Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szóljak előre, vagy várjam...

Szóljak előre, vagy várjam meg amíg ő szól? Mivel védekezhetnék?

Figyelt kérdés

Tegnap egy családi összejövetel volt, mindenféle rokon megjelent, és az éjszaka folyamán úgy berúgott a sógorom,hogy vezetésre alkalmatlan állapotba került, pedig ő hozott minket az autójával így mivel én nem iszok és van jogosítványom rám hárult ez a feladat.

Nagyon friss a jogsim, és iszonyú béna vagyok, és utálok is vezetni mert nem tudok.

Ráadásul a sógoromnak egy nagy autója van a miénkhez képest, így már a parkolóból való kiállás is nagy küzdelem volt, nem is ez a lényeg, gond nélkül hazavezettem, már büszke is voltam magamra, mikor mondta a sógorom,hogy álljak be a társasház garázsába, mondta,hogy majd segít (...) és mikor beálltam nekimentem a falnak mert csak az autó egyik oldalát figyeltem, recsegett-ropogott minden, a jobboldali tükröt már csak egy kábel tartja a helyén, nagyon kellemetlenül érzem magam, a sógorom annyit reagált,hogy "figyelj már te csicska" és elkezdett nevetni, aztán mikor megnéztük akkor csak a fejét fogta, és mondta,hogy te tényleg nem tudsz vezetni stb.., de közben végig nevetett, csak attól tartok,hogy most reggel, ahogy kijózanodik már nem lesz ilyen jó kedve.

Vállalom,hogy én vagyok a hibás, és nem azért akarok védekezni ,hogy kimagyarázzam magam, hanem azért mert látom előre,ahogy szétszed az egész család.

Lehet,hogy nem is emlékszik az egészre, és nem tudom,hogy szóljak e neki, vagy várjam meg amíg észreveszi?Az is lehet,hogy azt fogja hinni,hogy ő volt, bár ez nem valószínű, de most kicsit ideges vagyok emiatt.

2015. ápr. 12. 10:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
53%
Nem tartott senki pisztolyt a kérdező fejéhez, hogy ha nem vezet lelovik. Nem is értem, hogy lehet a sógort hibaztatni azért mert a kérdező kárt okozott.
2015. ápr. 12. 12:27
 22/33 anonim ***** válasza:
38%
19, azt nem, de azt a kérdezonekfel kell tudnia mérnie, hogy mi megy neki és mi nem. (kis off: nekem anno dodge rammal kellett volna Bécsben "szaladgálnom"- én nem vállaltam, a tulaj végul azt mondta, oké, vezet o..végul kapott egy 3000 euros birságot, mert a marha ugy parkolt vele, hogy rálogott az auto hátulja a villamos sinekre..igy leállt a kozelekedés addig, ameddig az autoját el nem tudták vontatni :D
2015. ápr. 12. 12:37
 23/33 anonim ***** válasza:
30%
Kedves 21-es, úgy, hogy a sógor, mint az autó tulajdonosa erősködött, hogy álljon be vele a garázsba. Ha te odaadod a gyerekednek a kocsidat, hogy gyakorolja a vezetést, sőt ráerőlteted, és letöri a tükröt, akkor a gyereket pofozod fel, vagy a saját fejedet vered a falba?
2015. ápr. 12. 13:01
 24/33 anonim ***** válasza:
32%
Amennyiben kést szorítok a gyerekem nyakahoz, hogy meghal, ha nem áll be a garázsba, Evidens, hogy én vagyok a hibás. Ha ez nem történt meg, a gyerek a hibás, hogy a hülye szulore hallgatott, amikor tudja, hogy nem tud vezetni
2015. ápr. 12. 13:33
 25/33 anonim ***** válasza:
54%
Azért ezt te is érzed, hogy sántít...:-)
2015. ápr. 12. 13:55
 26/33 anonim ***** válasza:
79%

Azért szerintem itt erőltetésről szó sem volt. Mindkét fél hibás. A részeg alak is, mert az ő dolga lett volna fuvarozni és beállni is a garázsba és hibás a kérdező is, mert friss jogsival nem mérte fel megfelelően a határait.

Nekem nem annyira friss a jogsim, de tolatva a mai napig nem vagyok képes beparkolni, beállni sehova. Egyszerűen legutoljára a rutinpályán gyakoroltam 4 oszlop közé és a való életben nem autók között fogok kísérletezni. A sajátomat és másét sem akarom összetörni. Szégyen nem szégyen én csak olyan helyre állok be, ahol van elég hely ahhoz, hogy orral előre parkoljak, akár oldalra, akár 90°-ban.

Ismerned kell a határaidat és tudni kell nemet mondani, ez ilyen egyszerű. Hibáztatok mindketten, ezt illene leülnötök megbeszélni.

Gondolom nem csak a sógorod látta az esetet, tehát így is úgy is kibukik, hogy te vagy a hunyó. Jobb ha te hozod fel és próbáltok közösen megoldást találni.

2015. ápr. 12. 13:57
 27/33 anonim ***** válasza:
28%
Nekem mondod, 25? Semmi nem sántít. Az egy dolog, hogy a sógor ivott. A kerdezonek nem volt kötelező vezetnie. Ha elutott volna valakit is a sógor lenne a hibás, mert ha ő nem ivott VOLNA? Szuper magyar mentalitás, mindenki más hibás, csak az nem, aki csinálta. ...
2015. ápr. 12. 14:07
 28/33 anonim ***** válasza:
22%
27, én is pont erre gondoltam illetve arra, hogy akár balesetet is torténhetett volna..és ha valaki meghal?? akkor ki leszv a hibás a sogor vagy az, aki vezetett?
2015. ápr. 12. 18:09
 29/33 anonim ***** válasza:
75%

23,

egy részeg ember ugy eroskodik nekem ahogyan akar, ha tudom, hogy nem tudok vezetni akkor evidens, hogy nem én leszek az, aki hazavezet..

a másik, a gyerekem a gyerekem, a sogorom a sogorom...

a gyerekemért én vállalok felelosséget, ha osszeba.ssza a mi autonkat- az a mi kárunk marad, de ha osszecseszi másét...akkor nem az ittas auto tulajdonosa lesz a felelos..

Kedves 21-es, úgy, hogy a sógor, mint az autó tulajdonosa erősködött, hogy álljon be vele a garázsba. Ha te odaadod a gyerekednek a kocsidat, hogy gyakorolja a vezetést, sőt ráerőlteted, és letöri a tükröt, akkor a gyereket pofozod fel, vagy a saját fejedet vered a falba?

2015. ápr. 12. 18:15
 30/33 anonim ***** válasza:
55%

Na azért fa.a, mondhatom, Nyilván a sógornak nem kellett volna inni, ha tudta, hogy még vezetnie kell, vagy ott alhatott volna (nem hiszem, hogy nem fért volna el), vagy mehetett volna busszal/vonattal/taxival/görkorcsolyával..., de azért ne védjük már a kérdezőt! Ha van jogsija, legalább 17 éves, ennyi évesen már lehet annyi esze, hogy felméri a helyzetet, nemet mond, ha tudja, hogy nem tud megbízhatóan vezetni. Vagy ha már ott van, legalább ne parkolt volna be, ha egyszer az nem megy neki. És ha a a részeg sógora azt mondta volna, hogy ugorjon a kútba, beleugrott volna, mert azt mondták???

De kedves kérdező, ha már csak annyi eszed volt, hogy mégis megtedd, változtatni rajta nem tudsz, de akkor vállald a felelősséget. Elvégre ha te vezettél, a te hibád volt, hiszen nem az volt a baleset oka, hogy a sógorod részeg volt. Ettől még nem lett volna baja a kocsinak, ha nem ül bele. Az ok az volt, hogy vezetted.

2015. ápr. 12. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!