Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi vagyunk a bunkók?

Mi vagyunk a bunkók?

Figyelt kérdés

Sógornőm, férjem testvérének a lányának április végén volt a középiskolás ballagása. Tőlünk kapott egy 50 ezres utalvány, amit a kedvenc boltjában lehet beváltani arra amire csak szeretné. Továbbá kapott egy hatalmas virágcsokrot és egy nagy héliumos lufit, mert az volt a vágya. A kettő együtt még 20 ezer ft volt.

A lánynak május 14-én volt a szülinapja is, de arra nem kapott semmit tőlünk, mert úgy gondoltuk, hogy a ballagására kapott 50 ezer ft fedezi a szülinapot is. persze adhattuk volna 25-25 ezer ft-ba is az utalványt, de így egyszerűbbnek gondoltuk.

Tegnap itt voltak nálunk, mert a lányt felvették egyetemre . Sógornőm felhozta, hogy habár nem akart szólni, de mekkora bunkók vagyunk, hogy elfelejtettünk venni ajándékot a lányának még májusban, holott eddig minden évben vettünk. Mondtam, hogy amit kapott a ballagására azt a szülinapjára is kapta. Sógornőm szerint ez nem így működik. Most vettünk lakást hitelre, azt fel kellett újítani stb. mi se tudunk pattogni anyagilag.

27/N, 34/F

2017. aug. 11. 09:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
47%
Velem anyám játszotta el ugyanezt érettségi és születésnap témában. Az érettségire kaptam egy valóban nagyobb értékű ajándékot. Majd rá egy hétre a születésnapomra semmit. Mivel nem mondta, hogy az az ajándék erre is volt szánva, és fogalmam sem volt az értékéről, bevallom, ritka szarul esett. És amikor rákérdeztem, ugyanezt a vérig sértett dumát kaptam, mint amit te is írsz, hogy még mit akarok, nem volt elég, és milyen hálátlan meg kapzsi vagyok stb... -_- Úgy vélem, az ilyeneket elég könnyen lehetne orvosolni, hogy szóltatok volna, hogy az utalvány a szülinapjára is van. Tudjátok, kommunikáció... Egy 18 éves még egy nagy gyerek, várja a születésnapján a nagy felhajtást, a bemasnizott ajándékot, aznap, mert ez egy varázslatos nap számára, nem kell ezért bántani, meg kell vele beszélni, érteni fogja.
2017. aug. 11. 09:37
 12/37 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem is inkább az a bunkóság, ha valaki elvárja az ajándékot, ilyesmit szóvá tenni meg végképp pofátlanság.
2017. aug. 11. 09:39
 13/37 anonim ***** válasza:
86%
Talán a ballagásra adott ajándék átadásakor, rögtön fel kellett volna köszönteni előre a születésnapjára is.
2017. aug. 11. 09:43
 14/37 anonim ***** válasza:
57%
Nekem biztos nem lenne pofám, akkora értékű ajándék után még a születésnapomra is hisztizni... Remélem kiosztottátok a sógornőt és elküldtétek a jó büdös pi@ába!
2017. aug. 11. 09:44
 15/37 anonim ***** válasza:
39%
A probléma az, hogy te utálod a sőgornődet. (Lehet, hogy ő is viszont.) Ez a kommentedből lejön. Nem kell magyarázkodni, hogy mért nem tudtatok többet adni, egyrészt mindenki annyit ad, amennyit tud ill. rászán, másrészt eleget adtatok. Te most itt azt várod, hogy mi itt ápoljuk a lelkedet és adjunk igazat neked. Abban igazat is adunk, hogy nem lett volna szükséges több ajándék, és hogy a sógornődtől illetlen dolog volt számonkérni, azt viszont fogadd el, hogy az átadás módját elrontottátok, ketté kellett volna szedni vagy mondani. Ez van, nem dől össze a világ, az élet megy tovább. Nem minden sikerül tökéletesen.
2017. aug. 11. 10:02
 16/37 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem mondtátok, hogy egyben kapja az ajándékot, valóban kicsit fura, de semmiképpen sem illett volna szóvá tenni, főleg, hogy ő/ők semmivel nem szoktak nektek készülni, és gondolom, nektek is van szülinapotok. Kereset nélkül is egy doboz csoki, egy szál virág, egy üveg bor a zsebpénzből is megoldható, a szülei esetében meg főleg. Ha pénzt nem is költ, akkor is valamivel illik viszonozni a kedvességet, jobb lett volna, ha a gyereküket is így nevelik.

Szerintem ezek után nyugodtan mellőzzétek ezt a nevetséges egyoldalú ajándékozgatást. Ha pampog, fel lehet hívni a figyelmét arra, hogy viszonozni is illik ám a dolgokat. Ha a "gyerek" miatt van kiakadva, akkor pedig el lehet mondani, hogy felnőtt, "megért", most már nem fogjátok gyerek státuszban kezelni, viselkedjen ő is felnőtt módjára, ahogy ti is úgy fogtok. Semmi okotok odahordani az ajándékot, ahol mindig csak az elvárás megy, de viszonzást felétek meg senki nem tesz.

2017. aug. 11. 10:23
 17/37 anonim ***** válasza:
30%
Nézd, ha a ballagás nem mondtátok, hogy figyelj Jutka, ezt egyúttal a szuletesnapodra is kapod, akkornigen, bunkok vagytok.
2017. aug. 11. 10:26
 18/37 anonim ***** válasza:
52%
Na most akkor mondtátok neki, hogy szülinapra is azt kapja, vagy nem? Mert ha nem, akkor bele lehet kötni, bár én biztos nem nyavalyognék a helyében akkor sem.
2017. aug. 11. 10:32
 19/37 anonim ***** válasza:
78%
Nem, nem bunkók. Ajándékozni nem kötelező, ajándékot elvárni ízléstelen. Hibáztatok, kérdező, mert nem tisztáztátok, hogy az az ajándék szülinapi is, de bunkók nem vagytok. Normális, gyerekszobában nevelkedett ember nem vár el ajándékot, és különösen nem teszi szóvá annak hiányát. Felköszöntöttétek a szülinapján, tehát nem felejtettétek el, az illemnek eleget tettetek. A kislány meg az anyukája vannak eltévedve, de nagyon.
2017. aug. 11. 10:34
 20/37 anonim ***** válasza:
18%
senkinek semmit, akinek szülinapi ajesz kell, vegyen magának.
2017. aug. 11. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!