Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezt hogy kezelnétek? Szeretném...

Ezt hogy kezelnétek? Szeretném megelőzni a háborút.

Figyelt kérdés

A férjem anyukájának barátnőjétől kapott ma a lányom ( 5 éves) egy görkorit meg ruhákat, amiket az unokája nőtt ki, meg csokit, cukrot. A férjem 2 testvérének a gyerekei pedig csokit, cukrot, de a 2 testvér ott megette, így a gyerekeiknek nem jutott. Az egyik testvér 2 gyermeke akkora méretileg, mint az én 5 évesem ( nem ikrek, 4 és 7 évesek, csak ugyanakkorák), így arról az oldalról hatalmas vitákra számítok, meg irigykedésre.

Nem tudom, miért az én gyerekem kapta, azt sem, hogy ők miért nem kaptak, azt sem, hogy a szülők hogy zabálhatták fel a gyerekeik elől. Nem is ismerem ezt a nénit, aki hozta a dolgokat, csak párom meg a lányom találkozott vele anyósnál. Nem volt alkalom, szülinap vagy ilyesmi.

Ti mit tennétek? A lányom nagyon örül, szóval a kb 10db ruhából nem fog adni nekik. Nem irigy, de tényleg Hello Kittys ruhák, és imádja. Tudom, hogy támadni fognak. Irigykedni, lehordani a sárga földig. Nem tudom, hogy oldjam meg, hogy ne is nyeljem le amiket mondanak, de úgymond diplomatikus legyek.

Ti mit tennétek?

2016. okt. 15. 22:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi itt a gond?

Egy néni adott egy szatyor ruhát a lányodnak, ha nem tetszik a sógornődnek, akkor "kérje számon" a nénitől, ne téged piszkáljon. Nem te kérted, a néni adta magától, arról nem tehetsz, hogy ők nem kaptak, ezt higgadtan közöld a sógornőddel.

2016. okt. 16. 09:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a sógornőd ugat, mondd neki, hogy úgy tudod nem kolóniában éltek, ahol a tagok kötelesek mindent bedobni a közösbe, ... aztán kérdezd meg, hogy az általuk megzabált (gyerekeknek szánt) csokiból ők miért nem adtak mindenkinek?
2016. okt. 16. 10:10
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem kritizálom őt, csak nem tudom kezelni, és tanácsot kértem. Az egy légtér pedig az, hogy egy oviba és suliba járnak a gyerekek, egy csoportba és egy osztályba, így reggel és délután elkerülhetetlen a találkozás.

És nem vagyok irigy, rengeteg ruhát, cipőt kaptak tőlem, sőt a sógornőmnek adtam a tavalyi téli kabátomat, de folyton csak leszólja, pedig semmi bajuk. Ezért nem is adok már nekik. Múltkor náluk voltam, és láttam, hogy a kályha mellé oda van készítve gyújtósnak egy csomó ruha, amit egy héttel azelőtt adtam neki. Szerintem ti sem adnátok így neki.

De neki nem kell indok, nem kell alkalom a leszólásokra. Ha gyes, családi van, akkor azt hallgatom, hogy persze én többet kapok, ha a gyerektartást kapom, egyből jönnek a beszólások.

Tavaly addig fajult a dolog, hogy a lányom kapott ösztöndíjat, ő pedig a polgármesterig rohant cirkuszolni.

Nem vagyunk jóban, és nem is érdekelnének a viták, ha nem most műtöttek volna ( nem szabad idegeskednem, nehogy a magas vérnyomás miatt meginduljon a vérzés), és egy hónap múlva műtenek megint. Elég ez nekem, nem akarok most vitákkal foglalkozni.

Nem fikázom, beletörődtem, hogy ilyen, így nőtt fel. Én nélkülöztem, sokszor nem volt mit ennem, és ezért úgy nevelem a gyerekeimet, hogy ők két puszinak is örülnek szülinapra, akármire. Nem követelőznek, nem várnak el semmit, ahogy én sem. Egyszerűen örülök, ha kapnak valamit.

Nehéz megérteni, ebben benne kell élni ahhoz, hogy valaki tudja, milyen is ez.

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom minnél diplomatikusabban intézni.

2016. okt. 16. 10:44
 14/22 anonim ***** válasza:
49%

Nekem a történetből csak a férjed hiányzik...

Vagy elváltatok és ő fizeti a gyerektartást? Őt nem zavarja az, amit veled csinálnak (és így ugye a gyerekével is)?

2016. okt. 16. 13:09
 15/22 A kérdező kommentje:

Nekem van egy előző házasságom, abból egy 11 éves lányom. A mostani párom családja által vannak a konfliktusok. Sajna ő reggeltől késő estig melózik, hétvégén is, szóval keveset érzékel ebből. De sokszor borult már a bili, sokszor kérdőre vonta a sógornőm, volt veszekedés is, amikből már a rendőrök is kivették a részük, mert megjelent sógornőm családja benzines kannákkal, hogy ránk gyújtják a házat...náluk ez szokás. Nem egyszerű eset.

Már fontolóra vettük a költözést, még ha csak egy utcával messzebb is, már megoldaná a dolgot, de így, hogy a szomszédunkban laknak nehéz.

2016. okt. 16. 21:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Benzines kannákkal .... Jézusom!

Csak nem az integrálódókból került ki a sógornőd és a családja?

Mert akkor jobb, ha felveszitek a nyúlcipőt és 1000 km -el arrébb költöztök, de sürgősen!

2016. okt. 17. 07:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég!

Én is söpörnék el onnan!

2016. okt. 17. 09:28
 18/22 anonim ***** válasza:
én elköltöznék onnan és a gyerekeket másik suliba iratnám akkor is ha buszoznia kell miatta. Ami a hisztit illeti, közlöd, hogy a néni adta oda neked kérdezze meg őt és csapd rá az ajtót. Ha hisztizik akkor fülest kapd fel és hallgass zenét, ennyi. Nyugodtan szóld le és ha fenyeget, hívd a rendőrséget, aztán gyűjtsd össze ezeket a feljelentéseket és ha nem hagyja abba akkor fogod a papírokat és távolságtartást kérsz. Mondják hogy jaj de mégis család, csakhogy akkor mindkét oldalról így kéne gondolkozni nem csak a tiedről.
2016. okt. 17. 10:08
 19/22 A kérdező kommentje:

Lényegtelen a származása, nem ítélek el senkit emiatt. Nincs előítéletem senkivel szemben sem, a legjobb barátnőm is roma, és imádom.

Igazából ha még egyszer feljelentem, a tulaj kidobja a lakásból, sógornőmet viszik a zsaruk, a gyerekeket meg a gyámügy. Nem akarok én nekik rosszat.

Ma reggel taliztunk, nem volt még cirkusz, mondta, ők kaptak egy szelet csokit a 3 gyerekre, nem is érti. Nem tudja, hogy a férje ette meg részegen ott helyben, amint megkapta. Még azt se tudja, mi mit kaptunk. De csak idő kérdése.

2016. okt. 17. 12:05
 20/22 anonim ***** válasza:
akkor ha hisztizik rászólsz, hogy mint családtag akit kedvelsz(jó vicc de ezt mondd) nem akarod még egyszer feljelenteni és legyen szíves viselkedni és intézze ezt el az ajándékozóval, ne pedig veled az ajándékozottal, különben nem tudsz mit tenni. Az hogy a gyámügy elviszi a gyerekeket az nem a te hibád, hisz pár feljelentés ehhez kevés, ehhez a sógornőnek többet kellett tennie, ergo az ő hibája.
2016. okt. 17. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!