Felfújtam a dolgot vagy jogosan érzem megbántva magam?
Az unoka testvéremeknél most jön az első baba.
Mikor az enyém született akkor igazából mindent elraktam.
Most mondtam az unokatesómnak, hogy ne vegyenek semmit mert itt van minden.
Erre mondta, hogy köszöni szépen de neki ezekre a "használt" dolgokra nincsen szüksége mert mindent meg vesznek újonnan.
Hiába mondtam neki, hogy ezzel csomó pénzt meg tudnak spórolni nem érdekli.
Nekem ez nagyon rosszul esett mert én jó szándékból adtam volna ő meg kényeskedve elutasította.
fú, hát először még sajnáltalak is, de elnézve a többi kommentedet "majd rájön..." "nagyzozás az megy..."
Hát, kérdező, ilyen embertől, mint te, nem is csoda, hogy nem fogadta el a dolgokat! Jobban is tette! Te nem kedvességből ajánlottad fel neki, hanem azért hogy lealacsonyítsd őt!
Első körben erről az jutott eszembe, amikor az én dédim felhozta a babánk születése előtt, hogy minek veszünk újat, amikor ott van a az én régi kocsim a nagyim garázsában felakasztva? Csak az egyik fogantyúja és kereke van eltörve (mert amikor kislány voltam, abban tologattam a babákat az udvaron). Nem tudtam eldönteni hirtelen, hogy sírjak-e vagy nevessek. Hasonló típus: [link]
Sokáig nem értette mi a problémám... :)
Fú, iszonyú erőszakos egy ember vagy te, kérdező, tőled szerintem akkor se kéne semmi, ha tényleg rá lenne szorulva szerencsétlen... Most ha neki van pénze MINDENRE, akkor neked miért fáj, hogy költ rá? Nem mindenkinek egyforma az ízlése, teljesen meg lehet érteni, hogy ő olyan babaholmikat szeretne, ami neki tetszik, nem olyat, ami neked. Ez nem nagyzolás, nem azért vesz újat, hogy elmondhassa, hogy megtehette, hanem azért, mert neki az tetszik. Az meg, hogy kinövi a gyerek a drágát úgyis... igen, és? Majd legfeljebb ő is továbbadja, esetleg elrakja a következő babának, vagy emlékbe, neked ehhez semmi közöd. Az ő pénze, nem a tied, ne turkálj a pénztárcájában.
Én is terhes vagyok most első babával, nekem is sokan ajánlottak cuccokat, de én is úgy vagyok vele, hogy szeretnék inkább olyat venni, ami az én ízlésem. Volt azért, amit megköszöntem és elfogadtam, de nekem is van egy ismerősöm, aki rám akarta tukmálni a babakocsiját, ami több helyen be van foltozva, mert elszakadt, de ő megvarratta, ja és első kerekeket vegyek rá, mert el van törve és kiesik, "de amúgy teljesen jó". Mikor mondtam, hogy nagyon kedves, de babakocsiból már rég kinéztem, hogy milyet szeretnék, és ahhoz ragaszkodnék, ő is még egy órán át nyomatta, hogy de hát minek költök rá, mert jó az övé, csak a kereket kell lecserélni, most miért nem kell. Minek új, olyan mindegy annak a gyereknek, hogy miben fekszik. Ja, persze. Ugyanez a nő anyukámmal elküldött nekem 4 kismamanadrágot, ami nagyon kedves tőle, csak épp kétszer akkora, mint én, hogy lenne rám jó a gatyája? Másik ismerős küldött egy zsák fiú ruhát, mikor nekem lányom lesz, de tipikus fiú ruhák, mindegyik kék, kisautós stb. Ez amúgy a kisebbik gond, a nagyobbik, hogy mindegyik agyon van mosva, foltos, foszlik. Kedvesen visszautasítottam azzal, hogy köszönöm, de nekem kislányom lesz. Két nap múlva már hallom vissza közös ismerőstől, hogy én mekkora sznob vagyok, mert miért nem mindegy annak a gyereknek, hogy milyen színű ruha van rajta, én is csak nagyzolni tudok. Gondolom a kérdező is valami hasonló kaliberű ember lehet. Amúgy az se megoldás, amit írnak itt páran, hogy elfogadom, hogy ne legyen sértődés, mert a végén már mi nem fogunk elférni a sok lomtól a lakásban.
"mert mindent meg vesznek újonnan"
Rendben, uncsitesó, vegyél meg mindent újonnan, pörgesd fel a fogyasztást, fizesd az Áfát. Nekem nyóc.
Ennyit kellett volna mondanod, nem f***ságokon pörögnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!