Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hagyjuk éhen halni a sógornőmet?

Hagyjuk éhen halni a sógornőmet?

Figyelt kérdés
Amikor megismerkedtem a férjemmel épp a húgával közös lakásukat adták el. Ezután én megörököltem a nagymamám lakását,amit a párom pénzéből felùjìttattunk majd jóval drágábban eladtunk.(szerintem az az előtti 40 évben kifestve se volt ott, viszont Buda egy nagyon szép részén van tehát bőven megtérült.) A húga ez idő alatt eltapsolta a pénzt. Utazott, drága ruhákat és bútorokat vett. Mindezt úgy, hogy albérletben lakott és nem volt normális munkája. Ca. 7 milliót elköltött 2 év(!!)alatt, de legalább elmondhatta magáról, hogy járt Kubában és van 20 pár 70ezer Ft-os cipője...tehát egyszerűen képtelen bánni a pénzzel. Közben lediplomáztam és sikerült elég jól elhelyezkednem. Ez után összeházasodtunk és elkeztünk lakásokat nézni. Ekkorra teljesen elfogyott a pénze és sírva jött, ki fogják kapcsolni a gázt meg nincs mit ennie és nem tudja fizetni a diákhitelt. A főiskolát egy év után abbahagyta mert unta, tehát teljesen a levesbe ment az a pénz is. Mondanom se kell a férjem teljesen felhúzta magát, hogy így eltűntette a pénzt. Munkát nem talál,mert csak az érettségie van meg de szakmája nincs. Keresgéltem neki takarítós munkákat(egyetem alatt én is azt csináltam,jól fizet diákoknak csak ajánlani tudom).Az egyik helyről kicsapták,mert késett a másik helyen meg nyomasztó volt számára a lakás. Az a baj,hogy egy minimális dolgozni akarást, törekvést se látok benne, így viszont fölöslegesnek érzem, hogy támogassuk. Pasija,szülők nincsenek,tehát csak mi vagyunk neki. Próbáltuk azt is,hogy nem adunk neki semmit, nem vesszük fel neki a telefont hátha rájön, hogy megmozdíthatná a s...ggét, de ennek az lett az eredmény,hogy az egyik barátnője hívott fel minket,hogy ki tudnánk e fizetni valamennyit a 40ezerből amit kölcsönkért tőle mert neki is kéne a pénz. Bevallom kezd a tököm tele lenni. Fiatalabb vagyok nála egy évvel de mégis olyan mintha egy 5 évessel beszélnék.
2014. okt. 9. 18:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%

Konkrétan éhenhalni nem hagynám. Kapna hetente egy szatyor tartós kaját és mellé egy lapon kinyomtatva álláslehetőségeket/elérhetőségeket.

Mással nem segíteném. Pénzt felesleges lenne neki adni.

2014. okt. 9. 20:16
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk ugyanez volt, de ott még kisgyereke is volt a lánynak. A csaj elverte az eladott családi ház árát, aztán azokat is amiket a volt férjem adott neki. Nagyon sok pénzzel támogatta, de mindig elfogyott és az lett a vége, hogy csúnyán meglopta a testvérét. Az éhség nagy úr, az albérletet fizetni kellett, lopott. Lebukott. Most böriben van, letöltendőt kapott, a kislányt a volt férjem magához vette.(mivel az apjának sosem kellett).Akkoriban rázott az ideg engem is, most utólag úgy látom, ahogy az első is írta, hogy itt valami pszichés baj van. Annyira képtelen bánni a pénzzel, a munkát komolyan venni, hogy ez már nem lustaság ez betegség tuti. Válaszolni nem tudok mit tennék, de szerintem kivizsgáltatnám, mert az ilyennek valami baja.
2014. okt. 9. 20:46
 13/23 anonim ***** válasza:
22%

Egy 17-19 éves kislányt hagytatok magára, hogyan bánjon a pénzzel? Nem felelős még érte, nem tud vele bánni. Ha nincsen felnőtt Veletek, mert meghaltak, akkor gyámot kell mellé fogadni az önkormányzatnál.

Ha még nincs 20 éves, és ilyen az érzéke a hétköznapi élethez, akkor még most is adnak mellé gyámot, ő majd megtanítja.

2014. okt. 9. 22:25
 14/23 A kérdező kommentje:
Az a 17-19 éves kislány 24 volt,amikor hozzájutott a pénzéhez.
2014. okt. 9. 22:38
 15/23 anonim ***** válasza:
6%

Értem.

Azért egy próbát megér, érdeklődnék a családsegítőben, hátha tudnak segíteni.

Elég nagy a baj.

Én jövedelem nélkül vagyok, mégsem halok éhen saját lakásban, mert pl. értek a hivatali ügyintézéshez és összeszedegetem, ami jár. Erre a sógornődnek is képesnek kéne lennie, ha nem, akkor elkél a gyámság, vagy valami speckó segítség.

2014. okt. 9. 22:42
 16/23 kovpet ***** válasza:
81%

"csak nem tudja felfogni hogy a penz elfogy"

Pech. Ti meg nem azért melóztok, hogy ő szabadon tudjon tékozolni.

2014. okt. 9. 22:59
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem tekozlasra adunk neki hanem lakberre,rezsire,kajara. A baj csak az hogy azt se arra kolti. Minap kapott 10e ft-ot kajara(voltam nala tenyleg ures volt a huto meg a spejz) es vett egy szoliberletet mert akcios volt...tehat ha szoliberletre kert volna elkuldom a francba de nem arra kert. Megbeszeljuk itthon ferjemmel es tenyleg el lesz zarva ez a csap. Koszonom a valaszokat.
2014. okt. 9. 23:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Éppen ezért legalább ne pénzt adjatok a kezébe. Vegyetek neki élelmiszert vagy valami.
2014. okt. 9. 23:42
 19/23 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is vannak ilyen családtagjaim. Egy szabályt hoztam, amihez következetesen tartom magam: ha éhes, kaphat száraztésztát, krumplit, konzervet meg paradicsompürét, sőt, jófej leszek, még a zöldségesnél is megnézem neki, mi az akciós, de egy büdös vasat sem szabad adni az ilyen embernek. Éhen halni nem hagyom, de a seggét ugyan nehogy már én tartsam el! Mióta így csinálom, valamiért megszűntek a kunyerálások :)
2014. okt. 10. 04:40
 20/23 anonim ***** válasza:
Élelmiszert adnék neki maximum,és segíteném,hogy álláshoz jusson,de ha látnám,hogy direkt nem dolgozik,akkor nem támogatnám még étellel sem.Sajnos voltam hasonló helyzetben,ugyanígy egy rokonommal,aki ennek a többszörösét tapsolta el.
2014. okt. 10. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!