Élhet egy család nagy szegénységben, mégis boldogan?
Figyelt kérdés
Mekkora problémákat képes áthidalni a kölcsönös szeretet? Ha egy ember leszállítja a fogyasztási igényeit, az boldogtalanná teszi?2012. okt. 18. 18:36
1/23 anonim válasza:
Ez az adott ember gondolkodásától függ. Bármi lehetséges, csak akarni kell.
2/23 anonim válasza:
van ahol az anyagi problémák kölcsönös vádaskodást, hibás-keresést idéznek elő. Van, akiket még jobban összekovácsol a nehézség.
A tartós anyagi "szorítás" állandó feszültséget okoz. Ezt az egész család megsínyli.
3/23 anonim válasza:
Pozitív gondolkodás és egymás tisztelése nagyon fontos.
5/23 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen, én is ezek közt voltam még gyerekkoromba, a szüleim boldogok voltak még a mai napig is azok. Egy bátyám van és gyerekként nagy volt a szegénység nálunk, a szüleim nagyon sok mindent tettek azért hogy mi ne éhezzünk nagyon nem emlékszem már rá sajnos, de azt tudom hogy nem hagyták hogy a bátyámmal éhezzünk, mindig kitaláltak valamit. És most kb 10 éve van az hogy anyagilag úgy állunk hogy ilyenekért nem kell aggódni, de ennek örülök is hogy ilyen volt mert így főleg a mai világra úgymond belénk lett nevelve hogy mire kell figyelni és hogyan kell kezelni a helyzetet, a szüleim most tartanak ott anyagilag hogy már jobban elereszthetjük magunkat, mert rájöttek hogy megérte nekik annyit szenvedni anno hogy most az egész család számára nyugodtabb életet biztosítsanak. Én még tanuló vagyok jövőre érettségizem. a bátyám tavaly végezte el az egyetemet, dolgozik, plusz a barátnője vagy is már a menyasszonya 4 hónapos terhes, és ők is boldogok, a bátyám nagyon odafigyel a kiadásaikra meg mindenre, nagyon spórolnak, és örül hogy majdnem pokol volt a gyerekkora mert nagyon odatud figyelni mindenre. Ennek én is örülök mert engem a mai napig így nevelnek hogy a pénzt nem szabad elverni marhaságokra, csak is arra amire szükségünk van. Nálunk működött ez anno. Ha most lenne ez nem tudom hogy működne, ezen már ők is elgondolkodtak, nem jutottak semmire igazából.
7/23 anonim válasza:
Hová tudnád még leszállítani az igényeket?
Közlekedni, enni kell, a gyerekeknek ruha kell, az iskolai tábort ki kell fizetni, rezsit szintén.
Akinek ezekre nem jut (márpedig sokan vannak így), állandó feszültségben élnek.
És akkor igényekről még szó sem esett, hogy szeretnél kikapcsolódni, strandolni, húst enni néha, netán egy fagyit?
8/23 anonim válasza:
Nem mert nem leszek boldog az állandó feszültségtől, hogy mire telik mire nem.
9/23 anonim válasza:
sajnos nem vagyunk gazdagok,de a szeretet,a szerelem ,a varázs attól nem múlik el! együtt gazdagságban-szegénységben!
10/23 anonim válasza:
Persze hogy élhet boldogan és ami meglepő hogy nem is érzi kényszernek vagy erőltetettnek az ember.ehhez még az igényeket sem kell levinni.pusztán másképp kell felfogni,alakítani az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!