Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg megérdemlem és tűrnöm...

Tényleg megérdemlem és tűrnöm kell, hogy folyamat sértegessenek csak azért mert fiatalon fogok szülni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, már 2 éve a párommal élek, akivel idén tavasszal össze is házasodtunk. Van mind a kettőnknek munkája, havonta valamennyit tudunk is félretenni. A munka mellett még az egyetemen tanulok. Úgy alakult, hogy 16 hetes terhes vagyok és annak ellenére, hogy nem terveztük a babát, nagyon örülünk neki mind a ketten. A családom viszont minden egyes alkalommal amikor találkozunk el kezd sértegetni, hogy fiatal vagyok, az egész életemet elrontottam, hiába taníttattak ezek szerint idáig, hogy mennyire rossz háziasszony vagyok amúgy is, stb. Eddig jó volt a kapcsolatom velük, de már kimondottan nagyon rosszul esik, hogy minden egyes találkozó alkalmával előbb vagy utóbb nekiállnak szapulni. Komolyan ekkora hiba fiatalon gyereket vállalni?
2015. nov. 9. 16:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
38%

En is egyet ertek a szuleiddel es 2 hozzaszoloval.

Ha csak visszagondolok, hogy 21 evesen (amikor egyebkent epp az elso diplomamat kaptam kezhez) mennyire gyerek voltam meg, fogalmam nem volt az eletrol... Es ez igy volt helyes. Kollegiumban laktam, es a legnagyobb problemam az volt,hogy az osztondijamat hogyan osszam be, hogy fussa meg bulira meg kajara is. Ez az elet rendje. Mindennek megvan a maga helye es ideje. Egyetem alatt nem a babazase az ido.

Borzaszto fiatal vagy meg, annyi mindent kene meg tapasztalnod, ami jellemformalo esemeny az eletedben. Majd meglasd, 3-5 ev mulva szinte teljesen mas emberke leszel,mas gondolkodassal. Vagyis kene lenned,hiszen ha a korodhoz es eletfazisodhoz megfelelo eletet elned, akkor azok mind formalnanak teged. Lehet,hogy igy, a kakispelus-szoptatas-babakocsi tologatas bermuda haromszogeben mozogva nem fogsz tudni tovabb fejlodni, es beszukulsz. Valoszinuleg ez az, amitol a szuleid is feltenek, es mivel tapasztaltabbak,mint te, ezt veled ellentetben atlatjak.

Felreertes ne essek (mondjuk ugy is tudom, hogy nekem fog itt mindenki esni, de hat annyira nem zavar amugy), nekem aztan teljesen mindegy, hogy ki hogy eli az eletet. Ha egyszerre 6-os ikreket szulnel 15 evesen, az sem izgatna kulonosebben. Szoval nem itelkez(t)em, a velemenyemet es a tapasztalatomat mondtam el,hogy vajon miert allhatnak most igy hozzad a szuleid.

Egesz biztos,hogy jot akarnak neked, szerintuk a legjobbat. Biztos meg fognak enyhulni egyebkent, hiszen ok is emberek, csak el kell fogadniuk a szituaciot.

Egy biztos, en nagyon megbantam volna,ha ilyen giatalon szulok. Es nem azert,amit itt sokan gondolnal, hogy a szabadsag, a tapasztalas, a fiatal let abbol all,hogy elsetalok a sarki diszkoig es jol leiszom magam. Dehogyis... Ez annal sokkal messzemenobb, a fiatalos, kotottsegek nelkuli eletforma.

Ugy gondolom, hogy nagy hiba lett volna,ha a fiatal eveimbol kihagyom az alabbi, jellemfejlodesi szempontbol roppant fontos dolgokat: egyetemen kollegiumban lakni, beosztani havi 24 ezres osztondijat ugy kb mindenre, megismerkedni a cserediakokkal es megmutatni nekik a varost, szerelembe esni - majd jo nagyokat csalodni, szobatarsakkal egyutt sirni es nevetni, csavarogni ugy hogy senkit nem erdekel merre vagy, megkapni az elso fizetesem, kivalasztani megvenni es izlesem szerint berendezni az elso sajat lakasom, eloszor vezetni a sajat automat, munka utan hazamenni es magadra zarni az ajtot, egyedul elni gondtalanul, szamolgatni a napokat kovetkezo fizuig mert elverted az osszes penzed, gondolni egyet repulore ulni es elmenni europa nagyvarosaiba, barataiddal elmenni a tengerpartra, ismerkedni random emberekkel, bulizni, sportolni, a hobbidnak elni, csak es kizarolag magadert lenni felelos stb.

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Nekem ezek fobtos dolgok voltak az eletemben, es noha mar nem itt tartok,mert megoregedtem, de fontos momentumai voltak az eletemnek, es ugy gondolom,hogyha ezek kimaradtak volna, nem lenne teljes az eletem. Ezt fontold meg.. habar, amugy mar neked mindegy, 16 hetes vagy, a kocka el van vetve. Te mar ezeket sosem fogod megtapasztalni. :( sajnalom :(

2015. nov. 10. 08:40
 22/35 anonim ***** válasza:
53%

" Szerintem aki 20-as évei legelején szül az a legnagyobb tulok a világon. Pont abban a korban kezd el nyűglődni egy gyerekkel, amikor még lehetősége van egy rakás olyan dolgot megtenni, amikre később már sem ideje és\vagy sem energiája nem lesz."

Utazni, dolgozni, szórakozni lehetőségem van akár 70 évesen is. Gyereket szülni nem.

2015. nov. 10. 09:10
 23/35 anonim ***** válasza:
49%
Pontosan utolso. Mert a mai viszonyok mellett minden masodik 70 evesnek millioi vannak utazgatni, sot olyan baromi prpduktivak es frissek ezek a mai oregek, hogy csak ugy kapkodnak ertuk a munkaeropiacon, es termeszetesen a biologiat is kicselezik,ugyanis abszolut nem is oregszenek, faradnak es kezdenek neki a szellemi keepulesnek.... Te jooooo isten...
2015. nov. 10. 09:39
 24/35 anonim ***** válasza:
87%

a 70-et manapság meg sem éled, ha igen akkor még dolgozol, mivel lassan annyi lesz a nyugdíjkorhatár, vagy muszáj neki nyugdíj mellett dolgozni vagy örül,hogy lyuk van a fenekén

én nem hiszem, hogy 70 évesen bevállalnék egy hátizsákos túrát, de 20 évesen simán

2015. nov. 10. 09:41
 25/35 anonim ***** válasza:
47%

21 évesen gagyi főiskolai diplomát kaptál kézhez, 21-es, azzal nem vettél rögtön lakást még a 80-as években sem. Jellemformáló események pedig bőven megtörténnek már erre az életkorra:-) Van, akinek boldogítóbb a férjével/feleségével és a gyerekével belépni az első saját lakásba, mint hóttegyedül.:-)

A kérdező 39 lesz, amikor a most születendő gyereke leérettségizik. Addig sem lesz lehetetlen utaznia, szórakoznia, 40 évesen eljut odáig, hogy a gyerek elkezd leszakadni, nagyrészt a saját társaságával tölti az időt, ő pedig a férjével már felépített egzisztenciával, kapcsolatrendszerrel, a gyerekhez alkalmazkodás nélkül, fitten élhetik az életüket. Ismétlem, nem 60-70, hanem 40 évesen.:-) Ráadásul a fiatal társaság fiatalon tart, rugalmasabb, nyitottabb gondolkozással, jobb alkalmazkodással a rohamos technikai fejlődéshez.

Azaz bőven megvannak az előnyei annak, ha az ember nem erősen a középkorúsághoz közeledve, hanem fiatalon, 20-as éveiben szül. Aki értelmes, azt nem hátráltatja semmiben.

2015. nov. 10. 10:56
 26/35 anonim ***** válasza:
9%

Márpedig de, az ember 70 éves korára azért összeszedhet némi pénzt, találhat magának olyan munkát, ahonnan nem rúgják ki és senkit sem érdekel, hogy néz ki vagy hány éves... S nem mindenki épül le, akár fizikailag, akár szellemileg. Anyám 70 évesen szerintem erősebb volt, mint én 20 évesen, ami nem nagy dolog, mert most, 40 körül fogok kezdeni edzeni s nem is szándékozom abbahagyni, szerintem idősebb korban a legfontosabb a sok mozgás.

Különbözőek vagyunk. Én nem szültem korán, nem voltak meg a feltételek s nem is bánom, de csak mert én nem vagyok érett 39 évesen, más 20 évesen még lazán az lehet :) S máshol lehetnek a prioritásai, mint annak, aki szerint kár az ifjú éveit gyerekre pazarolnia. Az egy egészen más dolog s pl. én a semmire pazaroltam az ifjúi éveimet, se koli, se külföldi ösztöndíj, se buli nem volt benne. Nem baj, élhetek még. Túrázni 100 évesen is tudok, motorra 33 évesen lett jogsim és kisgyerek mellől is el lehet menni egy körre (egyesek valamiért ezt nem tartják jó ötletnek, de ez nem kell, hogy befolyásoljon engem), nagyobb gyerekkel pedig főleg poén, mert ő is jöhet :) A többi hobbimnak pedig nem sok köze van a fizikai állapothoz sem (egészség ide vagy oda, nem akármit tud megtenni az ember idősebb testtel, igaz, fiatalon is tenni kell érte, ami pl. nálam nem volt meg).

Nem tudjuk megítélni, hogy pont a kérdező esetében jó döntés-e ez... Még ő sem tudja, hiszen nem tudja, mi lenne a gyerek nélkül s mi lesz így...

2015. nov. 10. 11:06
 27/35 anonim ***** válasza:
69%
#14: Azt írtam, KIHAGYTAM. Semmiféle bulizásokat, nőzéseket-fiúzásokat és efféléket nem csináltam, pedig nem volt gyermekem. Nem mindenkinek kell az ilyen. Ezek nagy részét pedig simán lehet később és gyerekkel is, ha valaki akarja. A magányos életet nem, mert a gyereket valakinek fel kell nevelnie, ezért is nagyon nagy döntés ez, de nem mindenki akar egyedül élni.
2015. nov. 10. 11:10
 28/35 anonim ***** válasza:
37%

26-os, te honnan tudod,hogy en milyen diplomat kaptam kezhez? Azt elarulod kerlek? Jah, amugy meg foiskolara sosem jartam, csak egyetemre. Es azota meg van plusz 1 diploma a zsebemben. De mindegy is, neked magyarazni,minek.

A masik, amit kerdeznek,azt hogy szamoltad ki, hogy 80 eves koromra lehetett volna csak lakasom? Irtam valahol,hogy most hany eves vagyok, es hogy hany evesen vettem meg az elso sajat lakasom?

Latod, a magadfajta miatt nincs ertelme ennek az egesz oldalnak. Egyszeruen bizonyos egyenek,mint pl te is,keptelenek vagytok elfogadni,ha valqkinek mas eletutja van,mint nektek,es o ebben tortenetesen boldog. Hat hol irtam en,hogy a masik ut rossz? Annyit irtam,hogy meglatasom szerint,fontos lett volna a fiatalsagat kielvezni. De mindegy amugy,mit irok. Olyan hotpiiicsa ostoba vagy, ameddig ellatsz...

2015. nov. 10. 11:13
 29/35 anonim ***** válasza:
65%

Egyszerű matematika. 18 évesen érettségizel, 3 év alatt pedig nem végzel egyetemet, csak főiskolát. 18+3=21.

Azt pedig nem írtam, hogy 80 évesen lehet csak lakásod.

2015. nov. 10. 11:16
 30/35 anonim ***** válasza:
25%
Mondd neked valamit az, hogy 3+2-re vettek szet az osztatlan kepzest? Es meg mielott nagyon belebonyolodnal a matekba, kulfoldon vegeztem a felsofoku tanulmanyaimat, itt mar korabban bevezettek ezt a rendszert. Csak,hogy meg ne zavarjon a sok szamolas :)
2015. nov. 10. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!