Véleményetek? Még meddig hagyjuk ezeket a dolgokat szó nélkül?
Férjem második gyerek, már a kapcsolatunk kezdetén észrevettem, hogy a testvérét többre tartják. Ugyan nem tudom, miért.
Ami már egy ideje zavar minket, hogy a testvére és annak családja sokkal jobban értékelve van, szinte a seggük ki van nyalva, ha mennek a szülőkhöz. Ők megmondták, hogy csak márkás élelmiszert vegyenek, ha ők ott esznek,a gyerekneknek márkás dolgokat lehet csak venni. Hozzáteszem, hogy a seggük kilóg a gatyából. A nagyszülők persze próbálnak eleget tenni nekik. Ha mi megyünk, akkor általában maradék a kaja, frisset nem nagyon főznek nekünk, kaptunk már harmadnapos tökfőzeléket, mert "azt is meg kell enni". A másik család nem egyszer kapott már lazacot(!!!!!)ebédre, vagy éppen borjút.Nekünk a teszkós üdítő kerül az asztalra, nekik coca cola, rauch, nestea stb. 9 éve vagyunk együtt a párommal, de még mindig nem jegyezték meg, hogy allergiás vagyok élelmiszerekre és csípőset egyáltalán nem tudok enni. Simán elémrakják az olyan ételt, amihez még kézzel sem érhetek hozzá, nehogy megehessem.
A nagy melegekben borult ki végleg a bili, amikor a medencét le kellett engedni a sógornőm kérésére, mert koszos a víz, de előtte mi pancsolhattunk benne, mondván semmi baja a víznek, fertőtlenítve van. Mondanom sem kell, hogy mennem kellett a nőgyógyászhoz....
Szóval mondjatok valamit, mit kell ilyen esetben tenni. Úgy érzem, ez már túlnőtt rajtunk.
Egyrészt én is minimálisra redukálnám a kapcsolatot, és ha mennék, vinnék magammal innivalót meg kaját.
Másrészt szerintem az is benne van a dologban, hogy félnek a sógorodéktól. Hisz te is írtad, ők nem kérték, hanem követelték, hogy csak márkás drága élelmiszer, márkás ajándék, stb. Így nem mernek nekik ellent mondani, mert gondolom tudják, hogy hatalmas patália és sértődés lenne a vége, inkább kinyitják jobban a pénztárcát, csak nyugalom legyen. Tőletek nem félnek, ezért merik ezeket "lenyomni a torkotokon" úgymond. Hisz a párod egyszer rájuk szólt, akkor figyeltek erre, de gondolom azért tértek vissza ehhez, mert nincs elég pénzük.
Persze nem az ő pártjukat fogom, mert bunkó dolog az, hogy az egyik testvért így "elkényeztetik", a másiknak meg penészes italt adnak 100 napos kajával.
Én is megjegyezném néha, hogy "ugye milyen jó, hogy mi megisszuk a tescost is, és nem várjuk el a méregdrága cuccokat?"
És arra nem gondoltatok, hogy szimplán leültök, és megbeszélitek velük négyszemközt, elmondjátok, hogy ez titeket eléggé zavar?
Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Én is azt látom, hogy a sógorodéknak nem mernek ellent mondani, inkább tűrnek, és többet áldoznak rájuk. Szerintem ők is tisztában vannak vele, hogy ez nektek rosszul esik (pláne miután a párod megmondta nekik), csak tőletek nem félnek, és rajtatok spórolnak. Én a párod helyében megmondanám nekik, hogy a sógorodéktól sem kell félni, és nem kell hagyni, hogy kihasználja őket pénzügyileg, hogy mindig a legdrágább élelmiszert, cuccokat veteti meg velük. 2 gyerek közül az egyiket nem a másik rovására kell támogatni, vagy "kényeztetni".
Ha meg nem erről van szó, akkor szimplán nem foglalkoznak veletek, úgy vannak vele, hogy nektek a penészes cucc is jó. Ha erről van szó, minimálisra csökkenteném a kapcsolatot, és megmondanám, hogy innentől nem kértek vendégségben semmilyen italt vagy ételt, majd ti hoztok magatoknak, mert nem kívánjátok a penészes 20 napos kaját.
A lényege az, hogy nyissátok ki a szátokat, és ne némán tűrjetek, mint valami alattvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!