Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Titámogatnátok? Hogyan?

Titámogatnátok? Hogyan?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémék elég fiatalon a nagy semmire vállaltak gyereket. 21 évesek fél éves babával. Elköltöztek nagynényémtől jobb élet reményében. Dolgozgatott,most viszont kiteszik az albérletből mert nem tudnak fizetni,elküldték a melohelyről.

Követi az anyja példáját aki 5 gyereket szült a semmire és arra hogy majd segit valaki. Mindig segitett neki valaki,lassan 50 éves és még mindig valaki épp segiti,mert segélyből él vagy közmunkán van ahogy a másik 4 gyereke is.

Pont az ellentétük vagyok,lassan 30 leszek,dolgozok mióta az eszemet tudom, a férjemmel ketten épitgetjük az életünk,az elmúlt években minden fillért megnéztünk hova megy,igy tudtunk tavaly venni egy saját házat kis hitellel. Még újitgatjuk,ketten csinálunk mindent. Emiatt a babaprojekt is csúszik,kell a fizum,kellek a munkához.

Tavaly az utolsó foritunk is elment a házra,azota lett megtakaritásunk,de kell vésztartalék,és még a házra is kell nyáron (igaz az már nem létszükséglet,garázs szinezés,ilyenek),és elekezdtünk félretenni arra az időre amig itthon babázok.

Család nagy része már megunta az állandó segítségnyújtást unokaöcséméknek,illetve az anyjának. Az anyja nem fogadja ne őket,haragban vannak unokaöcsém barátnőjével. A lány árva,semmije nem volt soha.

Sajnálom a picit,de nem akarom befogadni őket,sosem mennének el. Ha pénzt adok azt csak örökbe lehetne,kölcsönt nem tudnának visszaadni. És őket pár tízezer nem segíti ki. Albérletből menniük kell elsejéig,kauciót is lelakták,egy másikat bérelni kaucióval 200ezer legalább,és hol van még az hogy új munkát talál,fizetést kap.

Hogy segítenétek nekik?

2016. okt. 26. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudnám, ki a fenének csípte a szemét, amikor azt javasoltam, hogy keressen a kérdező anyaotthonokat, adja oda nekik a listát a lehetőségekről, címmel, telefonszámmal.

Mi a fene miatt kell törölni ilyen hozzászólást????????

Meg vagytok hibbanva?

2016. okt. 27. 08:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

én nem segítenék.

ha ennyi eszük van,akkor egyék meg amit főztek.

pont a srácnak kellett volna a legjobban tudni,hogy milyen nyomorban felnőni.. ha jól értem a nagynénéd szült 5 gyereket a semmire és csak ilyen olyan adományokból nevelte őket. akkor a srác miért követte el ugyanezt a hibát? tényleg pont neki kéne gondolni arra,hogy a saját gyerekének jobb életet biztosítson..

de mindegy. ott van 2 felnőtt ember. oldják meg. az anyuka is elmehet dolgozni, létezik bölcsőde is. tényleg kényelmesebb meg jobb a gyerekkel lenni 3 évet, de ha ilyen szinten nincs pénzük,hogy kb az utcára mennek,akkor nincs más választás,mint hogy ő is elmenjen dolgozni.

apuka is igyekezzen dolgozni,túlórázni.

ha kicsit egyenesbe jönnek,akkor meg logikus lenne,hogy valami szakmát letesznek munka mellett.

ha az én rokonaim lennének,akkor ezt javasolnám nekik.

ha pénzzel támogatod őket, akkor az nem is igazi segítség, mert sosem fognak előrébb jutni az életben, ha nincsenek rákényszerülve. mármint ha havi szinten kapnak pénzt a családtól,akkor miért törekednének egy jobb munkahelyre vagy szakma kitanulására? ha van egy hülye aki eltartja őket..

ha hozzátok jönnek segítségért, mondjátok meg,hogy nincs pénzetek, nem tudtok adni. odaköltözni se engedjétek szerintem. tényleg soha nem szabadulnátok tőlük.

2016. okt. 27. 08:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen körülmények között sehogy. Szerinted ha elkezded pénzelni őket, fog valami változni? Öt év múlva ugyanúgy te fogod fizetni a számláikat, tíz év múlva szintén. Csak tíz év múlva te már nem tudsz gyereket vállalni.
2016. okt. 27. 09:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

SEHOGY!

Saját tapasztalat. Meg fogod bánni. Mi èvekig fizettük a párom hugának a suliját, a netèt ês egyèb kiadásait, mert sosem "tudott" dolgozni. Aztán jött az anyja, hogy neki is kell. Mire èszbekaptunk mi tartottuk el majdnem az egèsz családot,mert hitelekből èltek, egyik sem szeretett dolgozni.

Amikor elzártuk a pènzcsapot, megszakították velünk a kapcsolatot.

2016. okt. 27. 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!