Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nagyon féltékeny vagyok a...

Nagyon féltékeny vagyok a sógornőmre. Ezzel a dologgal mindent elronthattam?

Figyelt kérdés

Röviden nekik hamarabb összejött a gyermek áldás mint nekünk.

Már ott érezttem, hogy ez így nem tesz jót a lelkemnek.

Láttam ahogy vásárolják a baba ruhákat, családi összejövetelekkor mindig ez a téma. Így még nem is voltam terhes de elkezdtem pát baba cuccot venni, hogy megtudassam mindenkivel, hogy bizony nálunk is készülődik valami.

Csak aztán teltek és telnek a hónapok még mindig nem vagyok terhes. El fogok menni kivizsgálásra is, de már bele őrülök ebbe, hogy körülötte forog a világ.

2015. ápr. 2. 11:19
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
92%
Miért kivételezés, hogy a sógornőd, aki KISMAMA, előnyben részesítik, és vele foglalkoznak nem pedig veled, aki csak babát szeretne? :D
2015. ápr. 2. 13:05
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, szerintem is kezdened kellene valamit a a féltékenységeddel, mert akármit magyarázol is itt, nem normális a viselkedésed. Féltékeny vagy a gyerekre, hogy a család vele foglalkozik, hogy telik nekik magánorvosra, hogy az ő férjét jobban érdekli a gyereke, mint a tiedet.
2015. ápr. 2. 13:06
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Hogy esne? Az nyilván szar lenne, hogy én nem vagyok terhes, ha szeretnék, de normálisan gondolkodó felnőtt ember látja azt is, hogy teljesen felesleges és gyerekes dolog ezért utálni a sógornőmet, mert ő most kiemelt figyelmet kap. Igen, mert terhes, jön a gyerek, az unoka, a dédunoka stb... Ez elég nagy dolog egy családban. Majd ha te is terhes leszel, veled is ennyit fognak foglalkozni. Mondd már el légyszíves, te mit szólnál, ha ezt a kérdést a sógornőd írta volna ki rólad? Nem azt mondanád rá, hogy hülye?
2015. ápr. 2. 13:10
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, hogyha ti ebben a helyzetben lennétek hogy esne ez a kivételezés."

Hát, én voltam ebben a helyzetben, több szempontból is.

1. Sógornőm babát várt, nálunk még nem jött el az ideje, bár én már nagyon szerettem volna.

2. Tíz hónapba telt, hogy teherbe essek.

Tudod, mit? Nem "őrültem bele, hogy körülötte forog a világ". Talán mert én nem vártam el, hogy inkább énkörülöttem forogjon.

2015. ápr. 2. 13:13
 35/43 anonim ***** válasza:
87%
Aha. Nem körülötted forog a világ és mindjárt csapkodsz, hisztizel, mint egy 5 éves gyerek. Ne vállaljatok még babát, túl kicsi vagy hozzá. Sajnálom sógornőd, hogy ilyen elmebeteg h**ye pitsa lett a rokona, remélem a férjed elhagy a fenébe, ha normális biztos nem tűr meg.
2015. ápr. 2. 13:38
 36/43 anonim ***** válasza:
94%
Ugyanebben a helyzetben vagyok mint te. Szerettünk volna babát, ezután a sóg.nõmék bejelentették h õk is rá fognak állni a témára(mi nem mondtuk el). Majd azóta a gyerek is meglett. Én még terhes sem vagyok. Évek óta. Fáj? Igen, kib*szottul. De nem hisztizek mint egy 5 éves. Egyszer sírtam el magam, mikor mondták h jön a baba, nekem meg utána megint megjött. Féltékeny voltam, mert sokkal könnyebben összejönnek a dolgaik. Most meg mindenki a pici lánnyal törõdik. Elsõ várva várt lány unoka.Minket meg kérdezgetnek h mikor lesz már baba....N esik jól, de helyén tudom kezelni a dolgokat. Elhiszem h fáj neked, de ez a helyzetkezelés neked semmilyen.Mint egy dackorszakos hisztis p*csa. Már bocsi! Kívánom h túl tudd magad tenni rajta.
2015. ápr. 2. 14:37
 37/43 anonim ***** válasza:
89%
Ha ennyire rágörcsölsz, fogadjunk, hogy lelki okok miatt nem jön össze a baba.
2015. ápr. 2. 14:43
 38/43 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező!

Picit képzeld bele magad a sógornő helyébe. Ő kismama, most neki kell figyelem, most az ő lelkét kell pátyolgatni és persze hogy olyat kell főzni, amit szerencsétlen meg tud enni. Gondolj már bele, te lennél terhes és teszem azt orrba szájba hánynál, csak öt féle kaját bírnál megenni, erre mindenki sz**rna rá, azt kapnád ami van. Hogy esne?

Ha majd kismama leszel, neked is jól fog esni a figyelem, meg hogy pátyolgatnak! Egy nő életében ez a 9 hónap bizony a kitüntetett figyelem időszaka és nem túl sokszor jön el...

Én most várok babát, nagyon jól esik, hogy anyukám azt főz -de nyomban- amit megkívánok :) Hogy érdeklődnek, meg nem engednek cipekedni stb. Idegenek is tök előzékenyek...ez tök jó érzés.

Te inkább irigy vagy, szerintem rivalizálsz igazából a sóginővel, valami versenynek képzeled a gyerekvállalást...ha ennyire rágörcsölsz, akkor nem fog összejönni. Melyik baba akarna olyan nőhöz születni, akinek nem is ő kell, hanem csak hogy villogjon vele?

2015. ápr. 2. 15:42
 39/43 anonim ***** válasza:
19%
Nyugodj meg, mert ha rágörcsölsz a témára akkor nehezebben jön össze. Gondolj inkább arra, hogy amikor a ti gyereketek megszületik majd, akkor meg az övéké hirtelen nem is lesz már olyan érdekes a családnak, mert mindig a legkisebbre irányul a legtöbb figyelem. Úgyhogy fordul még a kocka, ne aggódj!
2015. ápr. 2. 16:17
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Tedd túl magad a féltékenységen, mert akkor is meg fogja mérgezni az életed, ha mindketten anyák lesztek, és

- az ő gyereke előbb kezd mászni/előbb jön ki az első foga/több haja lesz

- megengedhetik maguknak, hogy drágább ruhákat/játékokat/bébiételt vegyenek, amíg ti nem

- az ő gyerekének véletlenül egy harapással nagyobb darab sütit vágnak (igen, bele fogod magyarázni, hogy szándékos sértés volt, és a másik gyereket jobban szeretik)

- bármelyik családtag levegőt mer venni a jelenlétedben.

Momentán elcseszed a saját életedet, és a környezeteddel sem igazán kedvelteted meg magad. A saját jól felfogott érdekedben kéne változtatni, mert a világ nem fog hozzád igazodni.

2015. ápr. 2. 16:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!