Szóljak előre, vagy várjam meg amíg ő szól? Mivel védekezhetnék?
Tegnap egy családi összejövetel volt, mindenféle rokon megjelent, és az éjszaka folyamán úgy berúgott a sógorom,hogy vezetésre alkalmatlan állapotba került, pedig ő hozott minket az autójával így mivel én nem iszok és van jogosítványom rám hárult ez a feladat.
Nagyon friss a jogsim, és iszonyú béna vagyok, és utálok is vezetni mert nem tudok.
Ráadásul a sógoromnak egy nagy autója van a miénkhez képest, így már a parkolóból való kiállás is nagy küzdelem volt, nem is ez a lényeg, gond nélkül hazavezettem, már büszke is voltam magamra, mikor mondta a sógorom,hogy álljak be a társasház garázsába, mondta,hogy majd segít (...) és mikor beálltam nekimentem a falnak mert csak az autó egyik oldalát figyeltem, recsegett-ropogott minden, a jobboldali tükröt már csak egy kábel tartja a helyén, nagyon kellemetlenül érzem magam, a sógorom annyit reagált,hogy "figyelj már te csicska" és elkezdett nevetni, aztán mikor megnéztük akkor csak a fejét fogta, és mondta,hogy te tényleg nem tudsz vezetni stb.., de közben végig nevetett, csak attól tartok,hogy most reggel, ahogy kijózanodik már nem lesz ilyen jó kedve.
Vállalom,hogy én vagyok a hibás, és nem azért akarok védekezni ,hogy kimagyarázzam magam, hanem azért mert látom előre,ahogy szétszed az egész család.
Lehet,hogy nem is emlékszik az egészre, és nem tudom,hogy szóljak e neki, vagy várjam meg amíg észreveszi?Az is lehet,hogy azt fogja hinni,hogy ő volt, bár ez nem valószínű, de most kicsit ideges vagyok emiatt.
én sem értem, hogy hogy szereztél te jogositványt..ha még parkolni sem tudsz.
a másik, hogy ha tudod magadrol, hogy még nem vagy elég gyakorlott, akkor semmilyen korulmények kozt nem szabad elvállalni, hogy te vezetsz, mert azé a felelosség, aki a kormányt fogja...
egy ittas ember megkér, hogy vezess haza- nem beszámithato, ezért neked kell jozanul gondolkodnod..nem, nem megy a vezetés, vegyél még plusz orákat, gyakorolj egy oreg auton, de ne a másét vezesd.
én szolnék neki.
Arra gondoltam,hogy a tükör árát kifizetem, de az interneten alsó hangon is 50-60 ezer forint csak a tükör, és még a jobboldali ajtóról is lejött a festék, talán meg is horpadt.
Az a gond,hogy ő részegen is vezet, csak most már olyan állapotban volt,hogy senki sem engedte neki, de ha nem vagyunk ott akkor ő simán eljött volna.
Nem messze lakunk egymástól miután letettem a kocsit én is gyalog mentem haza, de mikor a szüleimet tettem ki, gondoltam az a kevés nem számít,hogy a sógoromékat is hazavigyem onnét, és aztán jött a garázsba állás amit nem kalkuláltam be.
14, azért a parkolás az alap... és elégszer gyakoroltatják szerintem.. persze, a rutint szerezze meg a saját autoján..ne másén, ha meg bizonytalan, akkor vegyen plusz orákat ennyi.
hát..ha a festék is lejott, meg horpadás is...ott egy egész elemet vesznek alapul..ha meg szeretné javitattni sokba fog neki kerulni...
probáld meg megbeszélni vele, hogy a felét fizeted..vagy, hogy apránként megtérited a kárt..de beszélj vele mindenképp!
12-es, a jóég áldjon meg, ha nem tudsz olvasni, minek irkálsz ide?
Egyébként nekem is röhejes, hogy védik egyesek azt a felelőtlen barmot, aki abban a tudatban itta seggrészegre magát, hogy vezetnie kell. kedves kérdező, legközelebb hívjatok taxit, a kedves sógorod pedig nyírja ki magát egyedül a saját autójában, amit ugyebár te nem vezethetsz. Úgy tűnik, most ez a többségi álláspont. Remélem, valaki ott lesz az úton azok közül, akik most leoltottak téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!