Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem leszek keresztszülő, mert...

Nem leszek keresztszülő, mert anyagi problémáim adódtak, inkább mást választanak, nektek ez hogy esne?

Figyelt kérdés

Kedves barátnőm babát vár, tavaszra van kiírva.

Még nem döntötték el, ki legyen a keresztszülő, az én nevem is felmerült.

Keresztapuka megvan, ő a férj testvére, de egyedülálló, tehát kell mellé egy keresztanyuka, aki pedig a barátnőm oldaláról kerül kiválasztásra.

Azt tudni kell, hogy nekem is stabil párkapcsolatom volt nagyon sokáig, de épp most ősszel ért véget, és nagyon megviselt. Elég komoly anyagi gondjaim is adódtak, mert a házat ketten tartottuk fent az exemmel, és két fizetésből éltünk, ráadásul ő keresett jobban. Én most egyedül maradtam a kisebb fizetésemmel, hitellel, mindennel, és elég nehézkesen mennek a dolgok.

Olyan nagyon nem fejtette ki a barátnőm, de utalt rá, hogy egy keresztszülőnek az a dolga, hogy támogassa a keresztgyerekét, meglepje ezzel-azzal, tehát játékok, ruhák, nasi, mikor mi.

Ennél többet nem mondott, tehát nem mondta ki, hogy nem én leszek, de ezek után biztos.

Én pedig ezt már nem tudom megtenni, hogy minden találkozásra vigyek valamit a gyereknek, mert már a napi megélhetés is gondot okoz lassan, kétszer is megnézem, mire költsek.

Szerintetek is erről szól a keresztszülőség, és sokan ilyen szempontok alapján választanak?

2016. dec. 31. 17:07
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%
A keresztszülőnek nem az a kötelessége, hogy anyagilag támogassa a gyereket! Hanem az, hogy a vallás előírásai szerint nevelje, támogassa.
2016. dec. 31. 17:13
 2/41 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, hogy mások mi alapján választanak, de NEM, a keresztszülőség természetesen nem erről szól.

És ha ilyen szellemben akartak felkérni, örülj, hogy "megúszod". (Bár persze megértem, hogy rosszul esik)

2016. dec. 31. 17:14
 3/41 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy az első mondja. Elvileg. De a választásnál alig van, aki ezt tartaná szem előtt.
2016. dec. 31. 17:16
 4/41 anonim ***** válasza:
94%
Ideje elgondolkozni rajta, hogy ez barátság-e
2016. dec. 31. 17:19
 5/41 anonim ***** válasza:
78%
Nekem két lehetőségem volt, vagy gazdag rokon, akivel alig van közös téma, és nem nagyon gyakorolja a vallást... vagy egy pénzügyileg alapon lévő barát, aki tűzbe ment volna értünk is, szülőkért és nagyon odafigyel a vallásra (aminek része a keresztelő is, mint vallás része). Őt választottuk, a tehetősebb rokon nagy meglepődés, mert tutira vette hogy őt választjuk... hát nekem fontosabb volt hogy a kicsi szeretve, látogatva legyen, tudjunk beszélgetni, mi felnőttek, és majd meglegyen számára a vallási alap... Azóta lettek testéverek is, mind ugyanazon személy lett keresztszülő, misére viszi őket, tényleg úgy viselkedik, mint a keresztszülőnek kell, vezeti őket a vallásban, nem túlzottan ,csak amennyire szükséges, anyagilag sosem ajnározta őket, de nem is vártuk, amire a gyerekeknek szüksége volt, mindig megadta, főleg lelkieket... ma is pont így döntenék. Aki az anyagiakat nézi, inkább tartson névadót keresztelő helyett.
2016. dec. 31. 17:20
 6/41 anonim ***** válasza:
71%
Az első jól írta, miért lett lepontozva?
2016. dec. 31. 17:25
 7/41 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit.

A vallás olyan nagyon nem játszik szerepet az életükben, kb az esküvőn kívül semmi közük nem volt a templomhoz, vallásgyakorláshoz.

2016. dec. 31. 17:42
 8/41 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező, örülj, hogy nem rád esett a választás.

Azt ilyent, mint a barátnőd, más helyzetben kqrvának hívnak.

2016. dec. 31. 18:46
 9/41 anonim ***** válasza:
45%

Nem vagyok vallásos, nagyon nem, de van egy keresztfiam. Nem elsősorban ajándékokat veszek neki, hanem jön hozzám, velünk nyaralni, sokat beszélgetünk.

Holnap 2017, le lehet szállni a vallásról, mert már ez sem azt jelenti, hanem hogy élményeket adj a gyereknek, amire emlékezni fog.

2016. dec. 31. 18:49
 10/41 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk sem a vallásról szól a dolog. Hanem arról, hogy ha történik valami a szülőkkel,akkor legyenek keresztszülők, akik segítik, felnevelik a gyereket. Ezen kívül persze fontos a kapcsolattartás, de szó sincs anyagiakról.
2016. dec. 31. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!