Ti hogyan kezelnétek az ünnepi stresszt ilyen helyzetben?
ünnepi stressz...
ez valami új fogalom? Agyrém.
"én pedig már előre ideges vagyok, hogy megint jó képet kell vágni miközben pontosan tudom, hogy fel sem tűnne nekik ha nem lennék ott"
Egyszerű: nem lennék ott. Az ünnepek nem arra valók, hogy az ember plusz stressz szedjen össze, hanem éppen fordítva: arra, hogy lazítson és jól érezze magát a SZERETŐ család körében.
Anyósod lehet alapból szemét és önző ember, aki nem akar tudomást venni rőlad, és van annyira domináns agresszor a családjában, hogy mindekit képes megvezetni és manipulálni, uralni.
Itt azonban nem az anyós a legfőbb bűnös, hanem a párod. Nem akarja észrevenni, hogy te mennyire szenvedsz tőlük, nem akarja észrevenni azt, hogy veled az anyja és a családja hogyan bánik.
Ő maga észrevesz egyáltalán téged? Minek használ téged? Már megbocsáss, hogy kiírom: ingyenlyuknak, mosógépnek és házikosztos menzának?
Nézd: vedd fontolóra azt, hogy ezt a család miért ilyen, te mennyiben vagy (esetleg) hibás a körülmények ilyetén alakulásában, ÉS a párod miféle ember. Aztán dönts: vagy élsz mellette tovább, és elfogadod, hogy aljas a családja veled, ő pedig gyáva és önző ember, aki csak a maga kényelmét nézi, a másikkal nem törődik, vagy kirúgod a francba és egy nálánál jobb ember oldalán kezdesz új életet.
egy család azt fogadja be, aki oda akar tartozni. Azt írod, ott kucorogsz...mit kéne tenniük? Ha nem szólsz hozzájuk, nem kapcsolódsz be a beszélgetésbe, ne várd el, hogy ők kérdezzenk mindig, hogy te is így gondolod, Mici? egyetértesz, Mici? Mit szólsz hozzá, Mici?
Ha a család tagja akarsz lenni, viselkedj is úgy.
Nálunk is ez van.
Családi béke kedvéért megjelenek,beszélgetni csak párommal,illetve ha ő épp mással beszélget,és nem tudok bekapcsolódni,akkor erre van az okostelefon,netezek.
Nem rosszabb mint a fogorvosi váróban várni.
És mindig előre megegyezünk,hogy meddig maradunk,ez 3-4 óra max,tudom mennyit kell még kibirni. (attól rosszul vagyok ha nem tudom mit kell várni)
Ott kibirok egy ebédet plussz 2 óra semmittevést,aztán mindig csinálunk kettesben valami olyat,amitől megjön az ember hangulata a további karácsonyhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!