Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hagyjuk éhen halni a sógornőmet?

Hagyjuk éhen halni a sógornőmet?

Figyelt kérdés
Amikor megismerkedtem a férjemmel épp a húgával közös lakásukat adták el. Ezután én megörököltem a nagymamám lakását,amit a párom pénzéből felùjìttattunk majd jóval drágábban eladtunk.(szerintem az az előtti 40 évben kifestve se volt ott, viszont Buda egy nagyon szép részén van tehát bőven megtérült.) A húga ez idő alatt eltapsolta a pénzt. Utazott, drága ruhákat és bútorokat vett. Mindezt úgy, hogy albérletben lakott és nem volt normális munkája. Ca. 7 milliót elköltött 2 év(!!)alatt, de legalább elmondhatta magáról, hogy járt Kubában és van 20 pár 70ezer Ft-os cipője...tehát egyszerűen képtelen bánni a pénzzel. Közben lediplomáztam és sikerült elég jól elhelyezkednem. Ez után összeházasodtunk és elkeztünk lakásokat nézni. Ekkorra teljesen elfogyott a pénze és sírva jött, ki fogják kapcsolni a gázt meg nincs mit ennie és nem tudja fizetni a diákhitelt. A főiskolát egy év után abbahagyta mert unta, tehát teljesen a levesbe ment az a pénz is. Mondanom se kell a férjem teljesen felhúzta magát, hogy így eltűntette a pénzt. Munkát nem talál,mert csak az érettségie van meg de szakmája nincs. Keresgéltem neki takarítós munkákat(egyetem alatt én is azt csináltam,jól fizet diákoknak csak ajánlani tudom).Az egyik helyről kicsapták,mert késett a másik helyen meg nyomasztó volt számára a lakás. Az a baj,hogy egy minimális dolgozni akarást, törekvést se látok benne, így viszont fölöslegesnek érzem, hogy támogassuk. Pasija,szülők nincsenek,tehát csak mi vagyunk neki. Próbáltuk azt is,hogy nem adunk neki semmit, nem vesszük fel neki a telefont hátha rájön, hogy megmozdíthatná a s...ggét, de ennek az lett az eredmény,hogy az egyik barátnője hívott fel minket,hogy ki tudnánk e fizetni valamennyit a 40ezerből amit kölcsönkért tőle mert neki is kéne a pénz. Bevallom kezd a tököm tele lenni. Fiatalabb vagyok nála egy évvel de mégis olyan mintha egy 5 évessel beszélnék.
2014. okt. 9. 18:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
12%
Nincs valami psziches vagy elmebetegsege? Mert nem normalis aki cipore,orvosra elkolti egy haz arat. Szerintem vegyetek ra hogy fekudjon be a pszichiatriara.
2014. okt. 9. 18:43
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Abból semmit nem fog tanulni ha mindig segítetek neki amikor bajba kerül. Ha eddig nem dolgozott, továbbra se fog ha nincs rákényszerítve! Adja el a drága cipőket vagy a drága cuccait ha nincs pénze és ne rajtatok élősködjön. Ha mindig segítetek, semmit nem tanul majd az esetből! Több választása is lenne, dolgozni, eladogatni ezt azt stb.. nem akarja.. mert könnyebb titeket lejmolni! Én nem segítenék!
2014. okt. 9. 18:46
 3/23 A kérdező kommentje:
Nem, csak nem tudja felfogni hogy a penz elfogy. Úgy élt mint a kiskirály aztán pofára esett, de ez nem betegség hanem felelőtlenség.
2014. okt. 9. 18:47
 4/23 anonim ***** válasza:
62%
Én hagynám a fenébe... Majd, mikor nem lesz más választása, mint kiülni az aluljáróba egy helyes kis plakáttal a nyakában, majd akkor rájön az életre, és nem fog otthagyni munkákat, mert nyomasztó a lakás (WTF?). Nem fog éhen halni, elhiheted...
2014. okt. 9. 18:53
 5/23 anonim ***** válasza:
91%

Én sem foglalkoznék vele. Nagyon ügyesek és előrelátók vagytok, inkább építsétek tovább az életeteket. 7 millió nagyon sok pénz, rengetegen örülnének a felének is ebben az országban, lenne hova tenni, és nem nyaralni mennének és nem drága cipőket vennének. Megvolt a lehetősége az életben, eltapsolta, így járt.

Egyébként, hogy segítenétek? Odaköltözne hozzátok, aztán csak elválnátok miatta, mert lenne veszekedés bőven. Mennyi pénzzel tudnátok segíteni? Mennyit hasznosítana ebből úgy, hogy nem elpazarolja? Örökké tömhetnétek bele a pénzt.

2014. okt. 9. 18:57
 6/23 anonim ***** válasza:
87%
Bárhogy nőtt fel, egy-két pofáraesésből azért tanulhatna.
2014. okt. 9. 18:59
 7/23 anonim ***** válasza:
80%

Aki segítségre szorul, nem fogja megoldani a problémáját, ha halat adsz neki, nem pedig hálót.

Ha mindig csak megoldjátok a problémáját, akkor rajtatok fog élősködni.

Szépen meg kell mondani, hogy bizony menjen dolgozni, ha annyira elesett, akkor beszéljen a családsegítővel, vagy akivel tud, azok egy ideig fogni fogják a kezét, és küldözgetik valamint noszogatják a fenekét.

Megértem, hogy csak ti vagytok neki, de ne nézzen titeket szamárnak, próbálja élni az életét. Nem kell támogatni, nem kell helyette kifizetni a kölcsöneit meg hasonló.

2014. okt. 9. 18:59
 8/23 anonim ***** válasza:
94%

Kedves első. Ez nem betegség, hanem felelőtlen viselkedés, mert nem érdekli semmi csak a szép dolgok, és a szórakozás.

Kedves kérdező.

A bátyám ugyanilyen volt mint a sógornőd. Gyerekként is szórta a kis zsebpénzét, és ha elfogyott mindig akadt valaki akitől tudod pénzt kérni. Ha anyu vagy apu nem adott akkor is talált másokat. Később apuék eladták az örökölt ingatlanjukat és az összes pénzt odaadták a bátyámnak, mert rábeszélte őket, hogy ez neki jár, és ha anyu megörökli mama házát az az enyém lesz. A szülők bele mentek. 89-ben a bátyám kapott 12 milliót. Anyu 1996-ban adta el az örökölt házat, és ahogy megbeszélték annak az összegét nekem adták, 8 millió forintot. A bátyámnak addigra már 1 forintja sem maradt, ugyanis eltapsolta a pénzét. Amerika, Afrika, Motor vásárlás, Szilveszterezni Hong Kongban..stb.. Én lakást vettem, tataroztattam, berendeztem. A bátyám meg sajnáltatta magát, hogy éhen hal, semmi nincs neki. Apuék már nem adtak pénzt neki, eljött az a pont amikor már én sem adtam, sőt a barátai is elfordultak tőle, mert mindenkinek tartozott már, és senkinek nem adta vissza.. Eljött az a pont a bátyám életében amikor már senki nem segített neki..Végül elment dolgozni, és szép lassan rájött, hogy ha élni akar dolgoznia kell, csakis magára számíthat..

A sógornőd amíg talál balekokat akik segítik addig ő sem lesz hajlandó változtatni az életén..

2014. okt. 9. 19:05
 9/23 anonim ***** válasza:
11%
Még a gyilkosokat se ítélik halálbüntetésre... Eltolta a dolgait, ez nem vitás, de nem hinném, hogy az lenne a megoldás, hogy elfordulj tőle, mint egy idegentől. Az, hogy próbáltál neki álláskeresésben segíteni, sokkal emberibb irány.
2014. okt. 9. 19:11
 10/23 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos van akin nem lehet segíteni.

Lehet arról beszélni hogy segítsünk, adjunk neki, támogassuk...de ha a fuldokló ember ahelyett hogy kimászna a vízből, csak megpróbál minket is magával rántani, akkor inkább hagyjuk megfulladni.

Ha adsz neki, akkor azt fogja megszokni, először csak kicsit akar majd egyre többet, és a végén már ő fogja elvárni hogy eltartsd. Az ilyen embernek kell a pofára esés ahhoz hogy változzon, ha meg ez sem segít akkor semmi.

2014. okt. 9. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!