Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egyszerűen kivagyok már az...

Egyszerűen kivagyok már az anyósomtól, folyamatosan hisztizik, tiszta depressziós folyamat már azon gondolkodom elköltözöm, szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy ideje összeköltöztünk párommal és anyukájával. Az anyósomnak fura természete van, úgy érzi mindenki meghal csak mellette, kb.10 éve meghalt a barátja, anyja. Kezdetben megértettem nehezen dolgozza fel a dolgokat, folyamat rossz kedve van, éhségsztrájkot tart, ne szóljanak inkább hozzá, hagyja mindenki békén. Pár hete meghalt egy távoli rokona és azóta egyre rosszabb a helyzet, folyamat sír, duzzog mindenkire, hagyja őt mindenki. Komor hangulat van kb. egész nap. Én már ezt nem bírom. Mondtam páromnak, hogy lehet hazamegyek anyukámhoz pár hétre (régóta nem voltam nála erre fogva ). Ő felőle persze jól van, nem merem neki mondani az anyja miatt, mert nagyon szereti, félek az anyját választja helyettem. 23/L

2013. nov. 9. 20:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%

Tudod, mindenki másképp dolgozza fel a gyászát. Van aki lassan, állandóan sírdogálva, van aki gyorsan, szinte meg sem érinti a halál ténye.

Az anyósjelölted nehezen gyászol. Ha nem vagy képes tolerálni a lassú gyászfolyamatát, talán tényleg jobb ha hazaköltözöl.

Végül te csak vendég vagy ott..

2013. nov. 9. 20:05
 2/15 anonim ***** válasza:
41%

Anyós= férj, felesége anyukája.

Neked nincs is anyósod.

2013. nov. 9. 20:07
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Ahogy az ember egyre idősebb lesz, minden haláleset kicsit arra emlékezteti, hogy öregszik. NEm mindenki egyformán dolgozza fel.
2013. nov. 9. 20:08
 4/15 anonim ***** válasza:
52%

De jó fej volt az első két válaszoló!

Tényleg az a lényeg, hogy anyósa-e, vagy a párja anyukája. Milyen jól megfogtad a lényeget!

Nagy különbség van aközött, hogy valaki gyászol, vagy éveken át lehúz mindenkit a környezetében.

Szerintem normálisan és őszintén el kellene mondanod a párodnak, hogy nehezen viseled ezt a helyzetet és valójában kicsit ki akarsz szabadulni ebből. De ne állítsd választás elé. Ezt meg kell értenie, ha nem indulat szól belőled. Ha pedig nem toleráns, akkor talán jobb, ha hagyod is.

2013. nov. 9. 20:14
 5/15 A kérdező kommentje:
Megértem, hogy nehezen dolgozza fel, de már a rokonai is mondják neki, hogy valami orvosi segítség kellene neki mert nem képes átlépni a dolgokon, és 50 éves létére kb. már életkedve sincs. Nem lehet vele mit tenni már mindent próbáltunk, csak a kapcsolatunk fog rámenni a párommal, úgy érzem, de ezt nagyoon nem szeretném.
2013. nov. 9. 20:20
 6/15 anonim ***** válasza:
51%

Időpont ma 20:14

Már bocsika, de miért ne gyászolhatna valaki éveken keresztül. Az anyósjelöltjének van egy természete. Nehezen engedi el azokat akik fontosak voltak számára és meghaltak. Kizártnak tartom, hogy éveken át mindennap gyászos képet vág, és hangosan jajgat a gyásztól. Pár hete halt meg egy rokona, gyászol.. Miért ne gyászolhatna?? Az anyósjelöltje ilyen..

Ha nem tetszik a kérdezőnek, akkor költözzön haza.. De nehogy már a kérdező kioktassa azt az embert aki befogadta a házába..

2013. nov. 9. 20:21
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
Mindenképpen beszélned kell a pároddal, mert ha csak kamuzol, hogy miért mész el pár hétre, akkor miért várod, hogy javuljon a helyzet, vagy a párod megértse, hogy neked ez rossz?
2013. nov. 9. 20:23
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Egy kis történet. A legjobb barátnőm akivel együtt nőttem fel, imádni való anyja volt. Nagyon szerettem. A nagymamája (anyukájának az anyukája) is velük élt éveken át. Olyan 10 évvel ezelőtt meghalt a mama. A barátnőm anyja aki mindig életvidám, belevaló nő volt, egyik napról a másikra olyan mély gyászba esett, hogy évekig csak sírt, kerülgetni kellett, magába zárkózott. Pár éve a fejébe vette, hogy minden betegséget amiben az anyukája szenvedett most ő szenved benne.. Hogy mindent átvett amivel a mama kínlódott. A barátnőm nagyon aggódott, ketten is próbáltunk beszélni az anyjával, hogy keressen fel egy orvost míg nem késő.. De nem. Tovább gyászolt. 2 évvel ezelőtt egy nyári napon egy reggel többé nem ébredt fel. Meghalt. Este még lefeküdt aludni, hogy másnap kimegyünk a nyárilakba, de reggelre meghalt. ( a halál oka agyvérzés)

Lehet a szemedben anyósod egy idegesítő, depressziós ember, de erről ő nem tehet. Egyszerűen minden embernek egy bizonyos kor után másképp reagál az elveszett emberek hiányára mint a fiatalok..

Itt vagyok én is. Szerettem a papámat, nagymamámat, nagynénémet. Gyerek voltam amikor meghaltak. Akkor megsirattam őket, de különösen nem érintett meg a haláluk annyira. Azóta eltelt majdnem 30 év. Most egyre többször eszembe jutnak, és van amikor ma is elsírom magam..

Ma jobban gyászolom őket mint akkor amikor meghaltak..

2013. nov. 9. 20:30
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,tanácsokat megpróbálom megbeszélni a párommal. Egyébként éveken keresztül ezt csináta, csinálja minden nap a halál a téma nála, ez meghalt az meghalt, rossz hallgatnom mivel 4 hónapja vesztettem el testvéremet, felejteni szeretnék, nem mindig gyászhangulatban élni, mert mindennap eszembe juttatja. Én nem akarom kioktatni, inkább sajnálom, de ez így már nem mehet tovább.
2013. nov. 9. 20:35
 10/15 anonim ***** válasza:
57%
Akkor viszont ülj le a pároddal és mond el neki amit ide leírtál. Legyél hozzá őszinte. Mond el, hogy te is gyászolsz, de az anyja gyásza, viselkedése bár sajnálod és megérted, de téged is lelki beteggé tesz, amit te már nem tudod kezelni.. Biztos vagyok benne hogy a párod megérti a helyzetet. Az őszinteség a legjobb megoldás.
2013. nov. 9. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!