Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg megérdemlem és tűrnöm...

Tényleg megérdemlem és tűrnöm kell, hogy folyamat sértegessenek csak azért mert fiatalon fogok szülni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, már 2 éve a párommal élek, akivel idén tavasszal össze is házasodtunk. Van mind a kettőnknek munkája, havonta valamennyit tudunk is félretenni. A munka mellett még az egyetemen tanulok. Úgy alakult, hogy 16 hetes terhes vagyok és annak ellenére, hogy nem terveztük a babát, nagyon örülünk neki mind a ketten. A családom viszont minden egyes alkalommal amikor találkozunk el kezd sértegetni, hogy fiatal vagyok, az egész életemet elrontottam, hiába taníttattak ezek szerint idáig, hogy mennyire rossz háziasszony vagyok amúgy is, stb. Eddig jó volt a kapcsolatom velük, de már kimondottan nagyon rosszul esik, hogy minden egyes találkozó alkalmával előbb vagy utóbb nekiállnak szapulni. Komolyan ekkora hiba fiatalon gyereket vállalni?
2015. nov. 9. 16:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
16%

Nem kell tűrnöd, de ha tűröd, akkor az kiváló jelzése annak, hogy nem vagy kész a felnőtt létre.

Nézd, az ún. korai zárás (keress utána!) mindig annak a jelzése, hogy az adott ember nem egy kifejezett észlény: kiválóan megfelelő neki az a családi-mentális minta, amit a szüleitől látott, és meg sem kísérli azokat felülírni.

Ha te egyetemre jársz, és emellett vagy korai záró, akkor veled valami nagyon nincs rendben, és/vagy az egyetem színvonala a béka s.gge alatt van.

21 évesen a mai világban szülni nem gond, de közben egyemistának lenni szégyen. Vagy-vagy.

2015. nov. 9. 17:30
 12/35 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem meg veled vannak komoly gondok, 62%-os. Nehéz lehet ennyire békaperspektívából szemlélni a világot.
2015. nov. 9. 17:39
 13/35 anonim ***** válasza:
40%

10-es, abban biztos voltam, hogy nem telik bele 1 óra, és feltűnik egy doktori címmel rendelkező, két gyereket húszévesen megszülő, felnevelő ember, akinek minden faja volt a gyerekek mellett is és a felnőtt gyerekekkel jár most világot látni.

Így lett volna ötösöm a lottón.

2015. nov. 9. 18:12
 14/35 anonim ***** válasza:
43%

"Én nem tudok ilyen dolgokat, de hogy én kihagytam őket gyerek nélkül, az tuti. "

Nőzni vagy pasizni, bulizgatni, tervezgetni a jövőt, szabadon, korlátok nélkül, szülőktől külön élni a boldog magányban, hülyülni vagy hibázni nagyobb következmények nélkül, próbálgatni az életet ha te ezt 20 éves korod alatt mind megtetted akkor elég intenzív gyerekkorod volt.

2015. nov. 9. 18:21
 15/35 anonim ***** válasza:
82%

Off: Anyukád hány évesen szült téged? Csak azért kérdezem, mert 20-30 évvel ezelőtt az volt a normális, hogy a nők a húszas éveik elején szültek. Az anyukám már 33 éves volt, mikor én megszülettem, és én nagyon kilógtam a sorból. Az osztálytársaim szülei legalább egy évtizeddel fiatalabbak voltak.

ON: egyáltalán nem rontottad el az életedet. Mellesleg nem hagysz ki semmit, legfeljebb egy kicsit eltolod, amíg a gyerkőc nagyobb nem lesz. Hol van az kőbe vésve, hogy egy anyuka nem járhat el néha bulizni, nem mehet nyaralni, színházba...stb.

Ha van lakásotok, jövedelmetek, meg a gyerek mellett ambícióitok is, akkor szerintem nagy baj nem lehet.

Annyit tanácsolnék csak, hogy mikor megszületik a gyerek, passziválj, mert az elején a kettő együtt nem megy. Egyébként kivitelezhető, én is tanultam gyerek mellett.

Hajrá. Ha pedig a család ennyit bánt, akkor egy darabig hanyagold őket, hátha észbe kapnak. Nincs igazuk, ez a lényeg.

2015. nov. 9. 20:15
 16/35 anonim ***** válasza:
6%

A családdal közöljétek, hogy meg vagytok győzve, és örökbe fogjátok adni a babát, többet nem akartok hallani a témáról. Ha még egy mondatot mondanak, hajítsátok ki, vagy hagyjátok ott őket.

Egyébként nem kötelező se nőzni, se pasizni. És bátran lehet a húszas évek elején szülni, ha valaki tudja, mit vállal, és tényleg vállalja.

Jó ha van egy támogató család, de ha nincs, akkor még mindig lehet baráti kör, lehet pénz bébiszitterre, és meg lehet szervezi normálisan az életet, hogy a párnak egymásra is maradjon ideje.

A nők a hormonális változásoknak és a helyzet kényszerének hála általában spontán felnőnek a feladathoz, a gond a gyermeklelkű apákkal szokott lenni, akik nehezen tűrik, hogy a kisbaba mellett második helyre szorulnak a nőnél. Minden jószándékuk ellenére se tudják sokszor előre felmérni, mibe vágtak bele. Esetleg nem is egészen önként, hiszen még nem akartak gyereket, csak belenyugodtak, hogy lesz. Ráadásul a haveroknál még bőven nincs gyerek, az esetek nagy részében még meg se nősültek... Csini barátnőkkel villognak, az ő feleségük meg nyúzott a kialvatlanságtól, és folyton lóg rajta egy csecsemő.

Erről a helyzetről sokat kell beszélgetni, mi miért van és főleg hogyan lehetne mindenkinek jobb.

Boldog babázást!

2015. nov. 9. 20:25
 17/35 anonim ***** válasza:
63%
úgy egy év múlva ted fel magadnak ezt a kérdést
2015. nov. 9. 20:32
 18/35 anonim ***** válasza:
76%

szerintem a családod rendkívül bunkó. inkább örülniük kéne. külön élsz,házasok vagytok. mi akadálya van?

ha még otthon élnél és a kapcsolatotok se lenne stabil,megérteném az aggodalmukat. de így alaptalan.

más is fejezte már be az egyetemet baba mellett, nyilván megoldható. gondolom már nincs is sok hátra az egyetemből. ne hagyd ott,mindenképpen fejezd be,még ha passziválnod is kell 1x.

én ha a családtagod lennék gratulálnék és kész.

amúgy kíváncsi lennék anyukád hány évesen szült.

2015. nov. 9. 20:51
 19/35 anonim ***** válasza:
19%

13-as, biztosan vagyunk néhányan. Az egyetemnek, ahol végeztem, családos kollégiuma is van, és nem egyedül mi laktunk benne.:-)

Hozzáteszem, nem az egyetlen egyetem Magyarországon, amely a családos hallgatóinak koleszt tart fenn. Úgyhogy csak óvatosan az ostoba kijelentésekkel.

2015. nov. 9. 21:36
 20/35 anonim ***** válasza:
41%
gondolom mivel védekezni is buták voltatok, nem sokat néznek ki belőletek. "becsúszott" khmm persze
2015. nov. 10. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!