Mi vagyunk a bunkók?
Sógornőm, férjem testvérének a lányának április végén volt a középiskolás ballagása. Tőlünk kapott egy 50 ezres utalvány, amit a kedvenc boltjában lehet beváltani arra amire csak szeretné. Továbbá kapott egy hatalmas virágcsokrot és egy nagy héliumos lufit, mert az volt a vágya. A kettő együtt még 20 ezer ft volt.
A lánynak május 14-én volt a szülinapja is, de arra nem kapott semmit tőlünk, mert úgy gondoltuk, hogy a ballagására kapott 50 ezer ft fedezi a szülinapot is. persze adhattuk volna 25-25 ezer ft-ba is az utalványt, de így egyszerűbbnek gondoltuk.
Tegnap itt voltak nálunk, mert a lányt felvették egyetemre . Sógornőm felhozta, hogy habár nem akart szólni, de mekkora bunkók vagyunk, hogy elfelejtettünk venni ajándékot a lányának még májusban, holott eddig minden évben vettünk. Mondtam, hogy amit kapott a ballagására azt a szülinapjára is kapta. Sógornőm szerint ez nem így működik. Most vettünk lakást hitelre, azt fel kellett újítani stb. mi se tudunk pattogni anyagilag.
27/N, 34/F
ha szóban megköszöntöttétek, nem vagytok bunkók
inkább ő (sógornőd) az
Lehet, hogy mondhattátok volna a ballagáson esetleg, hogy úgy adjátok, hogy születésnapra is, viszont a sógornő helyében eszembe sem jutott volna úgymond számon kérni benneteket. Bár lehet, hogy a kislánynak esett rosszul, mert azt gondolhatta, hogy megfeledkeztetek a születésnapról, és ezért lépett az ügyben az anyuka, vagy kérdezett rá.
Tipikus esete, hogy akinek például Karácsonykor van a születésnapja is, akkor vagy "megszívja" és 1 ajándékot kap letudva ezzel mindent, vagy jól jár és duplán kap. :D De szerintem nektek sem tartott volna semeddig, hogy pár szóban elmondjátok a lánynak, hogy nagyobb értékre gondoltatok a ballagásra, mert gondoltatok a közelgő szülinapjára is.
Ajándékot várni, elvárni bunkóság.
De tényleg nagyon hülyén jött ki. Minden évben kap tőletek valamit, és ez most tényleg olyan, mintha most semmit sem kapott volna.
Én is megosztottam volna. Gondolom, amikor volt a ballagás, akkor nem úgy adtátok át, hogy egyébként ez a szülinapi ajándékod is.
Persze így is nagyon bőkezűek voltatok és szerintem rengeteget költöttetek. Csak hát hülyén lett megszervezve.
5: nem az anyagiasságról van szó. De ha nem mondtátok neki, hogy ez a szülinapi ajándék is, és egyben kapja, akkor ők nyilván nem tudták. Így tényleg hihették azt, hogy elfejeltettétek a szülinapját.
Mondtatok nekik valamit? A ballagáson mondtátok, hogy előre megkapja a szülinapi ajándékot is? A szülinapján felköszöntöttétek?
Hát azért egy tábla csokival megdobhattátok volna.
Vagy akkor nem kell ennyi szart venni ballagásra, furcsa, akkor megengedhettétek magatoknak, most nem?!
Én is ki lennék így akadva, az biztos. Nem várnám el a drága ajándékot, de egy kis apróságot - ugyanis azt nem mondtátok, hogy a ballagási egyben a szülinapi is neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!