Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek túlreagáltam anno...

Szerintetek túlreagáltam anno ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy annyira megharagudtam anyámra és a testvéremre hogy 10 éve nem tartom velük a kapcsolatot.

A testvéremmel azóta nem beszéltem, anyámmal meg maximum 3x beszéltem telefonon.

Szóval anyám egy nagy tanyán él, amikor elköltöztünk a testvéremmel onnan, a szobánk megmaradt. Apánk korán meghalt, csak anyám él ott, így is azon a két szobán kívül van még egy üres szoba.

Mondta anyánk hogy nem pakolja ki a szobát, nyugodtan ott hagyhatunk bármit.

Én ott is hagytam majdnem minden régi dolgomat, amit kidobni nem akartam, és tudtam hogy idővel még sokat érhet.

Az első kocsimat is a tanyán hagytam, anyám mondta elfér. (Mert addigra már vettem újat)

(Anyám nevén volt, mert ő vette nekem, de tulajdonképpen az enyém volt, én használtam.

Tesómnak is vett anyám amúgy.)

Az történt hogy a tesóm külföldre akart költözni, ezért kellett neki egy kis kezdő tőke, az első kocsimat, a szobámban talált ritkaságokat amik ma már tényleg ritkák pl régi képregények, Anyám tudtával eladta.

Egyszer mentem anyámhoz és láttam hogy nincsenek ott azok a dolgok, anyám meg mondta hogy a testvérem eladta, kérdeztem mégis miért engedte neki, azt mondta hogy legalább jó dologra költötte a pénzt mert kiment külföldre.

Na és ez a történet.

Anyám mondta hogy elvileg 1,2 milliót csinált tesóm a cuccaimból meg a kocsiból.

A feleségem is azt mondja hogy hülye vagyok hogy ezért nem tartom velük a kapcsolatot, és bárki akinek elmesélem.

Szerintetek?

2016. aug. 26. 12:41
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
94%

Hát ha egyszer sem kértek bocsánatot, akkor jogos hogy haragszol rájuk, ezt mégis hogy gondolták?

A kocsit még csak-csak meg lehet magyarázni, de a többi cuccodat gyakorlatilag ellopták, ez a pofátlanság csúcsa.

Az is hülye, aki szerint ez rendben van.

2016. aug. 26. 12:54
 2/34 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom a tesód összekalapált annyit külföldön, hogy vissza tudta volna fizetni a "kölcsönt". Amíg ez nem történik meg, addig loptak tőled.

Én se tartanám velük a kapcsolatot.

Arról meg nekik kellett volna gondolkodni 10 éve, hogy ér-e annyit, hogy rámenjen a jóviszony.

2016. aug. 26. 12:59
 3/34 anonim ***** válasza:
13%
Volt mas is? Pl hogy azert ragtal be ezen annyira, mert maskor is ugy erezted, h anyad kivetelez a tesoddal? Vagy ez egyedi eset es amugy semmi bajod nem volt anyuddal meg tesoddal? Csak azert, mertvaltalaban ilyenert akkor szoktak hatat forditani, ha ez volt az utolso csepp a poharban
2016. aug. 26. 13:00
 4/34 anonim ***** válasza:
8%
hülyeség ezért haragban lenni akkor ha megkéred a törlesztésre és ő fizet is. Viszont ha még ő néz rád hülyén hogy min kapod fel a vizet akkor teljesen megértem.
2016. aug. 26. 13:03
 5/34 anonim ***** válasza:
87%

Hát én most belegondoltam magam ebbe a helyzetbe és szerintem neked van igazad.

Nem arról van szó, hogy én pl, nem adnék a tesómnak szívesen, de olyan pofátlanságot, hogy eladnak tőlem mindent egy árva szó nélkül (emlékeket, személyes dolgokat), az már azért mindennek a teteje. Nekik lenne dolguk téged keresni, nem pedig fordítva. Persze 10 év sok idő, én már rég felhívtam volna a testvéremet és leporoltam volna, akkor talán máshogy gondolkoznál.

A tényen viszont nem változtat, hogy nagy pofátlanság áldozatává váltál valóban.

Ha én anya lennék, már elsüllyedtem volna f föld alá szégyenemben. És anyád és testvéred helyében is azon gondolkodtam volna, hogy elsőnek veled beszélek, mielőtt bármit is tettem volna.

Gyakorlatilag szembeköptek.

2016. aug. 26. 13:03
 6/34 A kérdező kommentje:

Amúgy a vicces az, hogy amióta tesóm külföldön él, anyámat egyszer látogatta meg, és telefonon is max 2 havonta egyszer beszélnek.

Onnan tudom hogy egyszer anyám felhívott, én meg felvettem, és elpanaszolta nekem, meg hogy milyen magányos lett, és hogy tesóm sem nagyon törődik vele amióta kint van.

Amúgy meg nem keresett tesóm hogy visszatörleszti vagy bármi, ezért én sem kerestem. A tesómmal semmi féle képpen nem akarom tartani a kapcsolatot, max majd anyámmal, de még nem tudtam megbocsájtani neki se, és érdekelt a véleményetek.

2016. aug. 26. 13:09
 7/34 A kérdező kommentje:

# 1/6

Hát én a kocsit sem érzem jogosnak. Igaz anyám vette, és az ő nevén volt, de én még mondtam anyámnak is hogy azért hagyom ott, mert majd ha lesz fiam, egy nagy felújítás után neki akarom adni.

Amúgy egy Ford Mondeo 97-es szedán volt.

2016. aug. 26. 13:11
 8/34 anonim ***** válasza:
35%
Pont ezért merték veled ezt megcsinálni, mert ők is úgy voltak vele, hogy á, hát majd megbékélsz. Kicsit haragszol, aztán el lesz felejtve.
2016. aug. 26. 13:26
 9/34 anonim ***** válasza:
58%
Hülyeség vagy nem, én se tartanám a kapcsolatot a tesóval... konkrétan meglopott, még csak bocsánatot se kért és vissza se fizette. :| Anyuka meg hagyta. Nekem se lenne szükségem ilyen emberekre. >:
2016. aug. 26. 13:30
 10/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért tettem fel a kérdést, mert a feleségem, és pár barátom szerint sem normális ez, hogy ezért teljesen megharagudtam és elfordultam tőlük.

Most már nem érzem annyira rosszul magam hogy itt jó sokan írták hogy szerintetek is normális viselkedés ez.

2016. aug. 26. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!