Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szóljak előre, vagy várjam...

Szóljak előre, vagy várjam meg amíg ő szól? Mivel védekezhetnék?

Figyelt kérdés

Tegnap egy családi összejövetel volt, mindenféle rokon megjelent, és az éjszaka folyamán úgy berúgott a sógorom,hogy vezetésre alkalmatlan állapotba került, pedig ő hozott minket az autójával így mivel én nem iszok és van jogosítványom rám hárult ez a feladat.

Nagyon friss a jogsim, és iszonyú béna vagyok, és utálok is vezetni mert nem tudok.

Ráadásul a sógoromnak egy nagy autója van a miénkhez képest, így már a parkolóból való kiállás is nagy küzdelem volt, nem is ez a lényeg, gond nélkül hazavezettem, már büszke is voltam magamra, mikor mondta a sógorom,hogy álljak be a társasház garázsába, mondta,hogy majd segít (...) és mikor beálltam nekimentem a falnak mert csak az autó egyik oldalát figyeltem, recsegett-ropogott minden, a jobboldali tükröt már csak egy kábel tartja a helyén, nagyon kellemetlenül érzem magam, a sógorom annyit reagált,hogy "figyelj már te csicska" és elkezdett nevetni, aztán mikor megnéztük akkor csak a fejét fogta, és mondta,hogy te tényleg nem tudsz vezetni stb.., de közben végig nevetett, csak attól tartok,hogy most reggel, ahogy kijózanodik már nem lesz ilyen jó kedve.

Vállalom,hogy én vagyok a hibás, és nem azért akarok védekezni ,hogy kimagyarázzam magam, hanem azért mert látom előre,ahogy szétszed az egész család.

Lehet,hogy nem is emlékszik az egészre, és nem tudom,hogy szóljak e neki, vagy várjam meg amíg észreveszi?Az is lehet,hogy azt fogja hinni,hogy ő volt, bár ez nem valószínű, de most kicsit ideges vagyok emiatt.

2015. ápr. 12. 10:29
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
21%
Mond azt hogy ő volt. Részegen be akart állni, de nem ment neki. Késszpassz!:)
2015. ápr. 12. 10:35
 2/33 anonim ***** válasza:
12%

Minek rúgott be? Valószínűleg ha ő vezetett volna, még nagyobb baja is lett volna és nem csak az autónak.

Nagyon kedves volt tőled, hogy bevállaltad a vezetést, de én a helyedben még a hazafuvart sem vállaltam volna, van tömegközlekedés, ment volna haza úgy, és az biztos, hogy nem álltam volna be. Miért, nem volt jó helye kint az autónak?

Nem arról van szó, hogy ne vezetném más autóját, de ha friss jogsim van, tudom, hogy bizonytalan vagyok, nem megy annyira, akkor tutira nem más autójába ülnék be, pláne, aki még részeg is.

De amúgy beszéljétek meg. Te is hibás voltál, mert a "bénaságod" miatt kárt tettél más autójában, de a legnagyobb ludas ő maga, amiért nem bírt az ivászattal és ő kérte, hogy vezess, szóval ne szóljon egy szót sem.

2015. ápr. 12. 10:36
 3/33 anonim ***** válasza:
22%

"Vállalom,hogy én vagyok a hibás,"

A lófaxt!!!!

Nem vagy te hibás. A hibás a seggrészeg rokonod!!!!

2015. ápr. 12. 10:40
 4/33 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem tudsz vezetni, hogy szereztél jogsit?
2015. ápr. 12. 10:42
 5/33 A kérdező kommentje:

Ez olyan 40-50 km-re volt a házuktól, és anyukámékat is én vittem haza, tömegközlekedés már nem volt.

Azt nem tudom,hogy miért volt szükséges beállni, lehet tényleg jobb lett volna kint, de már mindegy.

Viszont az tényleg igaz,hogyha én nem vezetek akkor ott marad mindenki (ott alvásra nem volt lehetőség).

2015. ápr. 12. 10:42
 6/33 anonim ***** válasza:
25%
Nem te vagy a hibás. Inkább köszönjék meg, hogy hazavitted a sógorod, aki segg részegre itta magát.
2015. ápr. 12. 10:52
 7/33 anonim ***** válasza:
52%
Miért a sógor a hibás, ha a kérdező vezetett?
2015. ápr. 12. 10:53
 8/33 anonim ***** válasza:
52%

Hívd fel azzal, hogy máskor is hazaviszed, ha ilyen van, de a garázsba nem állsz be , ne kérjen erre többet, mert még gyakorolnod kell, friss a jogsid. Köszönj el, és tedd le.

A kárt te okoztad, a sógor viszont köszönje meg, hogy hazavitted. Szerintem egyetlen hibát követtél el: nem mondtál nemet olyan feladatra, amiről tudtad, hogy valszeg elbaltázod. Jó tanulság a jövőre nézve, de ne rágd magad ezen, nem hiszem, hogy a körülmények ismeretében bárki számon kérhetné rajtad a kárt.

2015. ápr. 12. 11:04
 9/33 anonim ***** válasza:
44%

Ha nem tudsz vezetni, akkor ne vezess, foleg ne mas kocsijat!

Egyebkent nem ertek valamit: a sogor miert nem aludt nalatok? Es ha te hazavitted az o kocsijaval, akkor te hogyan mentel haza?

2015. ápr. 12. 11:09
 10/33 anonim ***** válasza:
43%
Valszeg gyalog. Írta a kérdező, hogy a sógor vitte őket eredetileg a buliba.
2015. ápr. 12. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!