Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy huszonéves fiatalnak van...

Egy huszonéves fiatalnak van egyáltalán valami esélye önálló életet kezdeni, ha nem gazdag családba született? Vagy 30-40 éves koráig éljen otthon?

Figyelt kérdés

A BP-i átlagfizetés legyen 200-300 és akkor szerintem megegyezhetünk, hogy nagyon jóindulatú voltam.

Albérletárak: Horror, 100 ezer+rezsitől kezdődnek

Konkrétan lehetne vegetálni hónap végéig.

[link]

Lakásvásárlás: Esélytelen, több évtizedig kéne gyűjteni, félrerakni lakéstakarékba.

Aki egyedülálló, és nem akar 3 gyerekes apa lenni, annak semmi esélye, hogy önálló életet kezdhet Magyarországon?

2017. máj. 18. 23:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
84%
10 éve volt 60 + rezsi egy garzon, ami elfogadható.
2017. máj. 19. 09:04
 32/86 anonim ***** válasza:
24%

"10 éve volt 60 + rezsi egy garzon, ami elfogadható."

10 éve a minimálbér bruttó 65 ezer volt mellé, ma a duplája.

2017. máj. 19. 09:08
 33/86 anonim ***** válasza:
58%
A mai vilàgban a legjobb lèpès ,ha az ember külföldön pròbàl meg boldogulni ùj èletet kezdeni ! Tapasztalatbòl írom ezt ! Addig lèpj ,amìg erőd teljèben vagy !Ha nem mersz,nem nyersz !!! ✌ 36/F
2017. máj. 19. 09:10
 34/86 anonim ***** válasza:
44%

Hogyne lenne. Pl egyetem, kollegium, jol kell tanulni, es kapsz annyi osztondijat amibol kihuzod, en is ezt csinaltam (koztarsasagi osztondij), mellette nemi diakmunka, ami meg a tanulas rovasara nem megy, 19 eves korom ota vagyok onallo.

Utana lehuzol par evet kulfoldon (Erasmus a legismertebb de van meg jopar), felreteszel egy kicsit, es hajra.

33f

2017. máj. 19. 09:23
 35/86 anonim ***** válasza:
87%
Mellesleg aki legalabb tud otthon elni, mert a szuleinek van sajat lakasa, az meg szerencses ember... Az van igazan a kloakaban, akinek mar segitenie kell fiatalon a szuleit, mert sajatjuk nincs, lakberre meg a nyugdijbol nem futja.
2017. máj. 19. 09:25
 36/86 anonim ***** válasza:
79%

Ugyan ezen lamentáltam a minap, mint a kérdező.

Mi 2 fizetés + 1 félállás + egyéb apró munkákból tudunk csak jelenleg lakásra félretenni. Reméljük hitel nélkül megússzuk (most szoba konyhában vergődünk).

Néha sírni tudnék. Diplománk van, nem sokat számít... sajnos. Mindegy is. Mi nem ezüst kanállal a szánkban születtünk.

Ez van.

2017. máj. 19. 09:44
 37/86 anonim ***** válasza:
93%

Igen, van esélye önálló életre. Az összes európai városban b ez a helyzet lakásvásárlás fronton, a fizetések arányában. Albérlet dettó.

A saját lakás nem egy jog: lehetőség.

Alapvetően a specializált, piacképes tudás, folyamatos képzés az a lehetőség, amivel pénzt lehet keresni.

2017. máj. 19. 10:26
 38/86 anonim ***** válasza:
47%

A hitelt nem "megúszni" kell, hanem okosan használni. 10 évre rögzített kamatozású hiteleket 5% alatt lehet kapni. Mellette lakáskasszákat futtatni, 4 éveseket, 3% kamattal, majd a 48. hónapban beforgatni. Így akár 0%-os kölcsönné is tehető a lakáshitel.

Ilyen egyszerű.

2017. máj. 19. 10:28
 39/86 anonim ***** válasza:
60%

Már miért ne lehetne?

Talán nem azzal kellene kezdeni, hogy 18 évesen rögtön elhúzni otthonról.

Én maradtam pár évet, havi 100 ezret félre lehet rakni, aztán kB 3 év után volt közel 4 millióm lakáskasszába.

9 millióért vettem egy kis garzont, igaz hitelből, de legalább nem albérletezek.

Lassan lejár és 30 évesen van egy saját tehermentes 12-13 milliós kis lakásom.

2017. máj. 19. 10:37
 40/86 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként kérek egy amerikai vagy európai országot/fővárost, ahol egy huszonéves fiatal, megúszva az évtizedekig való spórolást, vehet magának lakást, vagy a fizetése apró töredékéért bérelhet ingatlant!

Csak egyet. Lécci.

2017. máj. 19. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!