Titámogatnátok? Hogyan?
Unokaöcsémék elég fiatalon a nagy semmire vállaltak gyereket. 21 évesek fél éves babával. Elköltöztek nagynényémtől jobb élet reményében. Dolgozgatott,most viszont kiteszik az albérletből mert nem tudnak fizetni,elküldték a melohelyről.
Követi az anyja példáját aki 5 gyereket szült a semmire és arra hogy majd segit valaki. Mindig segitett neki valaki,lassan 50 éves és még mindig valaki épp segiti,mert segélyből él vagy közmunkán van ahogy a másik 4 gyereke is.
Pont az ellentétük vagyok,lassan 30 leszek,dolgozok mióta az eszemet tudom, a férjemmel ketten épitgetjük az életünk,az elmúlt években minden fillért megnéztünk hova megy,igy tudtunk tavaly venni egy saját házat kis hitellel. Még újitgatjuk,ketten csinálunk mindent. Emiatt a babaprojekt is csúszik,kell a fizum,kellek a munkához.
Tavaly az utolsó foritunk is elment a házra,azota lett megtakaritásunk,de kell vésztartalék,és még a házra is kell nyáron (igaz az már nem létszükséglet,garázs szinezés,ilyenek),és elekezdtünk félretenni arra az időre amig itthon babázok.
Család nagy része már megunta az állandó segítségnyújtást unokaöcséméknek,illetve az anyjának. Az anyja nem fogadja ne őket,haragban vannak unokaöcsém barátnőjével. A lány árva,semmije nem volt soha.
Sajnálom a picit,de nem akarom befogadni őket,sosem mennének el. Ha pénzt adok azt csak örökbe lehetne,kölcsönt nem tudnának visszaadni. És őket pár tízezer nem segíti ki. Albérletből menniük kell elsejéig,kauciót is lelakták,egy másikat bérelni kaucióval 200ezer legalább,és hol van még az hogy új munkát talál,fizetést kap.
Hogy segítenétek nekik?
Nyers leszek, de ilyenkor a legjobb nem csinalni semmit.
Sokaig voltam rendes mindenkivel, es parszor megszivtam a joszivuseget, igy inkabb poker arc es kesz.
Tudom hogy bármit segítek azt nem kapjuk vissza.
Csak sajnálom a picit. Igazából csak őt sajnálom.
Ha segítenék az több havi megtakarításunk jelentené,annyi lenne a nyári felújitásnak.
Jövő ősszel szeretnénk próbálkozni a babával. Lehet önzőség de szeretném.magunk biztonságban tudni. Szeretnék majd a picinek megadni mindent. És ez a férjem pénze otthona is,nem csak magamtól adnám oda.
De közben meg bennem van hogy mi itt jól élünk,tudom hogy lesz hol laknunk,nincs anyagi gondunk,ők meg azt se tudják hol alszanak jövőhéten.
Tipikus "A tücsök és a hangya" sztori.
Ne segíts rajtuk, kizárólag az ő hibájuk hogy idáig jutottak. Ha ki akarnak mászni, dolgozzanak - rég meg kellett volna tenni, amíg lehetett.
Ha segítesz, akkor csak élősködők lesznek, elszívják a pénzed de nem fog változni az állapotuk. Plusz te is sokat veszítesz ezzel.
Én javaslatokkal támogatnám, pénzzel és ottlakással nem:
- én a srácnak azt javasolnám, hogy menjen el katonának, a három hónapos kiképzés után kérje magát Vásárhelyre, akkor garantáltan kikerül a kerítéshez, utána nem sokáig lesznek anyagi gondjaik. Az ő lakhatási problémája ezzel meg is oldódik három hónapra. Persze kereshet bentlakásos gyári melót is, de azzal sosem fog annyi pénzt keresni, mint a katonaságnál.
- a lány keresse fel az anyaotthonokat, kerítsen maguknak valamilyen szállást, akár béküljön ki az anyósával, de oldja meg valahogy, hogy egy pár hónapig tető legyen a fejük felett. Beadhatja a kicsit a bölcsibe, és elmehet dolgozni.
- egyébként mivel borítékolhatóan nem egy gyerekük lesz, én minimum úgy hármat betippelnék nekik, így ha mindketten dolgoznak már kb. egy éve, akkor vegyék fel a három gyerek után, használt házra járó CSOK-ot (ez 2,2 millió Ft) + hitel, és tudnak házat venni.
Egy biztos: ha nem teszik oda kőkeményen magukat, akkor el fogják venni tőlük a gyereket. Itt már nem lehet linkeskedni, meg "majd lesz valahogy" alapon gondolkozni, mert felelősséggel tartoznak egy kisbabáért. Észhez kell őket téríteni, hogy tudomásul vegyék, senki nem fogja őket anyagilag támogatni, nekik kell megoldaniuk a problémát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!