Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi vagyunk a bunkók?

Mi vagyunk a bunkók?

Figyelt kérdés

Sógornőm, férjem testvérének a lányának április végén volt a középiskolás ballagása. Tőlünk kapott egy 50 ezres utalvány, amit a kedvenc boltjában lehet beváltani arra amire csak szeretné. Továbbá kapott egy hatalmas virágcsokrot és egy nagy héliumos lufit, mert az volt a vágya. A kettő együtt még 20 ezer ft volt.

A lánynak május 14-én volt a szülinapja is, de arra nem kapott semmit tőlünk, mert úgy gondoltuk, hogy a ballagására kapott 50 ezer ft fedezi a szülinapot is. persze adhattuk volna 25-25 ezer ft-ba is az utalványt, de így egyszerűbbnek gondoltuk.

Tegnap itt voltak nálunk, mert a lányt felvették egyetemre . Sógornőm felhozta, hogy habár nem akart szólni, de mekkora bunkók vagyunk, hogy elfelejtettünk venni ajándékot a lányának még májusban, holott eddig minden évben vettünk. Mondtam, hogy amit kapott a ballagására azt a szülinapjára is kapta. Sógornőm szerint ez nem így működik. Most vettünk lakást hitelre, azt fel kellett újítani stb. mi se tudunk pattogni anyagilag.

27/N, 34/F

2017. aug. 11. 09:07
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Férjem szerint is meg kellett volna osztani az utalványt, de már késő bánat. Vagy venni kellett volna még valamit, mert ez így most rosszul jött ki.
2017. aug. 11. 09:12
 2/37 anonim ***** válasza:
81%

ha szóban megköszöntöttétek, nem vagytok bunkók

inkább ő (sógornőd) az

2017. aug. 11. 09:14
 3/37 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy mondhattátok volna a ballagáson esetleg, hogy úgy adjátok, hogy születésnapra is, viszont a sógornő helyében eszembe sem jutott volna úgymond számon kérni benneteket. Bár lehet, hogy a kislánynak esett rosszul, mert azt gondolhatta, hogy megfeledkeztetek a születésnapról, és ezért lépett az ügyben az anyuka, vagy kérdezett rá.

Tipikus esete, hogy akinek például Karácsonykor van a születésnapja is, akkor vagy "megszívja" és 1 ajándékot kap letudva ezzel mindent, vagy jól jár és duplán kap. :D De szerintem nektek sem tartott volna semeddig, hogy pár szóban elmondjátok a lánynak, hogy nagyobb értékre gondoltatok a ballagásra, mert gondoltatok a közelgő szülinapjára is.

2017. aug. 11. 09:15
 4/37 anonim ***** válasza:
94%

Ajándékot várni, elvárni bunkóság.

De tényleg nagyon hülyén jött ki. Minden évben kap tőletek valamit, és ez most tényleg olyan, mintha most semmit sem kapott volna.

Én is megosztottam volna. Gondolom, amikor volt a ballagás, akkor nem úgy adtátok át, hogy egyébként ez a szülinapi ajándékod is.

Persze így is nagyon bőkezűek voltatok és szerintem rengeteget költöttetek. Csak hát hülyén lett megszervezve.

2017. aug. 11. 09:17
 5/37 A kérdező kommentje:
Eddig minden évben szülinapra/névnapra/karácsonyra 20-25 ezer értékben kapott. Ezért kapott most több mint dupla értékben 70 ezret. Lassan 19 éves lányról van szó, nem hiszem el, hogy ilyen anyagias.
2017. aug. 11. 09:19
 6/37 A kérdező kommentje:
Szóban természetesen felköszöntöttük. Mindketten, külön-külön.
2017. aug. 11. 09:20
 7/37 anonim ***** válasza:
79%

5: nem az anyagiasságról van szó. De ha nem mondtátok neki, hogy ez a szülinapi ajándék is, és egyben kapja, akkor ők nyilván nem tudták. Így tényleg hihették azt, hogy elfejeltettétek a szülinapját.

Mondtatok nekik valamit? A ballagáson mondtátok, hogy előre megkapja a szülinapi ajándékot is? A szülinapján felköszöntöttétek?

2017. aug. 11. 09:21
 8/37 anonim ***** válasza:
63%

Hát azért egy tábla csokival megdobhattátok volna.

Vagy akkor nem kell ennyi szart venni ballagásra, furcsa, akkor megengedhettétek magatoknak, most nem?!

Én is ki lennék így akadva, az biztos. Nem várnám el a drága ajándékot, de egy kis apróságot - ugyanis azt nem mondtátok, hogy a ballagási egyben a szülinapi is neki.

2017. aug. 11. 09:23
 9/37 A kérdező kommentje:
Július végén miután sikeresen le tudta az érettségit és felvették egyetemre eltöltött férjemmel 1 napot (szabaduló szoba, csónakázás, fagyizás stb.)több mint 20 ezer volt ez is, de meg se köszönték.
2017. aug. 11. 09:26
 10/37 A kérdező kommentje:
A gyűjtött pénzünk elment a lakásra, felújításra, de mindketten jól keresünk a férjemmel. Csak nekem már sok, hogy a lánykának mindent meg kell adni, mert különben megy a hiszti. 11 éve vagyunk együtt a férjemmel, én 1x kaptam egy bonbont a sógornőmtől szülinapomra, férjem 3x. Holott sógornőmet és a férjét is mindig megajándékozzunk szülinapkor/karácsonykor. Számukra természetes, hogy csak mi költünk, mert gyerekük van.
2017. aug. 11. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!