Felfújtam a dolgot vagy jogosan érzem megbántva magam?
Az unoka testvéremeknél most jön az első baba.
Mikor az enyém született akkor igazából mindent elraktam.
Most mondtam az unokatesómnak, hogy ne vegyenek semmit mert itt van minden.
Erre mondta, hogy köszöni szépen de neki ezekre a "használt" dolgokra nincsen szüksége mert mindent meg vesznek újonnan.
Hiába mondtam neki, hogy ezzel csomó pénzt meg tudnak spórolni nem érdekli.
Nekem ez nagyon rosszul esett mert én jó szándékból adtam volna ő meg kényeskedve elutasította.
Nagyon rámenősen ajánlottad fel.
"...mondtam az unokatesómnak, hogy ne vegyenek semmit mert itt van minden. "
Már bocs, de így még az is nehezen fogadná el aki 100 százalékig rá lenne szorulva.
Máskor legyél tapintatosabb: Sokminden maradt a kicsinkről, szívesen tovább adnám. Ha érdekel, gyere át, és nézd meg, kell-e nektek valami.
te felajánlottad, miután mondta, hogy nincs rá szükség, nyilván akkor is mondtad tovább, hogy dehát az milyen jó neki.. ez már nem olyan szimpli!
felfújod nagyon, mert a babavárás, főleg az első mindenkinek egy akkora öröm az életben, hogy szeretné minden részét átélni (ha megteheti), a gyerekszoba berendezésétől az első kisruhák megvételéig. mi rengeteg ruhát kaptunk, nagyon jól jöttek, azóta is köszöngetem őket! Kaptunk volna kiságyat is, amit visszautasítottam, mert a fehér bútorokhoz nem illett volna a szobába, inkább vettünk, nem volt drága, senki nem sértődött meg, hogy a ruhát eltettem az ágyat meg nem... egy másik rokon előkészítette a 15 éves babakocsit, hogy ezt elővették, rendbe tették nekünk, vigyük mindenképp, mert nagyon jó és olyan szép (volt 15 éve), közben mi kaptunk egy újat, de nem lehetett visszautasítani, mert sértődés volt..
Utolso!
Ha kivalogatott volna par darabot, kerdezo azert sertodott volna meg , hogy elvitte a legjobbakat.
*
magyarán az unokatestvér még nincs képben hogy egymás között adják-veszik a ruhákat az anyukák, mert azért van nem egy, ami egyszer van a gyereken és kinőtte..
Sztem csak te fújod fel. Első gyerek simán lehet h szeretnének még ezért most megveszik újonnan.
Olyantól nem is fogadnék el segítséget aki besértődik. Te nem emlékszel milyrn jó élmény vásárolgatni, kiválasztani a babának a dolgokat???!!
Mi is kaptunk használt ruhát az illető aki felajánlotta mondta h menjek át ott van x doboznyi ruha válogassam ki mi tetszik mi nrm, ha egysem akkor egyet sem viszek el, neki mindegy, másnak odaadja akkor.
Most mivel lett volna az jobb, ha elfogadja, otthon meg bevágja az első sarokba? Biztos lesz még előbb utóbb kisbaba a családban, vagy akár az ismerősök közt. Lehet lesz olyan közöttük akinek szüksége lesz rá és örömmel elfogadja. Ha meg nem és már te se szeretnél többet, akkor meg beadhatod egy szeretetszolgálathoz.
Nem kell ezt így fölfújni. Szerintem fair volt tőle, hogy megmondta egyenesen. Ha elfogadja, akkor később lett volna belőle feszültség, amikor azon sértődsz meg, hogy nem látod a gyereken a ruhákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!