Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sógornőméktől etetőszéket...

Lynana87 kérdése:

Sógornőméktől etetőszéket kaptunk karácsonyra. Egy gond van vele, hogy ilyet kifejezetten nem akartam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem kérdezte milyenre lenne szükségem csak vett eggyet.Ha veszek olyat amit tudok használni és kellett volna akkor megsértődik.Ha megmondom a férjemnek akkor az lesz,hogy semmi nem jó amit az ő családja ad.De most mit csináljak ha egyszer ezt nem tudom használni és nincs is rá szükségem?!Ha mi vettünk nekik valamilyen használati tárgyat én mindig mehkérdeztem milyet szeretne.El vagyok keseredve mert itt van egy bútordarab ami csak a helyet foglalja de venni se tudok olyat amilyen kellene mert sértődés lesz.Van valakinek valami ötlete?

2014. dec. 26. 07:55
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
51%

"Akkor elmégy és veszel babám!" Aki így kezdi, annál már ebből lehet tudni, hogy nem erőssége az értő olvasás.

Aki meg a Babits idézettel jött elő, az meg gondolja át még egyszer ezt a dolgot, hogy miért egyből erre asszociált, miért gondolja, hogy a kérdező negatívan áll ehhez a dologhoz, ne másokat oktasson ki ilyen bután.

2014. dec. 26. 11:30
 32/57 A kérdező kommentje:

Kedves 11:08as azért nem raktam be a képet mert feleslegesnek gondoltam mivel írtam az egyik válaszolónak h a szétszedhető (asztal szék)változat és gondoltam egyértelmű.Egyébként kinézetre semmi bajom vele hiba sincs benne,a praktikusság és biztonság miatt szeretnék másikat ahogy írtam egy másik válaszolónak.Viszont ne haragudj de az hidegen hagy hogy kinek tetszik és kinek nem de ismétlem esztétikailag tök rendben van.

Azzal kezded hogy nem akarsz bántani de azért csak odaszúrod, hogy nincs igazam és önző is vagyok mert nem velem választották ki.Az pedig hogy milyen a kapcsolatom a férjemmel nem ezen az egy dolgon múlik és közöd sincs hozzá.Ja és még azt is feltételezed rólam h félek miután közölted h nem ismersz,mindezt azért mert nem úgy cselekszem ahogy te leírtad.Nem bántottál meg.Remélem én sem téged.Nem iróniának vagy leszúrásnak írtam.

2014. dec. 26. 11:39
 33/57 anonim ***** válasza:
33%

Azzal a válaszadóval értek egyet, aki szerint az etetőszék nem gyermekmegőrző. Beleteszed, eteted, kiveszed, végig ott vagy mellette. Hogy a jó életben mászik ki??????? Ennyire nem lehetsz felelőtlen, hogy ott hagyod és hátat fordítasz neki, ugye?

Sosem volt biztonsági öves etetőszékünk, mégsem potyogtak a gyerekek a földre... értem, hogy te ilyet szerettél volna, de akkor vagy beszéld meg anyóssal, hogy a blokkal együtt elmentek szépen, és visszaváltjátok, vagy próbáld meg úgy használni, mint minden felelősségteljes, normális anyuka: odafigyeléssel és rendeltetésének megfelelően.

Majd ha a járókából is kimászik már, mi lesz? Abba is odaszíjazod?

2014. dec. 26. 11:41
 34/57 anonim ***** válasza:
15%
Csak a tárgyilagosság kedvéért - te sem állsz az értő olvasás magas szintjén. Én a kérdezőt próbáltam vigasztalni azzal, hogy rá se rántson a durva, gúnyos, kioktató válaszokra. Inkább azt feltételezze, hogy aki kéjjel támad kérdezőt, válaszolót egyaránt, annak valami baj lehet a lelki harmóniájával.De úgy látszik, mindenki úgy értelmez minden választ, hogy önmagából indul ki, s nem próbálja a válaszokat helyén kezelni. /A válasz 0% hasznossággal bír./
2014. dec. 26. 11:42
 35/57 anonim ***** válasza:
35%

Én laikus vagyok, de szerintem, egy olyan babáknak való bútor amiből kieshet a gyerek, ha rendeltetés szerűen van használva, az gáz, és nem kell ilyen túlzó szavakkal sértegetni vagy bagatellizálni, hogy "nem gyerekmegörző".

Nem kell sértegetni azt, akinek vannak biztonsági igényei.

2014. dec. 26. 11:44
 36/57 anonim ***** válasza:
57%

Ez kellemetlen..

Mi rendeltünk magunknak babakocsit,szuper,és tökéletes számomra,reméltem a babának is az lesz..

Hát anyósoméktól kaptunk babakocsit karácsonyra,közelében sem jár annak amit venni szerettünk volna a férjemmel.

Tiszta szívvel adták,segíteni akartak.. nem mondhatom nekik,hogy nem kell,vigyétek vissza.

Így le kellett mondanom a rendelést,ez van,ha nem kérdezik meg milyet szeretnél ,csak vesznek egyet.

Viszont az etetőszék más,ott ülsz mellette,ne engedd kimászni,szólj rá.

40+1hkm

2014. dec. 26. 11:48
 37/57 anonim ***** válasza:
67%

Itt nem az etető szék a probléma, hanem az, hogy a kérdező kapott valamit és nem szeretné megbántani azt akitől kapta, vagy nehezére esik neki megmondani az ilyesmiket, és rosszul esik neki, hogy nem kérdezték meg tőle, hogy milyet szeretne, miközben neki vették.

Itt kommunikációs zavarról van szó, most tökmindegy milyen az az etetőszék.

2014. dec. 26. 11:49
 38/57 anonim ***** válasza:
33%

Nagyszerű! Akkor tökéletesen átérzem a helyzetét,mi a babakocsival jártunk így. Tedd azt,amit én.. Használod..

Vaaagy...Véletlenül kapj mondjuk anyukádéktól is egyet,olyat amit te szeretnél..

2014. dec. 26. 12:00
 39/57 anonim ***** válasza:
56%
Én azt gondolom, hogy a gyerek körüli használati tárgyaknak, csakis az azokat használó embereknek kell megfelelni. Vagyis a babának, és az anyának/apának. Had döntse már el mindenki maga, hogy számára mi a praktikus, biztonságos, esztétikus, használható. Egy etetőszék, vagy babakocsi, nem olyan tárgyak, amiket 2 hétig használunk, hanem évekig, esetleg több gyereknek. Ha számunkra nem felel meg minőségben, vagy bármi okból, akkor meg kell találni a módját, hogy kicserélhessük. Miért kellene ezért annak megsértődni, aki ajándékozta? Pláne, ha nem kérdezte meg a használóját arról, ő milyet szeretne? Van aki az etetőszéket csak etetésre használja, és kiveszi a gyereket belőle. Viszont vannak azok a fajta székek, amilyet a kérdező is szeretne, ami játszásra, pihenésre is jó a babának, és biztonságos is. Miért ne akarhatna ő ilyet, ha ez a vágya? Mi a baj ezzel? Én biztosan nem használnék olyan babakocsit sem, amit nem én választok ki, és nem a mi igényeinknek felel meg. Hiába a jó szándék, hogy szívből adták, ha nekünk nem az az álmunk, akkor tapintatosan, nem sértőn, de lecserélném. Aki ezen megsértődik, az nem nekünk szánta az ajándékot, hanem a maga örömére, a maga ízlése szerint erőszakolta ránk. Én meg ezt nem hagynám.
2014. dec. 26. 12:09
 40/57 A kérdező kommentje:
11:41es nem hagytam ott benne de már válaszoltam erre.És ha valóban a kérdés érdekel akkor olvass vissza ne pedig kötözködni gyere ide.
2014. dec. 26. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!