Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tanácsra lenne szükségem,...

Tanácsra lenne szükségem, hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

2017. febr. 5. 08:04
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Sajnos ezen nincs nagyon mit "kezelni". Kvázi nem éltek együtt.
2017. febr. 5. 09:30
 22/43 anonim ***** válasza:
85%

Na, az utolsó hozzászólásod sokat megmagyaráz: a két nagyobbik nem is az övé, ő nem a férjed (bocsi, ezt lehet, magamtól "gondoltam bele", de azt hittem, az), és a kicsit sem biztos, hogy annyira akarta, mint te...

Konklúzió: ezt a kapcsolatot ő nem veszi komolyan, nem akar három gyerek apja lenni (lehet, hogy még a sajátjáé sem nagyon, pláne nem két másiké is), és érted sincs annyira oda.

Sajnos ez elég egyértelmű... :(

2017. febr. 5. 09:32
 23/43 anonim ***** válasza:

Szerintem ti már a válás szélén vagytok, nyugodtan próbálkozz erélyesebb módszerekkel, mert már az utolsókat próbálod. Ugyanakkor nagyon nem lényegtelen, hogy a két nagyobb gyerek nem az övé. Ő most lett apa és fogalma sincs, mi a feladata. Szerintem teremteni kéne olyan időt, amikor a két nagyobb nincs otthon és csak a kicsivel gyakorolhatja, hogy mi egy apa feladata. Ez a nagyoknak nem fog jól esni, de hátha van olyan program, amivel megvesztegetheted őket, fürdőbe menés nagyival vagy gokart nagypapával, bármi ilyen program, amit várnak és jutalomnak éreznek.

Erre a hétvégére te szervezz programot a párodnak és előre egyeztess is anyósékkal, hogy ti nem lesztek elérhetőek a hétvégén. Próbálj meg mindent, telefon lehalkítást, vagy hogy te veszed fel és sajnos nem értek rá.Legjobb lenne, ha valami közeli szállodába mennétek, kevés programos városba. Gondolom 3 hónapos babával nem erre vágysz, de muszáj meglépnetek 3-asban.

Ha ez jól ment, akkor a többi hétvégére is programokat kell szervezned a párodnak. Olyan embert választottál, akit vezetni kell, nem fog egyedül rájönni, hogy mit csináljon. Az otthon vagyunk és pihengetünk, szerintem nem opció neki, még nem apuka, most kell kialakulnia.

2017. febr. 5. 09:40
 24/43 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nálunk nem opció, hogy a 2 nagyot lepasszolom hétvégére, mert mint írtam is, nincs segítségem.
2017. febr. 5. 09:45
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj h homokba dugod a fejed. Elmeseled mi a problema csak nem akarsz ellene igazan tenni. Mentegeted minden alol. Nem. Szembesitened kell az igazi problemaval.

Itt a szulok a legkissebb gondod szerintem

Amig magaddal szemben sem ismered be az igazi gondot addig felesleges is barmi mast tenni. Struccpolitika kenyelmes de idovel nem a jobb megoldas senkinek sem. 3 gyermeked van. Mar csak miattuk is erdemes lenne szembenezned a problema valodi okaval.

2017. febr. 5. 09:54
 26/43 anonim ***** válasza:
57%

Akkor legyen segítséged. Fizess érte valakinek, vagy barátnővel csere alapon vigyázzatok egymás gyerekeire, vagy használd ki az óvodás-iskolás napokat és akkor lógj meg a jelenlegi pároddal és a babával valami programra. Igen lehet ilyenre szabadságot kivenni. Már, ha fontos neked ez a pasi, a babád apja. Különben néhány hónapon belül egyedül találod magad.

Ne mártírkodj, bele kell építeni az életedbe, hogy a gyerekeid mellé segítség kell, különben megbolondulsz. Legyen az a fő prioritásod mostantól, hogy szerezz időt magadra és a kapcsolatodra. A baba persze külön téma, egy ideig, még szinte mindig veled lesz, de hamarosan őt is lepasszolhatod másfél órára, amíg kávézni mész a pasiddal.

Ezt én is a nehezebb úton tanultam meg. Egy mankó, hogy mennyi időt kell egymással foglalkozni: hetente egy este közösen, negyedévente egy hétvége, évente egy hét. Gyerekek nélkül. Persze, hogy ez nem megy amikor nagyon kicsi gyerek van a családban, de a kapcsolat működéséhez ilyen arányokra van szükség. Ha kevesebb, az megviseli a kapcsolat minőségét és tudatosabban kell dolgozni, hogy működjön. Tudom, hogy sokan messze állnak ettől az ideális időbeosztástól, én is. De te konkrétan 0 időt töltessz a pároddal és érzed is, hogy ez nem megy.

Arra nem tudod őt használni, hogy téged tehermentesítsen a gyerekeid nyúzásától, ezért kell a segítség. Ha özvegy vagy, biztos kapsz némi pénzt a gyerekek után, használd egy részét tudatosan bébiszitter vásárlásra. Nagyon szomorú, hogy meghalt a gyerekek apukája, de ettől te még nem bírod el egyedül a gyereknevelés terhét, nem is kell elbírnod. Ne szégyellj fizetett segítséget kérni.

2017. febr. 5. 09:59
 27/43 A kérdező kommentje:
Utolsó szerinted mi az igazi probléma? Mi lenne a megoldás rá? Épp az, hogy nem érzem, hogy homokba dugnám a fejem. Azt a megoldást keresem, ami a legjobb mindenkinek, hogy egy boldog család lehessünk. Szeretjük egymást! Nem a szülei a probléma, hanem párom hozzáállása, ezt tudom. Megoldást szeretnék találni!
2017. febr. 5. 10:02
 28/43 anonim ***** válasza:
67%
Mit csináltatok együtt, amíg nem volt meg a baba? Na, valami ahhoz hasonlót kell most is villantanod.
2017. febr. 5. 10:07
 29/43 anonim ***** válasza:
77%

Az h nem vallalka a tenylegea felelosseget. Inkabb a szuleihez menekul. Kapora jon neki. Az csak a parod reszerol kifogas h a szulei.

Ok h szeretitek egymast bar reszedrol ez melyebb erzes sztem. De van h ez nem eleg

Nem ajarja a felelosseget ezert ugral allandoan. Egy apa nem is viselkedik. Sztem ezt kellene elimerni h itt a problema gyokere. H ez miert van igy es ezt sztem egy jetvegi utazassal mar nem lehet megoldani.

Nem akartalak megbantani. Nem az volt a celom ha nyersen fogalmaztam akkor sajnalom

2017. febr. 5. 10:24
 30/43 anonim ***** válasza:
Az mar egy csaladnal onmagaban gond ha erre egy ffit ra kell venni raebreszteni.
2017. febr. 5. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!