Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek túlreagáltam anno...

Szerintetek túlreagáltam anno ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy annyira megharagudtam anyámra és a testvéremre hogy 10 éve nem tartom velük a kapcsolatot.

A testvéremmel azóta nem beszéltem, anyámmal meg maximum 3x beszéltem telefonon.

Szóval anyám egy nagy tanyán él, amikor elköltöztünk a testvéremmel onnan, a szobánk megmaradt. Apánk korán meghalt, csak anyám él ott, így is azon a két szobán kívül van még egy üres szoba.

Mondta anyánk hogy nem pakolja ki a szobát, nyugodtan ott hagyhatunk bármit.

Én ott is hagytam majdnem minden régi dolgomat, amit kidobni nem akartam, és tudtam hogy idővel még sokat érhet.

Az első kocsimat is a tanyán hagytam, anyám mondta elfér. (Mert addigra már vettem újat)

(Anyám nevén volt, mert ő vette nekem, de tulajdonképpen az enyém volt, én használtam.

Tesómnak is vett anyám amúgy.)

Az történt hogy a tesóm külföldre akart költözni, ezért kellett neki egy kis kezdő tőke, az első kocsimat, a szobámban talált ritkaságokat amik ma már tényleg ritkák pl régi képregények, Anyám tudtával eladta.

Egyszer mentem anyámhoz és láttam hogy nincsenek ott azok a dolgok, anyám meg mondta hogy a testvérem eladta, kérdeztem mégis miért engedte neki, azt mondta hogy legalább jó dologra költötte a pénzt mert kiment külföldre.

Na és ez a történet.

Anyám mondta hogy elvileg 1,2 milliót csinált tesóm a cuccaimból meg a kocsiból.

A feleségem is azt mondja hogy hülye vagyok hogy ezért nem tartom velük a kapcsolatot, és bárki akinek elmesélem.

Szerintetek?

2016. aug. 26. 12:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
8%
Az a minimum,hogy vissza adja azt a pénzt amit a te cuccaidból szerzett. Ugyanakkor anyukáddal megbeszélhetnétek a helyzetet. Tudta,hogy miért hagytad meg azokat a képregényeket? Mondtad neki,hogy majd később el szeretnéd őket adni, mert sokat fognak érni? Mert ha nem,akkor gondolhatta,hogy csak sima képregények. Persze akkor is a tiéd,de őt annyira ne hibáztasd emiatt.
2016. aug. 26. 13:35
 12/34 anonim ***** válasza:
9%

Sose értettem azokat az embereket, akik ilyen hülyeségeken tudtak összeveszni, pár rongyos ujságon vagy hasonlókon. Ott biztos, hogy valami mélyebb dolog van a háttérben, valamiért alapvetően utálod a rokonaidat vagy nagyon irigykedsz rájuk és csak a "megfelelő" alkalomra vártál, hogy bevághasd a durcit meg az öriharit.

De tudod mit? Ne is beszélj velük ezek után sem, szerintem jobban járnak a társaságod nélkül.

2016. aug. 26. 13:50
 13/34 anonim ***** válasza:
7%
Nem tudom ezt átérezni, mert "panelos" gyerek vagyok, mikor a tesómmal költöztünk, nyilván nem tartották meg a szüleim a két gyerekszobát emlékbe, és mindent vittem. Pedig rengeteg cuccom volt, de ha eladtak, kidobtak volna valamit, magamat okolnám, hogy hülye vagyok, hogy otthagytam.
2016. aug. 26. 14:01
 14/34 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen megértelek téged.

Konkrétan megloptak, sőt kiraboltak téged, és még csak bocsánatot sem értek, sőt fel sem fogták, hogy mi a probléma.

Ráadásul ahhoz, hogy valaki kimenjen külföldre, nincs szükség 1,2 millió forintra. Tehát a felesleget a tesód szépen zsebretette, te pedig a saját pénzedből nem kaptál semmit.

Én ugyanezt csináltam volna, mint te, annyi különbséggel, hogy soha az életben nem kerestem volna őket újra. Bújjanak egymás s...ébe...

2016. aug. 26. 14:10
 15/34 anonim ***** válasza:
97%

12-es, mert nem a tárgyi részről van szó, hanem az elvekről.

Ha szimplán kidobta volna azt, amit úgy hagytam ott, hogy később még kelleni fognak, az nem lenne "örihari", de ez elvileg és gyakorlatilag is lopás.

Nem mentesül akkor sem, ha fogpiszkálók voltak, mert nem az a lényeg, hanem hogy annyiba sem vesz, hogy előbb legalább MEGKÉRDEZZEN.

2016. aug. 26. 14:11
 16/34 Csaksikerul válasza:
17%
Szeresd anyukádat! Neki pótolhatatlan a szeretete!:) tesodat meg szard le, o csak hasznot akart húzni anyukádbol is meg belőled is.
2016. aug. 26. 14:17
 17/34 anonim ***** válasza:
96%
Hát anyuka nagyon szeretheti, ha a háta mögött intézkedik
2016. aug. 26. 14:19
 18/34 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem teljesen jogosan haragszol. Azért én megkérdezném, hogy fordított esetben ők mit is szólnának az egészhez. Elég szánalmas anyád is, meg a testvéred is. A te helyedben én kérném vissza a pénzem,mert azoknak a dolgoknak eszmei értékei is voltak, nem csak anyagiak. Ha meg nem hajlandó vissza adni, ráadásul gondolom az öt csillagos külföldi fizetéséből, meg bocsánatot kérni, akkor továbbra is lehet otthon recskázni, te meg éld az életed tovább és ne idegeskedj ezen. 23N
2016. aug. 26. 14:38
 19/34 anonim ***** válasza:
21%

Az autóval azt csinál anyád, amit akar, ő vette, az ő nevén volt, te meg köszönd meg, hogy használhattad. Azt meg, hogy az évek óta porosodó lomjaid, amiket nála tároltál, neked fontosak, mégis honnan a francból kellett volna tudnia? Ha nekem valami fontos, azt viszem magammal. Ha neked úgy tűnt csak fel a dolog, hogy "egyszer mentél ki a tanyára", akkor korábban se nagyon törődtél anyáddal, aki egyedül felnevelt benneteket.

Úgyhogy nem tudlak sajnálni, aki meg kirablásról hallucinál, az vegye észbe, hogy az ilyesmi a SAJÁT TULAJDON esetére igaz. Szégyelljétek magatokat te is, meg a tesód is amiatt, ahogy anyátokkal bántok, ez a véleményem.

2016. aug. 26. 14:56
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Ember, az "évek óta porosodó lomjai" nem a saját tulajdona voltak??
2016. aug. 26. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!