az nem tetszett nekik és vettek egy újat... ettől még nem várom el hogy fizessenek egy teljes új ruhatárat.

Az hogy szerinte nem így működik, az már egyéni probléma. Elég lett volna egy visszafogott csokorral és egy bonbonnal elmenni, egy szavuk nem lehetne :D

18l

2017. aug. 12. 01:04
 35/37 anonim ***** válasza:

Bunkók nem vagytok csak elfelejtettem szólni hogy az az ajándék ballagás és szülinapra van .kommunikáció apró hibája.

Mondjuk 3 hónap elteltével ezt felhozni nem kellet volna.

2017. aug. 12. 06:45
 36/37 anonim ***** válasza:
Ők a bunkók, amiért ezt szóvátették. A helyetekben én megmondanám, hogy na tessék, most már felnőtt a gyerek, nem kell neki többé ajándékot kapni, és nem kapna egy fillért sem. Szépen le van tisztázva előre, hogy mostantól ne számítsanak semmire, így nem bunkózhatnak le többé. PROBLEM SOLVED!!!
2017. aug. 12. 06:59
 37/37 anonim ***** válasza:
23 -as véleményével maximálisan egyet értek. Mi az istenért kell ennyit költeni, írod hogy minden évben szülinap-névnap karácsonyra 20 - 25 ezer ft értékben kapott ajándékokat. Ha nektek lenne gyereketek, mi lenne? Számomra elég visszataszító ez az egész, 70 000 Ft értékű ajándékot kapott ballagásra tudom szülinappal együtt, de még így is rengeteg. Más a saját gyerekének nem vesz ennyiért, gondolom megtehettétek nem vagytok szegények, de azért legyenek már határok. Milyen ember lesz ebből a gyerekből, ha ennyire tömve van ráadásul ki is bukott a dolog ugyanis most azon megy most a hiszti hogy szülinapi ajándék nincs... :( Nagyon elszomorító a történet, szerintem azonnal fejezzétek be ezt a nagyvonalú ajándékozást!
2017. aug. 12. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!