Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Véleményetek? Még meddig...

Véleményetek? Még meddig hagyjuk ezeket a dolgokat szó nélkül?

Figyelt kérdés

Férjem második gyerek, már a kapcsolatunk kezdetén észrevettem, hogy a testvérét többre tartják. Ugyan nem tudom, miért.

Ami már egy ideje zavar minket, hogy a testvére és annak családja sokkal jobban értékelve van, szinte a seggük ki van nyalva, ha mennek a szülőkhöz. Ők megmondták, hogy csak márkás élelmiszert vegyenek, ha ők ott esznek,a gyerekneknek márkás dolgokat lehet csak venni. Hozzáteszem, hogy a seggük kilóg a gatyából. A nagyszülők persze próbálnak eleget tenni nekik. Ha mi megyünk, akkor általában maradék a kaja, frisset nem nagyon főznek nekünk, kaptunk már harmadnapos tökfőzeléket, mert "azt is meg kell enni". A másik család nem egyszer kapott már lazacot(!!!!!)ebédre, vagy éppen borjút.Nekünk a teszkós üdítő kerül az asztalra, nekik coca cola, rauch, nestea stb. 9 éve vagyunk együtt a párommal, de még mindig nem jegyezték meg, hogy allergiás vagyok élelmiszerekre és csípőset egyáltalán nem tudok enni. Simán elémrakják az olyan ételt, amihez még kézzel sem érhetek hozzá, nehogy megehessem.

A nagy melegekben borult ki végleg a bili, amikor a medencét le kellett engedni a sógornőm kérésére, mert koszos a víz, de előtte mi pancsolhattunk benne, mondván semmi baja a víznek, fertőtlenítve van. Mondanom sem kell, hogy mennem kellett a nőgyógyászhoz....

Szóval mondjatok valamit, mit kell ilyen esetben tenni. Úgy érzem, ez már túlnőtt rajtunk.

2015. júl. 31. 13:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez történik!Viszont én megfejtettem,hogy miért.Tudja,hogy én nem várom el, hogy bármit is tegyen nekem az asztalra.A másik viszont nem fél tõlem.Akinek mindent elé rak,az elvárja és fél tõle.
2015. júl. 31. 15:17
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Tudom milyen érzés nálunk párom húga az etalon. Pedig nem dolgozik már évek óta, fiatal, kifogott egy pénzes pasast, egész nap fbra posztolgat de a házi munkát meg nem szereti nem is csinál semmit mert nincs hozzá kedve. Volt hogy hazajöttek család látogatóba az ő kedvük szerint főzött az anyjuk erre bejelentették hogy inkább étterembe mennek és el is húzták a csíkot. Persze nem szólt rájuk hogy azt főzte amit kérnek akkor miért mennek el? Mi meg ha ott hagyunk egy fél falatot már jön a hiszti hogy hát ő ezért robotolt?? A végtelenségig tudnám sorolni, hogy miben nyilvánul meg a megkülönböztetése... engem is bosszant de nem tudok vele mit kezdeni nem lehet szólni a lányára egy rossz szót se pedig az meg úgy beszél vele néha mint a kutyával.
2015. júl. 31. 15:42
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

"Engedtessék meg, hogy ünnepekkor és még pár alkalommal évente meglátogassuk a férjem szüleit."

Meg van engedve. Ha szívni akarsz, szívjál csak nyugodtan.

2015. júl. 31. 15:54
 14/24 anonim ***** válasza:
Nálunk us így van csak itt úgy van, hogy aki még a szülővel él ő a Szent ha meg jön már nem itt lakó testvér el can zavarva este, hogy mindenki aludjon a saját agyában.
2015. júl. 31. 16:21
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Elég gyakori, hogy a szülők a két testvért nem egyformán kezelik Ez elsősorban a férjed ügye, sokat nem tudsz tenni ellene. Az évi pár alkkalmat "kibírod". Legfeljebb tehetsz 1-2 "finom" megjegyzést, pl. ha megint "maradékot" kaptok: Jaj! Bocsássatok meg, elfelejtettünk szólni: ma barátokkal, étteremben ebédelünk.
2015. júl. 31. 16:46
 16/24 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ne foglalkozz vele.

Nálunk is ez volt, sőt, sokkal rosszabb, ugyanis anyós VELEM kivételezett a saját fiával szemben, tudniillik lánypárti.

Úgy viselkedett kb., mintha lecserélt volna minket, én lettem a kislánya, a fia meg az utálatos vő.

Ha születésnapom volt, kaptam saját kezűleg készített (nagy szó, utál sütni) tortát, ajándékot, jó, hogy bulit nem szervezett... a férjem se tortát, se ajándékot, egy képeslapot se, éppen csak egy odavetett köszöntést.

Ha ott voltunk, engem ajnározott, a fiára rá sem nézett.

Rövid távon kivontam magam az egészből, elkezdtem minél ritkábban, majd egyáltalán nem odajárni, el tudtam képzelni, hogy esett ez szerencsétlen férjemnek.

Azóta anyós észhez tért, átmentem a szemét meny szerepébe, visszaakaszkodott volna a fiára, csakhogy már nem tudott, ő közben észhez tért.

Nagyrészt csak telefonon tartják a kapcsolatot, a férjem évente kb. kétszer, ha meglátogatja... egyáltalán nem kellett beleszólnom.

Hidd el, ha a férjed rosszul érzi magát a helyzetben, tenni fog ellene úgy is, előbb-utóbb ő is lázadni kezd.

Addig vágj jó pofát a dolgokhoz, esetleg néha odacsíphetsz kicsit, de amíg nem tesznek ellened megbocsájthatatlant, ne szólj bele, felnőtt férfi, meg tudja védeni magát :)

2015. júl. 31. 17:24
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem kell látogatóba menni?
2015. júl. 31. 17:55
 18/24 DuplaKV ***** válasza:
100%
Hívd meg magatokhoz a kedves mamát és játszd el velük ugyan ezt. Lehetőleg a sógorék előtt, és ha panaszkodnak, akkor jegyezd meg, hogy ti ezt láttátok az anyósodéknál, és ezért gondoltátok, hogy ez mindig így szokott lenni náluk.
2015. júl. 31. 21:41
 19/24 anonim ***** válasza:
Pedig csak az van, hogy távol tartjátok magatokat.
2015. aug. 1. 07:28
 20/24 A kérdező kommentje:

Egy barátnőm szerint minden alkalommal verjük ki a balhét. De nem ezért megyünk. És őszintén: már belefásultam, hogy szinte minden alkalommal mondjam, hogy ezt nem tudom megenni, vagy hogy kibukjak azon, hogy se íze, se bűze üdítőt tesz oda, ne adj isten romlott dolgot. Ha megyünk hozzájuk, akkor legalább 1 napot ott vagyunk, nagyon ritkán egy éjszakát is maradunk. Nem csak az étkezésekről szól az ott töltött idő, de szó mi szó, gyomoridegem van sokszor, ha közeledik az ebéd, vagy vacsora.

Mégsem érzem, hogy az a megoldás, hogy nem megyünk hozzájuk. Szóba hozni mégis olyan degradálónak érzem. Példálózni a sógoréknak felszolgált csodákkal megint olyan gyerekes, nem? Ahhh totál tanácstalan vagyok, pedig valamit csinálni kell. Még a márkátlan dolgok nem is vészesek, lehet inni vizet is, vagy nem kell a csokit elfogadni, ha rossz az íze. De mit csinálok, ha egyszer ott fulladok meg az asztalnál, mert megint elfelejtik (9 év után)az allergiámat????

2015. aug. 1. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!