Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sógornőméktől etetőszéket...

Lynana87 kérdése:

Sógornőméktől etetőszéket kaptunk karácsonyra. Egy gond van vele, hogy ilyet kifejezetten nem akartam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem kérdezte milyenre lenne szükségem csak vett eggyet.Ha veszek olyat amit tudok használni és kellett volna akkor megsértődik.Ha megmondom a férjemnek akkor az lesz,hogy semmi nem jó amit az ő családja ad.De most mit csináljak ha egyszer ezt nem tudom használni és nincs is rá szükségem?!Ha mi vettünk nekik valamilyen használati tárgyat én mindig mehkérdeztem milyet szeretne.El vagyok keseredve mert itt van egy bútordarab ami csak a helyet foglalja de venni se tudok olyat amilyen kellene mert sértődés lesz.Van valakinek valami ötlete?

2014. dec. 26. 07:55
1 2 3 4 5 6
 21/57 Passiflora ***** válasza:
67%

"Ne érts félre kérlek semmi bajom a sógornőmmel jó kapcsolatban vagyunk."

Ha tényleg jó kapcsolatban vagytok, és valóban az a gond az ajándékba kapott etetőszékkel, hogy attól félsz, hogy kimászhat vagy kieshet belőle a kisgyereketek, akkor nem lehetne ezt megbeszélni a sógornőddel?

Ha én lennék ilyen helyzetben, én elmondanám teljesen őszintén a sógornőmnek, hogy mi az helyzet, amellet, hogy hangsúlyoznám, hogy mennyire hálásak vagyunk az értékes ajándékért és a jószándékukért, és megkérdezném, hogy ha esetleg elrakta a blokkot (amit valószínűnek tartok), akkor nem lenne-e kifogása az ellen, hogy körülnézzünk abban az üzletben, ahol vették, és ha találunk olyan etetőszéket, amit szeretnénk, akkor elcseréljük (természetesen úgy, hogy az esetleges árkülönbözetet mi fizetjük).

Ha jóban vagytok, és kedvesen, udvariasan mondod el ezt neki, nem hiszem, hogy zokon venné. Attól az új etetőszék még ugyanúgy az ő ajándékuk, és szerintem nekik is nagyobb öröm, ha az ő segítőkészségüknek köszönhetően olyan etetőszéket kaptok, amit nyugodt szívvel használsz, anélkül, hogy a gyereketek biztonsága miatt aggódnod kéne.

Ha tőlem kérne ilyet bármelyik sógornőm, akármilyen tőlem kapott ajándékkal kapcsolatban, biztos, hogy nem sértődnék meg, és örülnék, ha megoldható a csere.

(El is szoktam tenni a blokkokat, és később magamtól fel is szoktam ajánlani, hogy ha nem igazán találtam el az ízlésüket valamelyik ajándékkal, vagy felesleges dolgot vettem, vagy helyette jobban örülnének valami másnak, akkor részemről teljesen rendben van, ha átcseréli az üzletben valami másra, aminek jobban örölne. Eddig egyszer fordult elő, hogy élt valaki ezzel a lehetőséggel, mert pont ugyanazt a társasjátékot kapták meg valaki mástól az unokahúgaim karácsonyra, mint tőlem, úgyhogy jól jött a csere lehetősége.)

2014. dec. 26. 09:55
 22/57 anonim ***** válasza:
79%
biztos vagyok benne, hogy más is használ olyan etetoszéket, amit ti kaptatok. linkeld be a képet, lehet tudnak megoldást találni a problémádra, hogy hogyan lehet -használhatová tenni.
2014. dec. 26. 09:56
 23/57 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért kellene valami szakadtat keresnem a neten szó sem esett a kinézetéről...Nem értek itt egyeseket, hogy olyanra válaszolnak ill olyanról írtak amiről szó se volt,de biztos eltévedtek és más kérdéshez akartak írni.És nem azzal van a bajom hogy valakinek más véleménye van hanem a stílussal.Mielőtt megint beleképzelnének egyesek valamilyen egyéb tartalmat.Már lassan bánom hogy írtam ide egyáltalán,mert gondoltam hátha tudtok segíteni, hogy ne bántsak meg senkit de mindenkinek nagyjából jó legyen.És most akkor keressetek valamit amivel újra belém lehet kötni,nehogy az enyém legyen az utolsó szó.Remélem érezhető az irónia.

A többieknek köszönöm a normális hangvételű válaszokat.

2014. dec. 26. 10:15
 24/57 A kérdező kommentje:
Kedves passiflora köszönöm válaszod.Úgy érzem igazad van,így korrekt.Valószínűleg a karácsony miatt csináltam ekkora gondot ebből, ha máskor kapjuk valószínűleg egyből megkérem, hogy cseréltessük ki.Nem akartam, hogy az legyen, hogy nem jó ajándékot vettek mikor olyan örömmel adta át, hogy milyen jót találtak.
2014. dec. 26. 10:22
 25/57 anonim ***** válasza:
30%

Kedves kérdező!

Ismered Babits gondolatát?: "És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek..."

Ebből levezetve, akinek "nem szép" a lelke éneke, az lát minden megszólalást sötétnek, s alkalom neki arra, hogy oda tegye a fullánkját.

2014. dec. 26. 10:24
 26/57 anonim ***** válasza:
68%
22-nek igaza van. Szerintem meg lehet ezt normálisan is beszélni, nem gondolom, hogy tragédia lenne belőle, ha elkéred a blokkját, és kicseréled. Nem kérdezték meg milyet szeretnél, így sértődésre se lenne ok. Más milyet akarsz, kész. (Mondjuk én nem értem miért közel 1 évesen kell etetőszélet venni, én már megvettem mikor a nagyobbik lányom 3 hónapos volt.) 2 gyerekem használta, nagyon szerettük, mert szupi kis szék volt. Nem csak etetésre volt jó, nagyon szerettek benne lenni a lányaim, mert kényelmes volt, dönthető, magassága állítható, tálcája levehető, biztonsági öves, összecsukható, később még rajzolni is szoktak benne. És még el is adtuk mikor már nem kellett. Ne csinálj ebből ekkora ügyet, érthető, hogy olyan fajtát szeretnél, amit te praktikusnak, kényelmesnek gondolsz. Ráadásul nem 2 hónapig használja az ember, hanem évekig. Mi a kicsim 3 éves korában adtuk el, még akkor is megsiratták a lányok, mert nagyon szeretett bútordarabunk volt.
2014. dec. 26. 10:33
 27/57 A kérdező kommentje:
Kedves 10:24es nem mindenkit tituláltam "nem szépnek" csak aki egyből támadóan,lekezelően írt valamint olyan tulajdonságokkal jellemvonásokkal ruházott fel ismeretlenül amilyen nem vagyok.Tudom, hogy nehéz úgy tanácsot adni, hogy az ember nem ismeri a helyzetet az emberek közötti kapcsolatot és előzményeket,de ez nem jogosít fel arra,hogy egyből lehurrogjanak.És nem fogom szó nélkül olvasni a megalázó írásokat.Abban egyébként igazad van, hogy jó kis tükör ez nekem,amibe most bele is nézek.De azoknak a bizonyos válaszolóknak is egy csodálatos tükör.Ilyen ez a fránya élet."Ott vagyok benned te meg itt bennem..."
2014. dec. 26. 10:38
 28/57 A kérdező kommentje:
Kedves 10:33as én is olyasmit szeretnék amit leírtál.Azért nem vettem mert kaptunk egyet mi is korán amit szerettem volna lecserélni (azt nem a sógornőméktől) és mikor eldöntöttük, hogy másik kell akkor mondta sógornőm, hogy ne vegyek majd ő megveszi.Ezért húzódott.Köszönöm válaszod meg fogom kérni hogy cseréltessük ki másik fajtára.
2014. dec. 26. 10:44
 29/57 anonim ***** válasza:
53%

Kėrdezo nem meg bàntani akartalak, de mar kb 3 is irtuk hogy linke.d be a kepet, igy most mit js mondjuk, ha meg be sem mered linkelni? Talan azert mert lehet mindenkinek tetszen?

tenyleg nem jo akkor azt is megirjuk. De kepet nem vagy hajlando belinkelni tobb keresre sem.

akkor hogy legyen tanacsunk velemenyunk hogy mit is kezdj az etetoszekel. Csak arra reagalsz hogy ha esetleg olyat irunk ami neked nem tetszik.

Lathatalan dologba nem tudjuk azt irni hogy igazad van, megertelek,nem jo az etoszek en sem hasznalnam.

Csak nem linkeled be ,igy senki sem fog tudni mit irni. Egyebkent is latszik hogy azert sem linkeled be, mert valoban jo az etetoszek ,csak a sogornodtol kaptad a te valasztasod nelkul.

akkor csak a ferjedet vegyuk alapul

Az meg oke is hogy mi nem ismerunk teged, de ha mar a ferjednek sem mered a velemenyedet elmondani, mert a valasza az hogy nekes semmi sem tetszik amit az o csaladjatol kapsz, akkor biztosan igaza is van !!

2014. dec. 26. 11:08
 30/57 anonim ***** válasza:
47%

Kedves kérdező!Tudom, miről beszélsz:)Én a magam részéről messze elkerülöm azokat a fórumtémákat, ahol sejteni lehet, hogy megjelennek a százalékos értékelések.

A kérdésedre: amíg belefért a babánk, nekünk olyan volt az etetőszék, amit felcsavaroztunk a nagy asztalra. Velünk azonos magasságban volt, etetni is könnyű volt, ő is maszatolhatott a tányérjában. Attól a 2 részes, magasítható változattól a frász tört ki, addig nem is használtuk, míg asztal-szék lehetett belőle fixen a padlón.Majd jött egy több ponton rögzíthető székmagasító.Most már elég csak egy párna a székre:)

Ha nem gond, tedd el későbbi időre az ajándékot, s vegyél egy alkalmasabbat.Megértik biztosan, hogy praktikus okok miatt lehet többféle is, mindegyik hasznos a maga idejében.

2014. dec. 26. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!