Az unokahúgom kisfia nekem kicsodám? És én kije vagyok neki?
Figyelt kérdés
2014. aug. 25. 23:22
1/6 anonim válasza:
erre nincs külön kifejezés. ha minden rokonsági kapcsolatra lenne, akkor meg se lehetne jegyezni őket. ő az unokahúgod kisfia.
2/6 anonim válasza:
Nálunk ezt is unokaöccsnek mondják (úgy mint a testvér kisfiát, csak az unokatestvér kisfia már kicsit távolabbi), és nagynénije lehetsz (megintcsak nem olyan közeli, mintha a testvéred kisfia lenne, de attól még nagynéni)
3/6 anonim válasza:
Ő a másodunokaöcséd, akinek te másodnagynénje/-bátyja vagy.
4/6 anonim válasza:
Ugyan miért kellett lepontozni, amikor éppenhogy jó választ adtam? (2-es)
5/6 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es válaszoló! Nem pontoztam le senkit, épp csak átfutottam a válaszokat, és gondoltam, hogy ma válaszolok mindenkinek, merthogy tegnap nem értem rá. Úgyhogy köszönöm mindenkinek aki fordított rá energiát és időt, hogy válaszoljon, tulajdonképpen mindegyik válasz megállja a helyét, és engem tökéletesen kielégített. Mégegyszer köszönöm, és mindenkinek üdvözletem küldöm. Márti.
2014. aug. 27. 20:04
6/6 Mógor István válasza:
Én viccesen "dédunokaöcs"-nek nevezem. Ha van, unoka, dédunoka és ükonoka, miért ne lehetne így nevezni! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!