Az unokahúgom úgy leégetett hogy az nem igaz, ti mit tennétek a helyemben?
Jövő hónapban lesz az esküvőnk,aki készítette a ruhámat,ma délelőtt át is hozta személyesen. Itt volt néhány barátnőm,egyetemi évfolyamtársam, a nagymamám és az anyukám,nagy volt az izgalom,meg persze a készítő is itt maradt,hátha van valami végső igazításra szükség. Felvettem,mindenkinek nagyon tetszett,pont olyan lett,mint vártam,nagyon tetszik. A nagy örömködés közepette betoppant az unokahúgom,és elkezdte pocskondiázni a ruhát (nem tudta,hogy aki varrta is jelen van,mert nem ismerte),hogy ennek gagyi az anyaga,olyan mintha egy 5 éves varrta volna,kispórolták belőle az anyagot stb... Kb megfagyott a levegő,mire anyukám kituszkolta a konyhába és felvilágosította,hogy mi a helyzet és lesz szíves befogni...nem győztem magyarázkodni a varrónőnek,aki kínosan mosolygott és látszott rajta a sértettség. Ami nem is lep meg,mert profi munkát végzett,és mindenki elismerte ezt kivétel az a kis pi..a... De bánt,hogy hogy emlékszik így rám,rohadt kellemetlen helyzet volt! Ezek után erösen elgondolkodtam hogy közölném a kedves anyjáékkal is hogy ne jöjjenek az esküvőnkre, és ezt a kis bunkót is nyugodtan hagyják otthon, mert nem kell elrontania más örömét!
Egyébként eddig sajnáltam,mert hát ...elég nagydarab, normális kapcsolata még nem volt,de tisztán látszik,hogy "ha az én tehenem megdöglött,dögöljön meg a másé is" életérzésből indítva nem akarja hogy másnak jó legyen.
Meggyűlöltem,és nem szívesen látnám a lagzin. Ti mit tennétek?
Miért izgatod magad egy ilyen semmiségen? De komolyan, miért? Miért kellett erről kérdést kiírni? Van egy szép esküvői ruhád, neked tetszik, barátnőidnek tetszik, minden szuper, MIÉRT FOGLALKOZOL EGYETLEN EMBER VÉLEMÉNYÉVEL (aki ráadásul nem is valamelyik szülőd vagy a vőlegényed)?!
Ráadásul a te stílusod sem egy aranyos, valóban megbántott lányéról árulkodik. Pattogsz, sértegetsz... Ha megengeded nekem ezt a megjegyzést.
És egyébként még valami szemet szúrt, miért is kellett pontosan leírni az összeget, amit a ruháért fizettél? Igen, elég durván beléd kötöttek, igen, tipikus, igen, ő volt a h*lye, de nem lett volna elég annyi (ha már nem hagytad figyelmen kívül), hogy ne aggódjon, megfizettétek?
Ja, hogy mindenképpen tudatni akartad mindenkivel, milyen sokat fizettél a ruháért, és milyen fantasztikus és minőségi.
Érthető. :)
41:
Hogy kérdésedre válaszoljak,a 22.) hasonlóan "jóindulatú" kérdezőnek kételyei voltak,hogy "kifizettem e a varrónőt rendesen".
Biztosítottam felőle,hogy igen,azzal az összeggel megkapta az őt és a munkáját illető tiszteletdíjat.
De neked miért is baj ez? Ja tudom! Bele lehet magyarázni megint olyat,ami nem is volt célom,amit nem is szerettem volna közölni, de teszerinted meg igen.
A gondolatom,a szándékaim privilégiumát légyszi tartsd meg nekem,feltételezéseken alapuló kitalált mondatokat+szándékot meg ne próbálj erőszakkal nekem tulajdonítani,mert baromira nem fair. Köszi!
Egyébként igen,azt jól látod minőségi ruhát szerettem volna,de már kezdem látni itt a gyakorin,az is főbenjáró bűn a válaszadók szerint,hát hogyan is merészeltem a saját esküvőmre nekem tetsző,minőségi ruhát választani, no meg olyat,amit még a költségvetésem is elbír? megyek is hamut szórni a fejemre...
#39:
Nagyon szépen köszönöm a kedves jókívánságaidat! :-)
És úgy fogok tenni,megfogadom...
Ne hagyd, hogy a rosszindulatú emberek elrontsák az örömödet. Én ezek után nem hívnám meg a csajt az esküvőre. Lehet, hogy oda is tartogatna valami meglepit.
Viszont kíváncsi lettem a ruhádra, nincs esetleg egy kép róla?
44-es: a csaj csak 19, lehet, hogy kiskorú volt még, amikor orvoshoz vitték, olyankor szerintem elmondhatja a szülőknek.
lejáratni meg magát járatta le a csaj, mást nem tud.
küldenél képet a ruháról, kérdező? engem is érdekelne :)
Te 22 vagy az unokahugica meg 3 évvel fiatalabb nálad.
Nem értem mit kell ezen ragozni ennyit. Van egy ruhád ami tetszik neked, lesz egy esküvőd aztán ennyi.
A kiscsaj aki annyira nem kicsi azt mond amit akar.
Én a helyedben megmondanám neki hogy olyan kövér hogy hamarosan jönnek az egészségügyi problémái ha nem fogy le.
Itt mindenki úgy osztja a Kérdezőt,tisztelet a kivételnek,mintha nem értene magyarul,vagy zéró beleérző képessége lenne!
Van egy olyan mondás, hogy "madarat tolláról,embert barátjáról",namármost,el lehet képzelni,ha ilyen paraszt megjegyzéseket tett az unokahúg,hogy megfagyott a levegő,miközben jelen volt a ruhatervező szakember,aki ha jól veszem ki azért eléggé mestere a szakmájának, az mennyire cikis és rémesen kellemetlen lehetett a Kérdezőnek,de úgy fest itt mindenki mosolyogva,buksisimizve jutalmazta volna a 19 éves kis bunkót. Máskor az a baj,hogy nincs a történet részleteiben elmesélve,hogy fontos részek kimaradtak,most már az is baj,hogy a Kérdező elmesélte,hogy a 19 éves egy kis vitamingolyó,ami elég lényeges a történet szempontjából. Ugyanis a kövérek elég szemetek tudnak lenni sok esetben,másokkal, érthető módon,komplexusaik okán. Nem hinném,hogy a ruhának bármi baja lenne,csak valami szemétséget muszáj volt beszúrnia,ha történetesen a próbafrizurád készült volna épp,hidd el,az lett volna sza.!
Mosolyogj rajta,nevess a nyomorán,én még az esküvőre is meghívnám! :D
A másik :sokan belekapaszkodtak ebbe a "pánikbetegségbe",hogy jaj de szemét a Kérdező,mert kifigurázza a kis bunkert... Értő olvasás sokaknak probléma,dehát megszokott ez itt gyk-n,én például már elsőre megértettem,hogy inkább kétoldalu munkaundor lesz az inkább. Nálunk is van rokonságban ilyen here,munkanélküli segélyt felvenni nem pánikbeteg,de cv-ket fogalmazni és küldeni jujujuj hirtelen pánikbeteg,szorongós,szociális fóbiás és minden lesz,ami pszichiátriai betegség csak létezik,pusztán azért,hogy ne kelljen semmit csinálni,pedig 2 diplomája is van. Vannak ilyen emberek,valószínűleg ez az unokahúg is ilyen.
A másik:számomra megdöbbentő -és egyre gyakoribb - hogy itt ezen a portálon a válaszadók úgy esnek a Kérdező torkának,mintha fizetnének nekik ezért,tisztelet a gyér kivételnek,csak hogy úgy csűrjék a történetet,hogy a kérdés feltevőt jó alaposan a földbe lehessen döngölni, és az égegyadta világon bármibe bele lehessen kötni,még olyanba is,amit le se írt. Disney hercegnő? :D komolyan az ilyen embereket sajnálom... Elég stresszes világban élünk,na de vadidegeneken kitölteni a napi feszkót gúnyolódó,arrogáns megjegyzésekkel,az valami szánalmas... akinek nem inge... Itt is felbukkant 1-2 aki szinte személyes sértésnek fogta fel,hogy a Kérdező miért merte közölni,hogy mennyit költött ruhára. Mondjuk mert néhány kommenttel feljebb egy korábbi frusztrált gúnyolódó besavanyodott szerint ki sem fizette a ruhát, a következő szerint meg biztos nem is minőségi a ruha. Csupa-csupa érzelmes,jóindulatú hozzászólás,tiszta segítő szándékkal ötvözve!!
Emberek,mindenkinek megvan a napi stressze,de azért álljon már meg a menet,ez a portál nem a napi feszkó kiengedésére született! Régebben még olyan jó kis oldal volt ez. Értem én,hogy paraszt a főnök,a szomszéd sem egy matyóhímzés,a fizu nem lett időben elutalva,már megint emelkedett a benzin ára,elment a villamos a kiírt előtt 1 perccel és a következő fél óra múlva jön, ésatöbbi....de vadidegeneken "leverni" a napi sérelmeket ez eléggé inkorrekt.
Kicsit eltértem a témától,de az eddigi válaszokat olvasva ez valahogy kikívánkozott.
Engem is érdekelne a ruha. Ha a Kérdező ezek után még visszakukkantana, -mondjuk nekem nem lenne kedvem,az ziher ezek után -akkor szívesen megnézném én is.
Ja, és sok boldogságot kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!