Szóljak előre, vagy várjam meg amíg ő szól? Mivel védekezhetnék?
Tegnap egy családi összejövetel volt, mindenféle rokon megjelent, és az éjszaka folyamán úgy berúgott a sógorom,hogy vezetésre alkalmatlan állapotba került, pedig ő hozott minket az autójával így mivel én nem iszok és van jogosítványom rám hárult ez a feladat.
Nagyon friss a jogsim, és iszonyú béna vagyok, és utálok is vezetni mert nem tudok.
Ráadásul a sógoromnak egy nagy autója van a miénkhez képest, így már a parkolóból való kiállás is nagy küzdelem volt, nem is ez a lényeg, gond nélkül hazavezettem, már büszke is voltam magamra, mikor mondta a sógorom,hogy álljak be a társasház garázsába, mondta,hogy majd segít (...) és mikor beálltam nekimentem a falnak mert csak az autó egyik oldalát figyeltem, recsegett-ropogott minden, a jobboldali tükröt már csak egy kábel tartja a helyén, nagyon kellemetlenül érzem magam, a sógorom annyit reagált,hogy "figyelj már te csicska" és elkezdett nevetni, aztán mikor megnéztük akkor csak a fejét fogta, és mondta,hogy te tényleg nem tudsz vezetni stb.., de közben végig nevetett, csak attól tartok,hogy most reggel, ahogy kijózanodik már nem lesz ilyen jó kedve.
Vállalom,hogy én vagyok a hibás, és nem azért akarok védekezni ,hogy kimagyarázzam magam, hanem azért mert látom előre,ahogy szétszed az egész család.
Lehet,hogy nem is emlékszik az egészre, és nem tudom,hogy szóljak e neki, vagy várjam meg amíg észreveszi?Az is lehet,hogy azt fogja hinni,hogy ő volt, bár ez nem valószínű, de most kicsit ideges vagyok emiatt.
Azért szerintem itt erőltetésről szó sem volt. Mindkét fél hibás. A részeg alak is, mert az ő dolga lett volna fuvarozni és beállni is a garázsba és hibás a kérdező is, mert friss jogsival nem mérte fel megfelelően a határait.
Nekem nem annyira friss a jogsim, de tolatva a mai napig nem vagyok képes beparkolni, beállni sehova. Egyszerűen legutoljára a rutinpályán gyakoroltam 4 oszlop közé és a való életben nem autók között fogok kísérletezni. A sajátomat és másét sem akarom összetörni. Szégyen nem szégyen én csak olyan helyre állok be, ahol van elég hely ahhoz, hogy orral előre parkoljak, akár oldalra, akár 90°-ban.
Ismerned kell a határaidat és tudni kell nemet mondani, ez ilyen egyszerű. Hibáztatok mindketten, ezt illene leülnötök megbeszélni.
Gondolom nem csak a sógorod látta az esetet, tehát így is úgy is kibukik, hogy te vagy a hunyó. Jobb ha te hozod fel és próbáltok közösen megoldást találni.
23,
egy részeg ember ugy eroskodik nekem ahogyan akar, ha tudom, hogy nem tudok vezetni akkor evidens, hogy nem én leszek az, aki hazavezet..
a másik, a gyerekem a gyerekem, a sogorom a sogorom...
a gyerekemért én vállalok felelosséget, ha osszeba.ssza a mi autonkat- az a mi kárunk marad, de ha osszecseszi másét...akkor nem az ittas auto tulajdonosa lesz a felelos..
Kedves 21-es, úgy, hogy a sógor, mint az autó tulajdonosa erősködött, hogy álljon be vele a garázsba. Ha te odaadod a gyerekednek a kocsidat, hogy gyakorolja a vezetést, sőt ráerőlteted, és letöri a tükröt, akkor a gyereket pofozod fel, vagy a saját fejedet vered a falba?
Na azért fa.a, mondhatom, Nyilván a sógornak nem kellett volna inni, ha tudta, hogy még vezetnie kell, vagy ott alhatott volna (nem hiszem, hogy nem fért volna el), vagy mehetett volna busszal/vonattal/taxival/görkorcsolyával..., de azért ne védjük már a kérdezőt! Ha van jogsija, legalább 17 éves, ennyi évesen már lehet annyi esze, hogy felméri a helyzetet, nemet mond, ha tudja, hogy nem tud megbízhatóan vezetni. Vagy ha már ott van, legalább ne parkolt volna be, ha egyszer az nem megy neki. És ha a a részeg sógora azt mondta volna, hogy ugorjon a kútba, beleugrott volna, mert azt mondták???
De kedves kérdező, ha már csak annyi eszed volt, hogy mégis megtedd, változtatni rajta nem tudsz, de akkor vállald a felelősséget. Elvégre ha te vezettél, a te hibád volt, hiszen nem az volt a baleset oka, hogy a sógorod részeg volt. Ettől még nem lett volna baja a kocsinak, ha nem ül bele. Az ok az volt, hogy vezetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!