Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet család nélkül igazán...

Lehet család nélkül igazán boldogan élni?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi, hogy hosszú lesz, de így kaptok teljes képet a történetről!

Szóval hárman vagyunk tesók, egy szeretetteljes, összetartó családban nőttünk fel. Szüleinkkel csináltunk egy közös családi véget, Hollandiában dolgozunk. Az egyik tesómnak és nekem már családunk van, a másik tesóm meg a kedvesével él. És a kérdésem lényegében erről a tesómról szól. Ő is a családi cégben dolgozott, minden rendben ment, amíg meg nem ismerte a jelenlegi barátnőjét. Ahogy képbe került ez a lány, a testvérünk eléggé megváltozott, ami valamilyen szinten érthető ha az ember szerelmes. A lényeg, ezalatt az idő alatt, amióta vele van (3év) azóta nem jön haza karácsonykor, pedig az szent és sérthetetlen volt a család számára. Se születésnap, se névnap, se keresztelő, az ég világon semmi de semmi olyan eseményen részt nem vesz, ami addig fontos volt. A családi cégből kilépett, odament dolgozni ahol a lány dolgozik, egyetlen egy barátja sincs akik korábban a barátai voltak, csak a lány baráti társasága (pl: keresztanyja esküvőjére nem jött haza, de a választottja volt kollégájának az esküvőjére - akivel kb kétszer találkozott- az övére igen), kollégái, családja. A lány mindennap beszél a családjával, ők szentek és sérthetetlenek, a mi családunk viszont minden csak nem élhető. Folyamatosan szítja a tüzet a két testvérem között, vagy a szülők irányába. Természetesen nem direktbe, hanem "okosan" hogy ne ő kerüljön ki belőle rosszul. Öcsém egy abszolút jó lélek, a légynek se tudna ártani, jó szándékú srác. Édesanyánkkal rettentő szoros volt a kapcsolata, a legjobb barátok voltak. Az a gond, hogy nem látom rajta, hogy ő így olyan nagyon boldog lenne. Inkább azt látom hogy azon van, hogy bebizonyítsa nekünk hogy ő igenis jól választott. A lányról nem lehet beszélni, se jót, se rosszat az ő (mármint tesóm) jelenlétében, mert azt személyes támadásnak veszi. Szóval a kérdésem, hogy öcsém tényleg le tudná így élni az életét? Hogy rólunk tudomást se vesz? Nekünk ezt így el kell fogadnunk? Tekintsünk rá mi is úgy mintha nem létezne? Vagy keressük a társaságát "nyaljunk" neki és tapsoljunk minden lehetőségnek amit kegyeskedik velünk tölteni? El vagyok keseredve....

2015. szept. 30. 09:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt neki kell eldöntenie. Elhiszem hogy fáj, és hogy nehezen tudjátok elfogadni, de az Ő élete. Amit tehettek, hogy elmondjátok a véleményeteket, szépen, nem bántóan. (az csak olaj lenne a tűzre, ha úgy érezné, hogy bírálják). De hiába mondja bárki hogy húú nem lesz boldog, mert lehet hogy az lesz. Vagy hogy ez így nem jó, ha Ő annak látja. Igazából mindegy, hogy ki mit gondol, ha Ő így cselekszik.
2015. szept. 30. 11:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"ezzel együtt miért kell elfordulni a családtól?"

Szerintem ti az átlagnál jobban "összeragadt" család vagytok, és csak ezért fura ez ennyire. Talán neki is elege lett abból, hogy sem karrier, sem magánélet nincs nálatok a CSALÁDon kívül. Mert ott KELL dolgozni a családi cégben, ott KELL lenni az ünnepeken. Talán évek óta várta, mikor pattanhat meg végre, hogy kipróbálja magát a családon kívül egy munkahelyen, más környezetben és a lány csak az az új impulzus volt, ami végre kimozdította.

Lehet, hogy a másik oldal így néz ki.

Én nem látom drámainak a helyzetet, normális, közös életet kezdő fiatal párnak hatnak, akik azon vannak, hogy összehangolják kettejük munkáját, szabadidejét.

2015. szept. 30. 11:05
 13/21 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo,

szerintem szimplan nem akarjatok tudomasul venni hogy a testveretek nem gyerek tobbe.

Persze hogy nem isteniti ugy a testveret mint kamaszkoraban! Mi ebben a meglepo?

Meg abban hogy a gyerekkori baratai elkoptak melole? Ez teljesen normalis.

2015. szept. 30. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

El kell fogadni, hogy vannak emberek, akiknek nem a "régi" család az első, hanem a maguk útját járják, saját család alapítására törekednek.

Az emberek néha változnak, van hogy azt igénylik hogy a testvérekkel, szülőkkel legyenek, de van hogy inkább mással vagy egyedül vannak.

Hogy őszinte legyek, lehet nekem is sok lenne a családotok. Családi vállalkozás, anyum a legjobb barátom, mindig együtt lógni, minden ünnepet együtt tölteni...

Lehet hogy ő pont fordítva éli meg a dolgokat, hogy mindenképp el akarjátok a lánytól szakítani, és mindenképp azt akarjátok, hogy úgy éljen ahogy nektek tetszik.

2015. szept. 30. 11:32
 15/21 anonim ***** válasza:
52%
Valószínű, hogy a tesód tényleg ezt máshogy élte meg, ahogy feljebb már írták. Fura a családotok, nem összetartó. Azért az sok lehet, hogy még családi vállakozásban is együtt, anyu a legfőbb bizalmasa, a legjobb barátja. Ez nem egészséges felnőtteknék. Az is rendben, hogy a testvérére felnéz kamaszként, de ezt ki kell nőni, és most Ő kinőtte. Azért ez nem a legegészségesebb egy biznonyos kor után. Végre talált egy lányt, akibe őszintén szerelmes, és ő segített neki egy egészséges felnőttnek lennie. Most kicsit hanyagolja a családot, ezzel ne piszkáljátok most. Valószínű inkáb sok volt neki a családi elvárás eddig, meg az irányítás. Miért az milyen lenne, hogy van komoly barátnője és még mindig az anyukája lenne a legfőbb bizalmasa? Minden elmondani a az anyukájának a lelkébe zajló dolgokról? Gondolom azért a kapcsolatot tartja a családdal, csak nem azona napon megy mondjuk boldog szülinapot kívánni mikor a család többi része ott van. Szeritnem ne furjátoka párját, inkább hálásak lehettek, hogy nem egy anyuci kisfia lett, aki majd 40 évesen is anyucihoz rohan mindenért.
2015. szept. 30. 11:47
 16/21 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ezt eddig mi gondoltuk rosszul. Csak nehéz ezt elfogadni, hogy nem lehet szinte semmilyen fórumon őt elérni (neki pl fb-ja se lehet, a barátnőjének van, egy közös telefonjuk van...). Meg igazán az a fájó hogy amíg a lány a családjával napi szinten beszél, velük felhőtlen a kapcsolat, addig mi le vagyunk szalmával takarva....

De mivel mind azt írjátok, hogy ez természetes, akkor nekünk kell a fejünkben rendet tenni és megpróbálni másként látni a helyzetet!

Köszönöm a válaszokat!

2015. szept. 30. 11:56
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát hálás tutira nem leszünk ennek a lánynak, mert voltak elég csúnya húzásai...

De értem mire akartok rávilágítani!

2015. szept. 30. 11:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Anyám se értette, amikor elmagyaráztam neki hogy miatta menekültünk el a testvéreimmel a szülői házból. Neki az volt a normális hogy üvöltözött mindenkivel, mintha az lett volna a normális társalgás hangneme. Azt se értette hogy miért tört meg minket az, amikor nap mint nap megalázta apánkat mindenféle módon, pedig a kisujjával se ért fel soha, egyszerűen csak kihasználta a jámbor természetét. Szerintem a mai napig nem érti, az ő fejében mi mindig mintacsalád leszünk, olyan mint az övék volt gyerekkorában, pedig ott is gyilkolták egymást a szülei. Miután eljöttem, stabilizálódott a kapcsolatunk, de elvagyok azzal az évi 3-4 látogatással ami van, mert a tüske megmaradt.
2015. okt. 1. 09:55
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező,

fogd már fel, hogy lehet, hogy abban igazad van, hogy most kicsit a másik véglet felé ment el, de az egyáltalán nem mindenkinek élete álma, hogy se munkahelye, semmije ne legyen a családon kívül. Nem írom, hogy ez "nem normális", mert mindaddig az, amíg minden döntésképes embernek megfelel. Nekem nem felelne meg.

Csak ugye nálunk megvolt az egyensúly, lassan szépen leszakadhattunk a családról, úgyhogy teljesen evidens, mindannyiunk igénye, hogy pl. ünnepekkor összejöjjünk.

De simán lehet, hogy ha jobban erőltetik az erőszakolt csordaszellemet, akkor drasztikusabban lépek ki én is belőle.

2015. okt. 1. 13:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező; én pontosan tudom, mire gondolsz.

Az én apukám volt ilyen helyzetben, a mi családunkon, azaz az anyukám kedvét keresésen kívül nem volt semmije, senkije. Gürizett hajnaltól késő estig.

Szerintem vannak ilyen nők, akik kizárólagosan kell, hogy birtokolják a párjukat.

Akit eleve úgy választanak ki, hogy gyenge jellemek legyenek -vagy mondhatjuk könnyen befolyásolhatónak is-.

Szerintem boldogtalanok az ilyen férfiak, de gyengék szabadulni.

Szörnyű látni, az biztos.

2015. okt. 2. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!