Felfújtam a dolgot vagy jogosan érzem megbántva magam?
Az unoka testvéremeknél most jön az első baba.
Mikor az enyém született akkor igazából mindent elraktam.
Most mondtam az unokatesómnak, hogy ne vegyenek semmit mert itt van minden.
Erre mondta, hogy köszöni szépen de neki ezekre a "használt" dolgokra nincsen szüksége mert mindent meg vesznek újonnan.
Hiába mondtam neki, hogy ezzel csomó pénzt meg tudnak spórolni nem érdekli.
Nekem ez nagyon rosszul esett mert én jó szándékból adtam volna ő meg kényeskedve elutasította.
Nézd az ő szemszögéből!
Akár meg is bántódhatott rajta, mert nem felajánlottad, hanem kijelentetted, hogy adod, amiből akár azt is leszűrhette, hogy szerinted nincs elég pénzük rá.
Felfújod a dolgot.
Sokan nem szivesen adnak a babára használt dolgokat, és ha meg tudják maguknak engedni, akkor miért ne.
Ez nem kényeskedés, hanem egyszerüen csak öszinte volt és elmondta a saját véleményét. Elvégre az ö gyereke, övé a döntés, hogy mit hogyan akar a gyerekkel.
Kizárólag abban az esetben lehetne valami okod megsértödni, ha durván utasított volna el, pl. hogy "ilyen ócska vackokat" nem adna a gyerekére, de ha csak azt mondta, hogy nem szeretne használt dolgokat neki, abban nincs semmi sértö.
megkérdezted, nem kérték, itt kellett volna abbahagynod.
Mi közöd hozzá, mennyit tudtak volna spórolni?
Talan tavolinak tunik a peldam, de van parhuzam:
Veszelyeztetett terhes vagyok, fekudnom kell, de a ferjemmel megoldunk mindent. Ha megis segitseg kellene, Anyu szivesen jonne.
Anyos felhivott, hogy idekoltozik (!) segiteni. Megkoszontem (mert alapvetoen rendes tole), de mondtam, hogy egyenlore nem szukseges.
Azota verig van sertve.
Nem jo az a segitsieg, amit nem lehet visszautasitani sertodes nelkul.
Nagyon felfújod!
Azt vesznek a gyereknek, amit akarnak. A saját ízlésük és elképzeléseik alapján akarják ruházni, nyilván anyagilag is meg tudják oldani.
Felajánlottad, ez kedves tőled, de tukmálni, meg hisztizni azon, hogy nem kérik, hülyeség.
Szerintem is felfújod!
Ha ő új holmikat szeretne a babájára, és meg is teheti, hát miért ne!
Én is élvezném, ha kedvem szerint válogathatnék, vásárolgathatnék majd a kisbabámra, szép, édes dolgokat.
Nincs baj a te cuccaiddal sem, de nyilván mindenki szereti maga kiválasztani az ilyesmit, főleg ha van rá miből!
Szerintem ebből nem kellene ügyet csinálnod. Add majd oda olyan családtagnak, aki rászorul, úgy lesz igazán nagy segítség a jószándékodból! :)
az én sógorom a használt babaruhára azt mondta biztos bárányhimlős :P
na azon megsértődtem, mert simán elfogadhatta volna aztán otthon nyugodtan kivághatta volna a kukába- ehelyett csak a saját hülyeségét támasztotta alá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!