Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kidobhatom az unokatestvéremet...

Kidobhatom az unokatestvéremet a lakásomból? És ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy saját tulajdonú lakásom. Ahová az egyik szobába szeptemberben beköltözhetett az unokahugom, a sulija miatt. Viszont nem tudok tovább vele együtt élni, mindent széthagy, nem takarít, nem mosogat, nem pakol össze még maga után sem, én minden másnap szinte nagytakarítást csinálok mert nem bírok úgy élni mint egy putris cigány, pedig ha rajta múlna, úgy élnénk, mindig kosz van meg bűz, nem bírom elviselni. Viszont azt sem, hogy cselédnek vagyok nézve a saját lakásomban.

Ráadásul mivel rokon, albérleti díjat sem fizet nekem, így meg az lenne a minimum, hogy legalább a lakást rendben tartja.

Ráadásul hozott ide egy kutyát, igaz megengedtem neki, de úgy, hogy megbeszéltük az elején, hogy csak úgy jöhet ide ill. úgy maradhat a kutya, ha nem lesz a lakásból disznóól. Ehhez képest szinte minden nap kutyaszarba lépek a szőnyegen, meg büdös is van, undorító már utálok hazajönni. Mondtam hogy vigye el a kutyát, mert nem ezt beszéltük meg, de nem hajlandó. Erre mondtam hogy akkor júliusig keressen új lakást magának, vagy menjen haza a szüleihez engem nem érdekel, de itt nem maradhat.

Erre még elkezdett nekem flegma lekezelő stílusban visszap*fázni, hogy talán azt hiszem hogy én vagyok itt az atyaúristen, és hogy nem megy haza, és hogy akkor költözik ki innen amikor akar.

Az anyja is ellenem van, mert teljesen abban a hitben él hogy az ő kislánya egy pedáns tiszta ember, és hogy biztos én nem takarítok.

Mit tehetek?

Nincs szerződésem vele, egyszerűen csak itt lakik.

2014. jún. 19. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
100%
Simán kiraknám a cuccait az ajtó elé, zár lecserélve és kész, menjen, ahová akar, ha ekkora paraszt.
2014. jún. 19. 20:04
 52/79 acelsziv ***** válasza:

na ez kemény. És mi az, hogy az anyja jön "elbeszélgetni"?

Mintha számon kérni akarna... Majd azért írd meg, hogy mi lett...

2014. jún. 19. 20:34
 53/79 A kérdező kommentje:
rendben megírom, hát én is kíváncsi vagyok...
2014. jún. 19. 20:35
 54/79 acelsziv ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire vagy határozott, de javaslok valamit. Amint a csaj anyja elkezd hepciázni és hőbörögni állj fel és közöld, hogy ennyi, itt vége a beszélgetésnek, fogd a lányodat és arra van az ajtó.

Ne hagyd magad belerángatni holmi veszekedésbe, lealázásba.

Azzal csak magadnak ártanál.

2014. jún. 19. 20:38
 55/79 anonim ***** válasza:
#54 ahogy mondod!
2014. jún. 19. 20:49
 56/79 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges a fotó meg egyebek, anyuka biztos ismeri a lányát. Ha jön az anyuka, akkor kérd meg, hogy vigye el a lányát, mert neked szükséged van a szobára, találj ki valamit, átalakítod billiárd szobává stb. Ha háborog, mond csak el neki, hogy te nem vagy az anyja, hogy felnyald a sz.rát.
2014. jún. 19. 20:57
 57/79 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukák mindig elfogultak, és az ő kis szemük fénye lesz a megtestesült tökéletesség. Az meg mi már hogy ő jön "elbeszélgetni" veled?

1. A lánya csak vendég nálad, akinek be kell tartania a szabályokat.

2. Attól hogy rokon, még pont ugyanolyan mint a többi ember, nem jár kiváltságokkal.

3. Nehogy már az anyja kötelezzen téged arra, hogy megtűrd a lányát a lakásodban.

Ha jön az anya, akkor szimplán közölném, hogy nem szeretném a lányát többet itt látni, és legyenek szívesek összepakolni. Vitákba, meg ilyenekbe meg nem kell belemenni, megmondod kerek perec, hogy ez a helyzet, kész.

A lényeg hogy ne menj bele semmiféle harcba, vagy ultimátumba. Azt tartsd szem előtt hogy ez a te lakásod, ők ott SENKIK, csúnya szóval élve. Ha balhéznak, akkor közlöd hogy legyenek szívesek távozni.

És ne állj le bizonygatni hogy a lánya így a lánya úgy, nem kell magyarázkodni, ez a legfőbb dolog, hogy ne TE kezdj magyarázkodni, te csak a tényt közöld, hogy innen lépnie kell.

Sőt, őszintén szólva, már az anyját se engedném be a lakásba, nyilvános helyre ülnék be vele, pl egy kávézóba, más emberek előtt kevésbé lesz nagypofájú, mintha csak ketten, vagy 3-an lennétek és mindenki ellened lenne.

2014. jún. 19. 21:24
 58/79 anonim ***** válasza:

Bármit mondanak, kérdeznek, hisztériáznak, ennyit mondj:

Nem, nem, sajnálom, de nem, akkor sem, azért sem, nem engedem.

Mindig csak: nem-nem-nem!

Hidd el, ha ezt kitartóan hajtogatod bármit is mondanak, egyszerűen nem találnak fogást rajtad! A süket fülekre az erőszakos rokonok sem tudnak hatással lenni. :)

2014. jún. 19. 21:33
 59/79 anonim ***** válasza:
Ja igen: én is kíváncsi vagyok a végeredményre!
2014. jún. 19. 21:34
 60/79 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi vagyok!
2014. jún. 20. 07:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!