Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szóljak előre, vagy várjam...

Szóljak előre, vagy várjam meg amíg ő szól? Mivel védekezhetnék?

Figyelt kérdés

Tegnap egy családi összejövetel volt, mindenféle rokon megjelent, és az éjszaka folyamán úgy berúgott a sógorom,hogy vezetésre alkalmatlan állapotba került, pedig ő hozott minket az autójával így mivel én nem iszok és van jogosítványom rám hárult ez a feladat.

Nagyon friss a jogsim, és iszonyú béna vagyok, és utálok is vezetni mert nem tudok.

Ráadásul a sógoromnak egy nagy autója van a miénkhez képest, így már a parkolóból való kiállás is nagy küzdelem volt, nem is ez a lényeg, gond nélkül hazavezettem, már büszke is voltam magamra, mikor mondta a sógorom,hogy álljak be a társasház garázsába, mondta,hogy majd segít (...) és mikor beálltam nekimentem a falnak mert csak az autó egyik oldalát figyeltem, recsegett-ropogott minden, a jobboldali tükröt már csak egy kábel tartja a helyén, nagyon kellemetlenül érzem magam, a sógorom annyit reagált,hogy "figyelj már te csicska" és elkezdett nevetni, aztán mikor megnéztük akkor csak a fejét fogta, és mondta,hogy te tényleg nem tudsz vezetni stb.., de közben végig nevetett, csak attól tartok,hogy most reggel, ahogy kijózanodik már nem lesz ilyen jó kedve.

Vállalom,hogy én vagyok a hibás, és nem azért akarok védekezni ,hogy kimagyarázzam magam, hanem azért mert látom előre,ahogy szétszed az egész család.

Lehet,hogy nem is emlékszik az egészre, és nem tudom,hogy szóljak e neki, vagy várjam meg amíg észreveszi?Az is lehet,hogy azt fogja hinni,hogy ő volt, bár ez nem valószínű, de most kicsit ideges vagyok emiatt.

2015. ápr. 12. 10:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
20%
A sógor a hibás. Azért, mert autóval ment hozzátok, és tudta, hogy még vezetnie kell. Ettől függetlenül berúgott, és mivel beszámíthatatlan állapotban volt, ezért neked kellett hazavinned. Most ne szólj semmit, de ha rákérdez, hogy mi történt a kocsival, mondd el, és ha hepciáskodik, vágd a fejéhez, hogy nem kellett volna berúgnia, ha tudta, hogy kocsival van, örüljön, hogy az élete még megvan. A kocsi javíttatását pedig állja ő egészében, mert azt akarta, hogy még egy szűk garázsba is beállj. Vedd fel vele a harcot, mert főleg ő volt a hibás. Ha tudta, hogy inni fog, akkor nem kellett volna kocsival elindulnia. Egyébként az a megoldás is szóba jöhetett volna, hogy a sógort ott altatjátok magatoknál, de hát ez nem így alakult.
2015. ápr. 12. 11:35
 12/33 anonim ***** válasza:
14%
40-50 km gyalog??
2015. ápr. 12. 11:43
 13/33 anonim ***** válasza:
19%

én sem értem, hogy hogy szereztél te jogositványt..ha még parkolni sem tudsz.

a másik, hogy ha tudod magadrol, hogy még nem vagy elég gyakorlott, akkor semmilyen korulmények kozt nem szabad elvállalni, hogy te vezetsz, mert azé a felelosség, aki a kormányt fogja...

egy ittas ember megkér, hogy vezess haza- nem beszámithato, ezért neked kell jozanul gondolkodnod..nem, nem megy a vezetés, vegyél még plusz orákat, gyakorolj egy oreg auton, de ne a másét vezesd.

én szolnék neki.

2015. ápr. 12. 11:48
 14/33 anonim ***** válasza:
81%
13-as! Ha megkapta a jogosítványt, akkor vezethet! Nagyon jól tudjuk, hogy a rutint nem az oktatás alkalmával fogja megszerezni, hanem vizsga után a gyakorlatban!
2015. ápr. 12. 11:52
 15/33 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam,hogy a tükör árát kifizetem, de az interneten alsó hangon is 50-60 ezer forint csak a tükör, és még a jobboldali ajtóról is lejött a festék, talán meg is horpadt.

Az a gond,hogy ő részegen is vezet, csak most már olyan állapotban volt,hogy senki sem engedte neki, de ha nem vagyunk ott akkor ő simán eljött volna.

Nem messze lakunk egymástól miután letettem a kocsit én is gyalog mentem haza, de mikor a szüleimet tettem ki, gondoltam az a kevés nem számít,hogy a sógoromékat is hazavigyem onnét, és aztán jött a garázsba állás amit nem kalkuláltam be.

2015. ápr. 12. 11:52
 16/33 anonim ***** válasza:
71%

14, azért a parkolás az alap... és elégszer gyakoroltatják szerintem.. persze, a rutint szerezze meg a saját autoján..ne másén, ha meg bizonytalan, akkor vegyen plusz orákat ennyi.

hát..ha a festék is lejott, meg horpadás is...ott egy egész elemet vesznek alapul..ha meg szeretné javitattni sokba fog neki kerulni...

probáld meg megbeszélni vele, hogy a felét fizeted..vagy, hogy apránként megtérited a kárt..de beszélj vele mindenképp!

2015. ápr. 12. 11:56
 17/33 anonim ***** válasza:
12%
Hogy védik a piáláshoz való jogot.
2015. ápr. 12. 12:01
 18/33 anonim ***** válasza:
30%

12-es, a jóég áldjon meg, ha nem tudsz olvasni, minek irkálsz ide?

Egyébként nekem is röhejes, hogy védik egyesek azt a felelőtlen barmot, aki abban a tudatban itta seggrészegre magát, hogy vezetnie kell. kedves kérdező, legközelebb hívjatok taxit, a kedves sógorod pedig nyírja ki magát egyedül a saját autójában, amit ugyebár te nem vezethetsz. Úgy tűnik, most ez a többségi álláspont. Remélem, valaki ott lesz az úton azok közül, akik most leoltottak téged.

2015. ápr. 12. 12:14
 19/33 anonim ***** válasza:
38%
14-es! A parkolást igen, de egy szűk garázsba állást azt nem! Tudtommal.
2015. ápr. 12. 12:15
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Ha mindenképpen hibásnak érzed magad, akkor felezzétek meg a költségeket. A sógorod tökrészeg volt, te meg nem tudsz vezetni. Fele-fele, fifti-fifti! :)
2015. ápr. 12. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!