Ti hogyan kezelnétek az ünnepi stresszt ilyen helyzetben?
Nincs egyetlen rokon, ismerős sem, akivel úgymond "talál a szó"? Én is nehezen barátkozó vagyok, de mindig akad valaki, akivel kijövök....Viszont ez egy más dolog hogy anyós-én kapcsolat..Kissé nehéz, egyes esetekben.De fogd úgy fel, mint egy olyan dolgot, ahol nem szeretnél jelen lenni, de muszáj.Semmi sem kibírhatatlan.
Hogyan kezelem?Szarul érzem magam, persze.Ülök az asztalnál, figyelmes vagyok, közbeszólok ahol tudok, hogy lássák, van egy kis sütnivalóm.Ignorálom a saját feszültségeim, mert néha muszáj.Kibírom azt a pár nagyon kellemetlen órát, és elhúzok haza.
Első vagyok. Szerintem ha ez a helyzet, nem várja el jogosan, hogy ott legyél te is. Ez nem üzlet, hogy ha ő elmegy a te szüleidhez, akkor te is az övéhez! Ha téged ott bántanak, semmibe vesznek, az miért jó neki, miért jó neked, miért jó bárkinek is?
Ha ez lenne a helyzet, és az én házastársamat bántaná a családom, én úgy intézném, hogy karácsony alkalmával együtt csak 1-2 óra erejéig látogatnám meg őket, ajándékokat odaadnánk, majd mennénk is tovább valamilyen indokkal. Az ünnepeket követően pedig elmennék egyedül a szüleimhez, hogy a páromnak ne legyen egy teljes kellemetlen napja. Őszintén szólva én nem is tudnám magam úgy jól érezni, hogy tudom, hogy ő meg szenved egy sarokban egyedül. :(
Szerintem ne menj. Beszéld meg a pároddal, hogy ez van, te ezt érzed és kész, nincs kedved hozzá. Hát kell ez neked?
Amúgy fura felfogású népség a párod családja, annyi biztos. Szerintem nemes egyszerűséggel hanyagold őket, és ha emiatt megsértődik rád bárki is, ők vagy a párod, akkor tehetnek egy szívességet. Állj ki magadért! Ahogyan előttem is írják, ez nem úgy működik, hogy "ha ő eljön az én családomhoz, én is elmegyek az övékéhez". Magasról tegyél rájuk, ha ők is tettek rád, nem kötelező barátkozni. Bár elhiszem, hogy mindez rosszul esik neked...
Hát figyelj, olyan embertől, aki saját magáért sem áll ki, hogy várhatnánk el, hogy Érted kiálljon?...
Ez itt a bibi.
Felnőtt férfinek nem lehetne az a motivációja, hogy mindenkinek a kedvében járjon... És ha már ez a motivációja, miért az eredeti családja az, akiknek a kedvében akar járni minden erejével, miért nem Te vagy az?
Most már Te vagy a családja.
Miért nem azzal akar jóban lenni, akivel együtt él? Miért azoknak udvarol, akiket csak néha lát?
Mért nem vagy TE durcás hónapokig azért, hogy menned kell??:))
Én nem jöttem volna össze ilyen éretlen emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!