Egy huszonéves fiatalnak van egyáltalán valami esélye önálló életet kezdeni, ha nem gazdag családba született? Vagy 30-40 éves koráig éljen otthon?
A BP-i átlagfizetés legyen 200-300 és akkor szerintem megegyezhetünk, hogy nagyon jóindulatú voltam.
Albérletárak: Horror, 100 ezer+rezsitől kezdődnek
Konkrétan lehetne vegetálni hónap végéig.
Lakásvásárlás: Esélytelen, több évtizedig kéne gyűjteni, félrerakni lakéstakarékba.
Aki egyedülálló, és nem akar 3 gyerekes apa lenni, annak semmi esélye, hogy önálló életet kezdhet Magyarországon?
Hát aki arra lusta, hogy valamilyen Európai nyelvet megtanuljon, az menjen Multikulturalisztánba edényeket kaparni 900 fontért, és béreljen lakást 2x annyiért. Az angolt már egy sarki dohányboltos csaj is beszéli. Konkrétan attól, hogy te -nem anyanyelvi szinten- beszélsz angolul, angliában egy senki vagy, egy 8 általánost végzett angolnál is aljább. Neki legalább az az anyanyelve, és ő legalább angol állampolgár is. Ilyen munkákra számítsál... Vicces, hogy sokan tényleg elhiszik, hogy ők most valakik az angloljukkal ott.
Tudjátok, ez a kereslet-kínálat.
Oda bár beözönlött minden népség, mivel ahogy már azt írtam, az angol világnyelv..
->egy képzettség nélküli munkára bármikor találnak embert
->rengeteg bevándorló, nagy kereslet az albérletekre, árak felmennek
Ott maximum akkor lehetsz valaki migránsként, ha a cambridge-ről van matematika diplomád, az LSE-ről pedig Közgazdász-programozó mesterdiplomád... Persze ezek meg már megint a jódú magyarok gyerekei, nem azok, akik itthon is csóroskodtak egy albérletben..
Meg kell tanulni hollandul, franciául, németül vagy valamelyik skandináv nyelvet.
Svájc egyik francia anyanyelvű kantonjában 22 chf-et keres egy Starbuck-os melós óránként, 3500 chf egy hónapban.
Jaigen, szerintem a Kérdező is meg mindenki más, aki a 100+ -os árakról beszél, még csak onnan "ismeri" a témát, hogy átolvasott néhány hirdetési oldalt. Ezúton tájékoztatom a kedves "hozzáértőket", hogy a hirdetésben szereplő ár az irányár, szó sincs arról, hogy annyiért adnák ki a valóságban azokat az ingatlanokat, amennyiért hirdetik. Abban még 20% alku is lehet, és minél hosszabb távú szerződést ír alá a bérlő, annál több alku van benne.
Tehát ha valamit 100-ért hirdetnek,a végén 75 lesz a tényleges ár.
Minden hülye írhat bármilyen magas árakat a saját hirdetésébe, csak aztán sose lesz bérlője.
Én tavaly végigkísértem a teljes Palotanegyed kínálatát (több száz lakást néztem meg és követtem a sorsukat, mikor, mennyiért keltek el, most eladásról beszélek), és átlagosan 25-35%-kkal a legmagasabb hirdetési áruk alatt keltek el - kivéve, amiket eleve jól áraztak be.
Amelyikből nem engedett a tulaj, azok most is a piacon vannak, lassan másfél éve már, pedig tavaly nagyon pörgött a piac, a legtöbb ingatlant 2 napig sem kellett hirdetni.
A kamuhirdetés fogalmát pedig nem értem. Amiket linkeltem 40 000-ért, azoknak mégis mi baja? Nem vette fel a telefont a hirdető?
22:35
ennyire hülye nem lehetsz fiam... vagy tiéd a kamu hirdetés?
Leírták, hogy kamuk a képek
6: A kép illusztráció. És?
A hirdetés nem kamu.
azt sem értem, mi érdeke fűződne ahhoz bárkinek, hogy kamuhirdetést adjon fel, de azt mégúgy se, hogy ha itt vagyunk ketten, piacira dobott lakásokkal, és mondjuk, hogy a város legközpontibb, legelitebb helyein 65 és 100, amiért ki tudjuk adni, az miért nem elég hiteles infó? Szerinted ha ki lehetne adni ennek a duplájáért, akkor ennyiért adnánk ki?
És ha 65 egy minigarzon és 100 egy közepes lakás a legközpontibb, legelitebb helyen, akkor nem evidens, hogy nem elit, nem központi helyen ennek a fele-kétharmada max.?
"azt sem értem, mi érdeke fűződne ahhoz bárkinek, hogy kamuhirdetést adjon fel"
pl. olyan irodák akik pénzt kérnek a bérlőktől is a címekért. régen volt ilyen nem tudom ma ez hogy megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!