Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? (bővebben lent)

Mit tegyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
12 éves vagyok. A keresztanyukám úgy érzem megfojt. Megszabja hogy nézzek ki, mit és hogyan hordjak, mit csinálhatok és hogyan és mi tetszhet és mi nem. Próbálok ráhatni, de szinte lehetetlen. Mondom neki, hogy nekem xy ruha tetszik, de beleszól, hogy "nem kell követni a divatot, és neked csak a rózsaszín áll jól és mivel lány vagy ezért csak azt hordhatod"....szabadságra vágyom...alig várom, hogy idősebb legyek és dönthessek magam felől. Már volt olyan, hogy megmondtam neki a magamét, aztán fedezve érzelmileg zsarolt, hogy látja hogy senki sem szereti, hogy én se szeretem és nem ért a gyerekekhez és ha nem akarom, akkor nem lesz tovább a keresztanyám...ezzel persze megint megtört....nem arról van szó, nagyon is szeretem csak zavar, hogy ennyire fontos neki a kinézetem és kislányosan öltözet és ezt nem úgy értem, hogy nem engedi hogy sminkeljem magam - nem is akarok sminkelni, még van időm, bőven - csak konkrétan engem zavar ha cica van a pólómon.....ha nekem tetszik valami és neki nem akkor azt rossznak titulálja és nekem csak azért tetszik, mert "követem a divatot"...pedig nem...csak tetszik...annyira szabad akarok lenni...mit tegyek?

2016. szept. 24. 21:08
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

ez a te korodban természetes. ez pont az a kor amikor még kislány vagy de már benned vannak a tini hormonok.

én ugyan így voltam vele, én most 16 vagyok de egészen tavalyig megakarták nekem mondani hogy mit vegyek fel.

rám is rám adták a cicás meg kutyusos pólókat amik egy szülő szemébe tök cukik de neked már nem . én azt tudom csak mondani hogy mond meg kereken hogy mit gondolsz, hogy neked már ciki a cicás póló és hogy nem a divatot akarod követni de már nem vagy kislány és csajosodni szeretnél. és egyébként amit az első válasz adó írt hogy nem kell k*rv*sodni mint a többi lány. ez egy baromság mert attól hogy valaki szeretne csajos vagy csini lenni attól még nem lesz k*rv*. a tinilányok ilyenek:)

2016. okt. 2. 12:08
 22/26 szmg válasza:
kitartaaas
2016. okt. 28. 21:12
 23/26 Kiscsillag84 válasza:
0%

Szia!

Az én gyermekem 12 éves, pont annyi, mint te. Saját stílusa és egyénisége van, egy kis anyai és apai ráhatással. Nem szabom meg hogy mit vegyen fel, de elmondom neki, ha valami nem áll jól rajta. Legyen az öltözködése olyan, ami az ő elvárásait és igényeit tükrözi, de mint szülő, látom a határokat is. Tehát ezt nem a keresztanyukáddal kell megbeszélned. Ha pedig otthon olyan probléma van, ami miatt a szüleiddel nem tudod ezt megbeszélni, akkor a legjobb döntés egy másik, felelős felnőtt véleménye, nagymama nagypapa és stb. akik nem akarnak túlságosan irányítani,mégis megpróbálnak egészséges határokat szabni. Ha te úgy érzed, hogy a szüleid rendben vannak, és ők elfogadják a saját egyéni stílusod, akkor másnak is alkalmazkodni kell hozzá. Nem kell a trendi, hogy egyéni legyél. Mindenkinek a saját döntése, hogy miben érzi jól magát. A kereszt szüleidnek pedig üzenem, ez már rég nem az ötvenes évek.... a saját tapasztalataimból tanultam, hogy még nem is az ezredforduló. :)

2016. okt. 28. 22:28
 24/26 anonim ***** válasza:
Keresztanyàd hàny éves? Ha 20-25 közti akkor gyerekre vàgyik csak gondolom nincs apa jelölt ilyen nők gyakran taszìtjàk a pasikat, papucsot nevelne belőlük. Lehet ő se öltözködhetett úgy ahogy akart gyerek koràba azt adja ràd amit ő venne fel ha annyi lenne mint te. Keresztanyasàg tudod mit jelent?? Googlézd ki! Gyerek vallàsos nevelésért felel. Nem lehet visszacsinàlni. Papiron mindig is az lessz. Amúgy egy pszichológus nem àrtana neki. Bàrmennyire is érett 12éves vagy szólj valakinek akinek aki megbìzható és nem szúr hàtba. Ha majd nagylànyok sorsa minden hónapban utolér lehet nem a keresztanyud lessz a megfelelő abban , hogy anyud dolgàt àtvegye ilyen téren.
2016. okt. 29. 08:30
 25/26 anonim ***** válasza:
#23egyet értek de nagyi nagypapa.....hmmm na hàt pont ők akik korukból adódóan fintorognak. Unoka hugom szakadt farmerjàt megvarta nagyija jó szàndékból.:))
2016. okt. 29. 08:34
 26/26 A kérdező kommentje:
Keresztanyum 45 éves lesz idén...nekem nem probléma, ha megszólalnak, hogy lehet, hogy ezt még nem kéne hordanom. De az már zavar, hogy azt akarják, hogy olyan legyek, mint ő maguk. Anyuékat nem zavarja, hagyják, hogy olyan legyek, amilyen akarok, egészséges határokkal, amit nem szegnék meg, de a keresztanyukám....vele nem lehet beszélni. Van egy olyan szabálya, hogy nem vehetek fel feketét, mert az olyan gyászos és depressziós...Amúgy keresztanyukám egyedülálló, csak én vagyok neki, meg tata és a két testvére (az egyik tesója az apukám, szvl ő a nagynéném is)
2016. okt. 29. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!