Tanácsra lenne szükségem, hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Na, az utolsó hozzászólásod sokat megmagyaráz: a két nagyobbik nem is az övé, ő nem a férjed (bocsi, ezt lehet, magamtól "gondoltam bele", de azt hittem, az), és a kicsit sem biztos, hogy annyira akarta, mint te...
Konklúzió: ezt a kapcsolatot ő nem veszi komolyan, nem akar három gyerek apja lenni (lehet, hogy még a sajátjáé sem nagyon, pláne nem két másiké is), és érted sincs annyira oda.
Sajnos ez elég egyértelmű... :(
Szerintem ti már a válás szélén vagytok, nyugodtan próbálkozz erélyesebb módszerekkel, mert már az utolsókat próbálod. Ugyanakkor nagyon nem lényegtelen, hogy a két nagyobb gyerek nem az övé. Ő most lett apa és fogalma sincs, mi a feladata. Szerintem teremteni kéne olyan időt, amikor a két nagyobb nincs otthon és csak a kicsivel gyakorolhatja, hogy mi egy apa feladata. Ez a nagyoknak nem fog jól esni, de hátha van olyan program, amivel megvesztegetheted őket, fürdőbe menés nagyival vagy gokart nagypapával, bármi ilyen program, amit várnak és jutalomnak éreznek.
Erre a hétvégére te szervezz programot a párodnak és előre egyeztess is anyósékkal, hogy ti nem lesztek elérhetőek a hétvégén. Próbálj meg mindent, telefon lehalkítást, vagy hogy te veszed fel és sajnos nem értek rá.Legjobb lenne, ha valami közeli szállodába mennétek, kevés programos városba. Gondolom 3 hónapos babával nem erre vágysz, de muszáj meglépnetek 3-asban.
Ha ez jól ment, akkor a többi hétvégére is programokat kell szervezned a párodnak. Olyan embert választottál, akit vezetni kell, nem fog egyedül rájönni, hogy mit csináljon. Az otthon vagyunk és pihengetünk, szerintem nem opció neki, még nem apuka, most kell kialakulnia.
Az a baj h homokba dugod a fejed. Elmeseled mi a problema csak nem akarsz ellene igazan tenni. Mentegeted minden alol. Nem. Szembesitened kell az igazi problemaval.
Itt a szulok a legkissebb gondod szerintem
Amig magaddal szemben sem ismered be az igazi gondot addig felesleges is barmi mast tenni. Struccpolitika kenyelmes de idovel nem a jobb megoldas senkinek sem. 3 gyermeked van. Mar csak miattuk is erdemes lenne szembenezned a problema valodi okaval.
Akkor legyen segítséged. Fizess érte valakinek, vagy barátnővel csere alapon vigyázzatok egymás gyerekeire, vagy használd ki az óvodás-iskolás napokat és akkor lógj meg a jelenlegi pároddal és a babával valami programra. Igen lehet ilyenre szabadságot kivenni. Már, ha fontos neked ez a pasi, a babád apja. Különben néhány hónapon belül egyedül találod magad.
Ne mártírkodj, bele kell építeni az életedbe, hogy a gyerekeid mellé segítség kell, különben megbolondulsz. Legyen az a fő prioritásod mostantól, hogy szerezz időt magadra és a kapcsolatodra. A baba persze külön téma, egy ideig, még szinte mindig veled lesz, de hamarosan őt is lepasszolhatod másfél órára, amíg kávézni mész a pasiddal.
Ezt én is a nehezebb úton tanultam meg. Egy mankó, hogy mennyi időt kell egymással foglalkozni: hetente egy este közösen, negyedévente egy hétvége, évente egy hét. Gyerekek nélkül. Persze, hogy ez nem megy amikor nagyon kicsi gyerek van a családban, de a kapcsolat működéséhez ilyen arányokra van szükség. Ha kevesebb, az megviseli a kapcsolat minőségét és tudatosabban kell dolgozni, hogy működjön. Tudom, hogy sokan messze állnak ettől az ideális időbeosztástól, én is. De te konkrétan 0 időt töltessz a pároddal és érzed is, hogy ez nem megy.
Arra nem tudod őt használni, hogy téged tehermentesítsen a gyerekeid nyúzásától, ezért kell a segítség. Ha özvegy vagy, biztos kapsz némi pénzt a gyerekek után, használd egy részét tudatosan bébiszitter vásárlásra. Nagyon szomorú, hogy meghalt a gyerekek apukája, de ettől te még nem bírod el egyedül a gyereknevelés terhét, nem is kell elbírnod. Ne szégyellj fizetett segítséget kérni.
Az h nem vallalka a tenylegea felelosseget. Inkabb a szuleihez menekul. Kapora jon neki. Az csak a parod reszerol kifogas h a szulei.
Ok h szeretitek egymast bar reszedrol ez melyebb erzes sztem. De van h ez nem eleg
Nem ajarja a felelosseget ezert ugral allandoan. Egy apa nem is viselkedik. Sztem ezt kellene elimerni h itt a problema gyokere. H ez miert van igy es ezt sztem egy jetvegi utazassal mar nem lehet megoldani.
Nem akartalak megbantani. Nem az volt a celom ha nyersen fogalmaztam akkor sajnalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!